Smíšená pracovní skupina Praha,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Propojení systémů ECS a EMCS
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
Zápisy právních vztahů k nemovitostem
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
DIRECT MAIL – LEGISLATIVNÍ OMEZENÍ
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Tisková konference 11. července 2006
Obchodní společnosti.
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Celní správa České republiky
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Zajištění celního dluhu a spotřební daně po modernizaci CS ČR
Celní správa České republiky
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Celní správa České republiky
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
VZÁJEMNÁ INFORMOVANOST V RÁMCI KONTROL PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Právo na informace Tereza Danielisová,
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Právní procesy.
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Celní právo.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Celní správa České republiky
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Smíšená pracovní skupina Praha, 26. 11. 2009 EORI Smíšená pracovní skupina Praha, 26. 11. 2009

OBSAH Legislativa Registrace – 1. etapa, doplnění údajů Změny údajů, žádost o zrušení Změna čísla EORI Souhlas se zveřejněním údajů Dotazy …

Legislativa (1) Nařízení Komise (ES) č. 312/2009, kterým se mění Nařízení Komise (EHS) č. 2454/93 (prováděcí nařízení k celnímu kodexu Společenství) Definice – jedinečný identifikátor hospodářského subjektu, který slouží při kontaktu s celními správami Společenství; nemá časové omezení platnosti Použití - je-li podáváno celní prohlášení na zboží, které je dováženo ze zemí mimo EU, vyváženo do zemí mimo EU nebo prováženo takovéto zboží ------- Ad hoc číslo – časově omezená platnosti pouze na území ČR a pouze pro dané případy

Registrace – 1. etapa (2a) „Automaticky“ přiděleno 22.638 čísel EORI (výběr z posledních 2 let při splnění podmínky určité četnosti) Přidělení bylo subjektům sděleno formou doporučeného dopisu, rozesílaného v týdnu od 18.5.2009 Cca 1.500 sdělení nebylo doručeno z různých důvodů (např. i proto, že Česká pošta nedosílala tato sdělení za adresátem, i když měl tuto službu zaplacenu)

Registrace – 1. etapa (2b) Povinnost do 31.12.2009 doplnit do rejstříku EORI určité údaje (zveřejněn formulář vzhledem k předávání neúplných údajů) Doplňování údajů jak osobně, tak elektronickou poštou, od 1.11.2009 možnost použití i datových schránek celních úřadů Dotazy na účel sdělování údajů, které lze „načerpat“ z veřejně přístupných rejstříků – „kvalita“ údajů v nich uvedených, zákon o rejstřících Počátkem roku 2010 budou rozesílány výzvy k doplnění údajů těm subjektům, které tak neučiní do konce roku 2009

Registrace – „2. etapa“ (3a) Provádí se od 06/2009 na žádost hospodářského subjektu, kterou dokládá výpisem z obchodního nebo živnostenského rejstříku, plátce DPH také rozhodnutím FÚ o registraci k DPH (originály nebo ověřené kopie) Žádost + doklady se předkládají celnímu úřadu zpravidla osobně, po ověření celním úřadem jsou doklady vraceny Registrace je prováděna „na počkání“ Po zaregistrování a přidělení čísla EORI předá celní úřad žadateli rozhodnutí o registraci a výpis z údajů v rejstříku EORI (-> povinnost hlásit změny!)

Registrace – „2. etapa“ (3b) Žádost o registraci + doklady může podat zástupce na základě ověřené plné moci Při podání žádosti musí být uvedeny všechny údaje, neexistuje „doplňování údajů“ jako při registraci v 1. etapě Žádost o registraci subjektů se sídlem mimo EU musí být doložena národní obdobou výpisu z obchodního rejstříku přeloženou do úředního jazyka; výpis lze nahradit potvrzením zastupitelského úřadu (v úředním jazyce nebo přeloženým do něj) – tento výpis (+ případný překlad) se nevrací žadateli nebo zástupci

Registrace – „2. etapa“ (3c) Další možnost podání žádosti: žádost + doklady jsou celnímu úřadu zaslány „standardní“ poštou (riziko neúplného vyplnění, tedy prodleva při registraci); rozhodnutí + doklady jsou žadateli zaslány zpět také „standardní“ poštou Žádost + doklady jsou celnímu úřadu zaslány za použití datové schránky; POZOR – přiložené doklady musí být tzv. autorizovaně zkonvertovány, jinak je nelze přijmout jako podklad pro registraci; rozhodnutí o registraci je žadateli zasláno také prostřednictvím datové schránky

Změny údajů, žádost o zrušení (4a) Pro zaregistrované hospodářské subjekty platí povinnost nahlašování změn údajů (výpis z rejstříku) Žádost o zrušení registrace v rejstříku EORI může být podána z důvodu: Zániku subjektu nebo ukončení činnosti , např. fúze (doporučujeme doložit vhodným způsobem), nebo Změny takového druhu, kdy je subjektu (byť se stejným názvem) přiděleno nové IČ/DIČ a původní se ruší, nebo Změny činnosti subjektu, který již nebude číslo EORI potřebovat Žádost se podává na GŘC, odbor Celní, lze zaslat zpět „sdělení“ nebo rozhodnutí (není povinnost)

Změny údajů, žádost o zrušení (4b) V rámci 1. etapy byla přidělena čísla EORI i tzv. organizačním složkám zahraničních subjektů v ČR, které nemají právní subjektivitu Výzvy těmto organizačním složkám ke spolupráci při zrušení této registrace (změny různých povolení typu ZJP apod.) Organizační složky musí užívat čísla EORI své „maminky“ ovšem se svými údaji !!!

Změna čísla EORI (5) Chybou pracovníka CÚ se může stát, že je původní číslo EORI změněno -> při kontrole je zjištěno, že je chybně vložený typ osoby, od kterého se také odvíjí složení čísla EORI Příklad: Právnická osoba – IČ 12345678 -> EORI CZ12345678 Fyzická osoba IČ 12345678 -> EORI CZ5505055555

Souhlas se zveřejněním údajů (6) V rámci registrace dává (ale nemusí) subjekt souhlas se zveřejněním 3 údajů na webu Evropské komise – čísla EORI, názvu a sídla subjektu Nesouhlas se zveřejněním není důvodem k zamítnutí žádosti o registraci !!! Nelze udělit souhlas se zveřejněním jen některého z výše uvedených údajů !!!

Závěr DOTAZY, PŘIPOMÍNKY? Milan Kukla Generální ředitelství cel odbor Celní, oddělení Celní +420 261 332 214 CZ_EORI@cs.mfcr.cz --- Jiří Štrupl --- +420 261 332 141 --- CZ_EORI@cs.mfcr.cz