Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II"— Transkript prezentace:

1 Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Projektová žádost CZ /0.0/0.0/15_005/

2 Základní dokumenty Vyhlášení dotačního programu – základní informace a parametry dotačního řízení Pravidla poskytování dotace – mechanismus stanovení optimálního návrhu dotace a způsob výpočtu výše finanční podpory Metodika Středočeského kraje pro projekt – pokyny pro přípravu a realizaci projektu Vzor Veřejnoprávní smlouvy Vzor Žádosti o poskytnutí neinvestičních finančních prostředků – k vyplnění Vzor Smlouvy o pověření k poskytování služby obecného hospodářského zájmu Vzor Dodatku ke Smlouvě o pověření

3 Základní informace Termín podávání projektových žádostí:
Poskytovatel podává žádost zvlášť na každou službu (identifikátor). Na každou službu !(identifikátor)! může a musí být podána pouze jedna žádost. Projektovou žádost je potřeba podat na celé období realizace projektu, tj – , popř. na celou kapacitu, kterou má žadatel uvedenou v Síti sociálních služeb Sk a ve Smlouvě o pověření (není povolený souběh státní/krajské dotace části kapacity s projektovou kapacitou služby). Projektové žádosti hodnotí zaměstnanci KÚSK. Projektová žádost musí být podána na předepsaných formulářích v předepsaném formátu dle podmínek Vyhlášení.

4 Náležitosti projektové žádosti – Formulář pro podání Žádosti
Identifikační údaje o žadateli – název organizace, adresu sídla organizace, IČ, právní formu, identifikátor služby, adresu služby, kontaktní údaje, webové stránky organizace, jméno statutárního zástupce a kontaktní osoby; Číslo bankovního účtu žadatele (případně zřizovatele); Celková požadovaná částka dotace; Odůvodnění žádosti; Cílová skupina a převažující cílová skupina; Věková kategorie cílové skupiny; Forma poskytované služby; Datum, jméno a podpis statutárního zástupce či oprávněné osoby; Razítko organizace

5 Náležitosti projektové žádosti – Přílohy projektové Žádosti
Povinné přílohy: Předpoklad položkového čerpání neinvestiční dotace (2018 – 2019) Předpoklad plnění monitorovacích indikátorů (2018 – 2019) Personální zajištění služby Stanovy organizace, jmenování/volba statutárního zástupce Čestné prohlášení žadatele o dotaci Prostou kopii Smlouvy o pověření k poskytování služby obecného hospodářského zájmu, kterou má žadatel uzavřenu s SK Zdroje financování služby Komentář k žádosti o dotaci (2018 – 2019) Povinná příloha je-li relevantní Plná moc Potvrzení z Odboru sociálních věcí v případě změny v kapacitě služby Nepovinné přílohy – ostatní dle žadatele nezbytné přílohy

6 Písemné podání projektové Žádosti
na podatelně KÚSK; Úřední hodiny podatelny: pondělí, středa 7:30 – 17:00 úterý, čtvrtek 7:30 – 16.00 pátek 7: :00 žádost musí obsahovat vyplněný a vytištěný formulář Žádosti vč. příloh, součástí musí být CD nosič, žádost musí být podepsána statutárním orgánem případně pověřenou osobou a orazítkována, rozhodným termínem podání je datum z podatelny KÚSK.

7 Elektronické podání projektové Žádosti
datovou zprávou do datové schránky KÚSK na kontaktní osobu – Ing. Petr Barák, MBA Datová schránka: keebyyf žádost musí obsahovat formulář Žádosti vč. příloh v neupravitelném formátu (pdf., jpg. apod.), žádost musí obsahovat formulář Žádosti vč. příloh v upravitelném formátu (xls., doc. apod.) žádost v neupravitelném formátu musí být podepsána elektronickým kvalifikovaným certifikátem, rozhodným termínem podání je datum doručení do datové schránky KÚSK.

8 Hodnocení projektové Žádosti
Provádějí pracovníci KÚSK. Každá Žádost je hodnocena samostatně. Hodnocení probíhá na základě dostupných informací: projektová žádost vč. příloh, informace z webové stránky žadatele, informace z registru poskytovatelů sociálních služeb, další obdržené informace. Dotaci lze poskytnout pouze na tu část služby, která odpovídá rozsahu její působnosti ve Středočeském kraji.

9 Kritéria hodnocení projektové Žádosti
Formální náležitosti Podání v předepsané formě, s vyplněnými veškerými údaji, včetně všech příloh a další. Přijatelnost Zda je žadatel oprávněným žadatelem, zda je žádost podána na podporovanou cílovou skupinu osob, na předepsané území. Zda je žádost v souladu se SPRSS SK. Věcné hodnocení Personální zajištění, zdroje financování, rozpočet, monitorovací indikátory, komentář k žádosti.

10 Stanovené hodnoty projektové Žádosti
Doporučená výše spolufinancování celkových nákladů služby z ostatních zdrojů – 18%, pro účely dotace je toto zohledněno v rámci jejího výpočtu Hodnota projektové dotace na 1 přepočtený úvazek pracovníka měsíčně – ,-Kč (včetně odvodů) - hodnota pro výpočet celkové přidělené dotace Doporučený poměr pracovníků v přímé péči a ostatních pracovníků - Přepočtené úvazky v přímé péči by měly činit 70 % celkových přepočtených úvazků. V případě, že poskytovatel sociální služby nebude schopen dodržet min. poměr 70/30, je třeba tuto skutečnost dostatečně zdůvodnit v příloze č. 3 Žádosti o dotaci – Personální zajištění služby.


Stáhnout ppt "Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II"

Podobné prezentace


Reklamy Google