Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období 2007 - 2013 2. Jednání Řídícího výboru Náchod, 15. 12. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Místní plán inkluze + OP VVV
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
Druhy kontrol projektu:
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období Jednání Řídícího výboru Náchod,

Obsah a cíl jednání jedn á n í Úvod Úvod Seznámení s dokumentem se zřetelem na: Seznámení s dokumentem se zřetelem na: Finanční plán a časový harmonogram Finanční plán a časový harmonogram Administrativní řízení Administrativní řízení Způsob výběru projektů Způsob výběru projektů Závěr Závěr Cíl jednání = projednání, odsouhlasení a schválení IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Cíl jednání = projednání, odsouhlasení a schválení IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice

Obsah dokumentu IPRM 1 SOULAD S NADŘAZENÝMI STRATEGICKÝMI DOKUMENTY 2 ANALÝZA SOUČASNÉ EKONOMICKÉ A SOCIÁLNÍ SITUACE A SWOT ANALÝZA, VIZE A CÍLE 2 ANALÝZA SOUČASNÉ EKONOMICKÉ A SOCIÁLNÍ SITUACE A SWOT ANALÝZA, VIZE A CÍLE 3 ZDŮVODNĚNÍ VÝBĚRU ZÓNY 4 POPIS ZÓNY 5 POPIS CÍLŮ, OPATŘENÍ A AKTIVIT IPRM 6 OČEKÁVANÉ VÝSLEDKY 7 ČASOVÝ HARMONOGRAM REALIZACE IPRM 8 FINANČNÍ PLÁN 9 ADMINISTRATIVNÍ ŘÍZENÍ IPRM 10 ZAPOJENÍ PARTNERŮ 11 NÁSTROJE FINANČNÍHO ŘÍZENÍ 12 ZPŮSOB VÝBĚRU PROJEKTŮ 13 HORIZONTÁLNÍ TÉMATA 14 ANALÝZA RIZIK 15 PROJEKTY FINANCOVANÉ Z JINÝCH OBLASTÍ INTERVENCE IOP A Z JINÝCH OP 15 PROJEKTY FINANCOVANÉ Z JINÝCH OBLASTÍ INTERVENCE IOP A Z JINÝCH OP SEZNAM TABULEK, GRAFŮ A OBRÁZKŮ PŘÍLOHA Č. 1 RIZIKA IPRM

Analytická část 1 SOULAD S NADŘAZENÝMI STRATEGICKÝMI DOKUMENTY - Vazba IPRM na nadřazené strategické dokumenty úrovně EU, národní i regionální (Strategické obecné zásady Společenství, NRP, NSRR, IOP, SRK) - Vazba na místní dokumenty: 1.Územní plán sídelního útvaru NáchodÚzemní plán sídelního útvaru Náchod 2.Integrovaný plán rozvoje města Náchoda – Rozvoj lázeňského městaIntegrovaný plán rozvoje města Náchoda – Rozvoj lázeňského města 3.Strategický plán rozvoje NáchodskaStrategický plán rozvoje Náchodska

Analytická část 2 ANALÝZA SOUČASNÉ EKONOMICKÉ A SOCIÁLNÍ SITUACE A SWOT ANALÝZA, VIZE A CÍLE Popisuje výchozí stav území, charakteristika města, tendence a prognózy dalšího rozvoje, identifikace problémů 1. Analýza současné ekonomické a sociální situace 2. SWOT analýza 3. Souhrnné zhodnocení podmínek a předpokladů dalšího rozvoje 3.2 Vize a cíle (hlavní cíl, specifické cíle) Provázanost cílů na možnosti financování Popis očekávaného přímosu s ohledem na míru podpory

Analytická část 3 ZDŮVODNĚNÍ VÝBĚRU ZÓNY - Vymezení území - Mapka území - Výběr problémové zóny s vazbou na socioekonomickou analýzu - Popis vstupních kritérií výběru zóny - Doložení hodnot splnění vstupních kritérií

Analytická část 4 POPIS ZÓNY - Kvantitativní a kvalitativní popis zóny - Vymezení zóny - Zákres ortofoto - Sociogeografický popis zóny - Srovnání hodnot kritérií ve vybrané zóně s referenčními hodnotami a odhad budoucího stavu

Strategická část 5 POPIS CÍLŮ, OPATŘENÍ A AKTIVIT IPRM - Struktura cílů, opatření, aktivit a jejich provázanost se SWOT analýzou - Popis jednotlivých opatření, aktivit a podaktivit – jejich zaměření, obsah a cíl 6 OČEKÁVANÉ VÝSLEDKY - Popis a kvantifikace indikátorů - Indikátory výstupu, výsledku a dopadu - Monitoring dílčích projektů - Monitoring realizace IPRM - Změny v projektech a změny v IPRM

Implementační část 7 ČASOVÝ HARMONOGRAM REALIZACE IPRM - Základní časový plán realizace - Časová návaznost realizace jednotlivých aktivit

Implementační část 8 FINANČNÍ PLÁN Celkový plánovaný finanční objem IPRM (způsobilé výdaje), jež bude financován z oblastí podpor 5.2a a 5.2b IOP, představuje Kč. Způsobilé výdaje financované z OP ŽP představují Kč Revitalizace veřejných prostranství: Regenerace bytových domů = 39,4%:60,6%. Revitalizace veřejných prostranství max. 85% způsobilých výdajů projektů Regenerace bytových domů max. 40% způsobilých výdajů projektu dle notifikace s EK

Implementační část –Finanční plán

Dotace na způsobilé výdaje podle jednotlivých let čerpání z IOP (v mil. Kč)

Implementační část 9 ADMINISTRATIVNÍ ŘÍZENÍ IPRM Přípravná fáze trvá po schválení IPRM Zastupitelstvem města, následuje fáze realizační Nadřazené orgány: ŘO IOP (případně jiných OP) / Regionální pracoviště MMR Za účelem plynulého zajištění přípravy a realizace IPRM město Náchod jasně stanovilo administrativní postupy a řídící strukturu IPRM Řídící struktura města: Zastupitelstvo/Rada města – schvalovací orgán Řídící výbor – rozhodovací orgán Pracovní skupina Manažér IPRM Výběrová komise

Implementační část

Implementační část – Administrativní řízení

Implementační část 11 NÁSTROJE FINANČNÍHO ŘÍZENÍ Popis zkušeností města s nástroji finančního inženýrství Zkušenosti s „fondem rozvoje bydlení“ - ukončeno O dalších nástrojích v průběhu realizace IPRM město neuvažuje

Implementační část 12 ZPŮSOB VÝBĚRU PROJEKTŮ Způsob vyhlášení a text výzvy pro příjem projektů Příjem a evidence projektů Posouzení (předvýběr) projektů městem 1. posouzení obecných kritérií přijatelnosti, 2. posouzení projektu podle specifických kritérií přijatelnosti, 3. kontrola formálních náležitostí, 4. posouzení kvality projektu (kritéria výběru)

Implementační část – Způsob výběru projektů ad 1) Obecná kritéria přijatelnosti:  žádost se vztahuje pouze na jednu oblast intervence IOP,  projekt je svým zaměřením v souladu s cíli a aktivitami příslušné oblasti intervence,  projekt odpovídá pokynům nastaveným v příslušné výzvě,  projekt bude realizován v období ,  projekt nemá negativní vliv na žádnou z horizontálních priorit IOP, ad 2) Specifická kritéria přijatelnosti:  projekt je součástí schváleného IPRM,  rozpočet je jednoznačně strukturovaný podle hlavních položek a způsobilé výdaje v rozpočtu jsou reálné.

Implementační část – Způsob výběru projektů ad 3) Kontrola formálních náležitostí Pokud projekt splní všechna kritéria přijatelnosti, provede město kontrolu formálních náležitostí. Hodnotí se odpověďmi ANO (splněno) nebo NE (nesplněno) a zjišťuje se, zda: žádost byla podána v jednom originálním vyhotovení (formulář Benefit7 vyplněný dle PPŽP MMR, dále viz internetové stránky  tištěná žádost je podepsána statutárním zástupcem žadatele,  v žádosti jsou vyplněny všechny předepsané a požadované údaje,  jsou doloženy v jednom vyhotovení všechny povinné přílohy (viz seznam uvedený níže) a ty jsou v požadované formě (v originále jen žádost Benefit7, ostatní prosté kopie) včetně očíslování,  povinné přílohy obsahově splňují příslušné náležitosti,  je přiložen seznam příloh obsahující všechny přílohy včetně jejich očíslování a údajem o počtu stran.

Implementační část – Způsob výběru projektů Součástí kontroly formálních náležitostí bude posouzení, zda žadatel/nositel projektu přiložil k žádosti o dotaci (formulář Benefit7) tyto povinné a nepovinné přílohy: Povinné přílohy Čestné prohlášení (vygenerované ze žádosti Benefit7), ve kterém žadatel potvrzuje, že: nemá závazky po lhůtě splatnosti vůči státním institucím, není v konkurzu, není proti němu vedeno trestní stíhání, všechny údaje uvedené v žádosti a přílohách jsou pravdivé, předložený projekt je v souladu s legislativou ČR a EU. Doklad o majetkoprávních vztazích k místu realizace projektu (výpis z katastru nemovitosti, list vlastnictví). Prokázání právní subjektivity žadatele (v případě obce není nutné dokládat). Územní rozhodnutí s vyznačením nabytí právní moci, pokud je podle stavebního zákona vyžadováno. Písemné potvrzení (zápis z jednání/shromáždění apod.) o tom, že projekt byl projednán v orgánech nositele projektu (radě města, představenstvu, shromáždění delegátů apod.). Toto potvrzení musí obsahovat jednoznačný souhlas majitelů objektů/infrastruktury s realizací projektu. Smlouvu o zastupování v realizaci projektu, zastupuje-li jeden nositel projektu více majitelů objektů/infrastruktury. Položkový rozpočet a harmonogramu prací. Výpis z bankovního účtu a nebo úvěrový příslib banky, kterým předkladatel projektové žádosti žadatel prokazuje finanční připravenost k realizaci projektu (součet všech prostředků ve výši přesahujících všechny způsobilé a nezpůsobilé výdaje projektu). Čestné prohlášení o finanční připravenosti realizovat projekt (samostatný list s datem a podpisem statutárního orgánu či jiné osoby jednat jménem nositele projektu). Projektový list. Energetický audit v případě žádosti o dotaci v rámci opatření/aktivity Regenerace bytových domů při zateplení domů, výměně oken a rekonstrukci střechy. Doklad v okamžiku předložení žádosti nesmí být starší šesti měsíců.

Implementační část – Způsob výběru projektů Posouzení kvality projektu Všichni členové Výběrové komise provedou na sobě nezávislé písemné hodnocení podle níže uvedených kritérií (hodnotící tabulky). V případě, že je nositel projektu členem ŘV nebo pracovní skupiny, je automaticky vyloučen z procesu hodnocení, aby nedocházelo ke střetům zájmů a byla zachována transparentnost.

Implementační část – Způsob výběru projektů

Implementační část 10 ZAPOJENÍ PARTNERŮ Popis realizace partnerství při přípravné a realizační fázi IPRM Přehled partnerů Zapojení partnerů v jednotlivých fázích Partnerství s veřejností

Implementační část 13 HORIZONTÁLNÍ TÉMATA Rovné příležitosti a zákaz diskriminace Udržitelný rozvoj „IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice“ plně respektuje a přímo vychází z těchto dvou priorit rozvoje definovaných EU. Horizontální témata byla plně respektována a brána v potaz při rozpracování jednotlivých cílů, opatření a aktivit IPRM Náchoda. Principy rovných příležitostí a udržitelného rozvoje musí naplňovat všechny projekty vycházející z IPRM, tak aby realizace IPRM vedla k odstranění územních rozdílů ve městě a k celkovému harmonickému rozvoji města založenému na naplňování těchto horizontálních témat.

Implementační část – Horizontální témata

Implementační část 14 ANALÝZA RIZIK Identifikace a popis největších rizik realizace IPRM (příprava, realizace, udržitelnost) Uvedení míry závažnosti rizika a pravděpodobnost Viz Příloha 1 – Řízení rizik IPRM

Implementační část 15 PROJEKTY FINANCOVANÉ Z JINÝCH OBLASTÍ INTERVENCE IOP A Z JINÝCH OP IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice zahrnuje jedno opatření financované z jiné oblasti podpory než je IOP 5.2., a to opatření C.

Závěr Co bude následovat: Dokončení IPRM do Schválení IPRM ZM Předložení ŘO do

Děkujeme za pozornost a účast Mgr. Šárka Bartošová Ing. František Ungrád