Vybrané otázky svobodného přístupu k informacím Mgr. Karel Švercl právník kanceláře hetmana 15. 6. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, NA ÚSEKU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU JUDr.
Advertisements

Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Právo na informace Zák. č. 106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím.
Zákon o svobodném přístupu k informacím Zákon o svobodném přístupu k informacím Porada s řediteli krajských škol a školských zařízení 11. dubna 2012.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Zpřístupňování a zveřejňování osobních údajů ze zasedání orgánů obce a orgánů kraje Igor Němec Předseda Úřad pro ochranu osobních údajů.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Dotace a návratné finanční výpomoci zákon č. 250/2000 Sb. ve znění zákona č. 24/2015 Sb. Ing. Jiří Lorenc.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Ústavní základy legislativy JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Ochrana ZPF v územních plánech
Zahájení a průběh správního řízení
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Pojem přeměna obchodní společnosti
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Mezinárodní právo a jeho vliv
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Pobyt dítěte v zařízení - vybrané možnosti a limity orgánu sociálně-právní ochrany dětí z pohledu veřejného ochránce práv konference „Rodina ohrožená.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
Informace k e-tržišti Gemin
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Profesní vzdělávání sociálních kurátorů Praha
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
A) Registr smluv - zákon č. 340/2015 Sb.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Územní plán s prvky regulačního plánu
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Zákon o statusu veřejné prospěšnosti.
Transkript prezentace:

Vybrané otázky svobodného přístupu k informacím Mgr. Karel Švercl právník kanceláře hetmana

2 Právní úprava svobodného přístupu informacím a její stručná charakteristika poskytování informací a svobodný přístup k informacím obecně upravuje zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“) povinnými subjekty zejména územní samosprávné celky a jejich orgány povinnost poskytovat informace se mimo jiné netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací povinné subjekty poskytují informace žadateli na základě žádosti nebo jejich zveřejněním všeobecná bezformálnost při poskytování informací, pouze vyjmenované postupy podléhají úpravě správního řádu o správním řízení vázanost povinných subjektů při postupech dle InfZ základními zásadami o činnosti správních orgánů

3 Problematika úhrady nákladů poskytování informaci zásadně bezplatné za podmínek dle ust. § 17 InfZ možnost požadovat úhradu „přiměřených“ nákladů dle ust. § 5 odst. 1 písm. f) InfZ povinnost přijmout a zveřejnit sazebník úhrad náhradu nákladů lze požadovat i v případě, jestliže sazebník nebyl vydán zásady stanovení výše úhrad za poskytování informací upravuje nařízení vlády č. 173/2006 Sb.

4 Problematika úhrady nákladů úhradu nákladů lze požadovat dle ust. § 17 odst. 2 InfZ na základě výzvy výzva musí pod „sankcí“ ztráty nároku na úhradu nákladů předcházet poskytnutí informace proti stanovené výši úhrady nákladů dle výzvy lze v souladu s ust. § 17 odst. 3 InfZ podat stížnost neuplatněním výzvy ve lhůtě pro poskytnutí informace zaniká nárok na úhradu nákladů

5 Odložení žádosti o poskytnutí informace způsob „vyřízení“ žádosti předpokládaný InfZ v případech zákonem předpokládaných 1. žadatel ve stanovené lhůtě nedoplní požadované nezbytné údaje (§ 14 odst. 5 písm. a) InfZ) 2. požadované informace se nevztahují k působnosti povinného subjektu (§ 14 odst. 5 písm. c) InfZ) 3. žadatel ve stanovené lhůtě nezaplatí požadovanou úhradu (§ 17 odst. 5 InfZ)

6 Odložení žádosti o poskytnutí informace netřeba formou usnesení, odložení je v tomto případě faktickým úkonem, neboť dle ust. § 20 odst. 4 InfZ se správní řád použije pouze pro vyjmenované postupy InfZ nestanoví formu odložení výslovný požadavek na vyrozumění žadatele stanoven pouze v případě dle ust. § 14 odst. 5 písm. c) InfZ V případech odložení z důvodu pasivity žadatele lze akceptovat pouhý záznam o postupu při (ne)poskytování požadovaných informací

7 Děkuji za pozornost.. kontakt: