Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace k e-tržišti Gemin

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace k e-tržišti Gemin"— Transkript prezentace:

1 Informace k e-tržišti Gemin
Odbor veřejných zakázek Místo konání: Workshop KPÚ, Malá Morávka

2 Povinnost používání e-tržiště
Povinnost používat e-tržiště pro zadávání veřejných zakázek se týká povinných komodit, které jsou uvedeny v: Číselníku NIPEZ - Seznamu komodit vypracovaném na základě usnesení Vlády ČR ze dne 10. května 2010 č. 343 v úplném znění Týká se zakázek malého rozsahu a veřejných zakázek zadávaných ve zjednodušeném podlimitním řízení.

3 Číselník NIPEZ

4 Zadavatel není povinen zadávat zakázky na komodity dle Seznamu v případě, že předpokládaná hodnota veřejné zakázky nedosáhne částky Kč bez DPH.

5 Zakázky zadávané prostřednictvím e-tržiště musí být zahájeny v E-ZAKu.

6 Pro zadávání VZMR prostřednictvím e-tržiště je zadavatel povinen používat následující druhy řízení:
Uzavřená výzva: předpokládaná hodnota zakázky na dodávky nebo služby nedosáhne Kč bez DPH předpokládaná hodnota zakázky na stavební práce nedosáhne Kč bez DPH Otevřená výzva: předpokládaná hodnota zakázky na dodávky nebo služby bude alespoň Kč bez DPH a nedosáhne hodnoty Kč bez DPH předpokládaná hodnota zakázky na stavební práce bude alespoň Kč bez DPH a nedosáhne hodnoty Kč bez DPH

7 Pokud v uzavřené výzvě nebyly ve stanovené lhůtě podány žádné nabídky, zadavatel je povinen ke stejné veřejné zakázce realizovat otevřenou výzvu.

8 Pokud zadavatel zruší zadávací řízení s otevřenou výzvou z důvodu neobdržení žádné nabídky, je zadavatel oprávněn zadat veřejnou zakázku mimo e-tržiště. Zadavatel je povinen takovou zakázku v e-tržišti evidovat dle článku XII – Zvláštní výjimky z povinnosti zadávat veřejné zakázky prostřednictvím e-tržiště (Pravidla systému používání elektronických tržišť subjekty veřejné správy při pořizování a obměně určených komodit).

9 Zadávání veřejných zakázek ve zjednodušeném podlimitním řízení:
Dodávky a služby: Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí alespoň Kč bez DPH a nedosáhne Kč bez DPH. Stavební práce: Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí alespoň Kč bez DPH a nedosáhne Kč bez DPH.

10 V ZPŘ je třeba uveřejnit výzvu k podání nabídky a ZD jak na e-tržišti, tak na profilu zadavatele. (V souladu s vyhláškou č. 133/2012 SB., o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách a náležitostech profilu zadavatele)

11 Po ukončení veřejné zakázky v Geminu musí být zakázka buď ve stavu „Uzamčeno“, „Zrušeno“ nebo „Ukončeno ve fázi specifikace“. Následně je nutné odeslat výsledky zadávacího řízení do systému E-ZAK: Žlutá záložka vpravo „Akce se zakázkou“, vybrat: „Odeslat výsledky do externího systému“.

12 Testovací demoverze – přístup z hlavní stránky Geminu
uživatelské jméno: Alexej heslo: Alexej123

13 V případě dotazů k e-tržišti Gemin se obracejte na:
Bc. Jana Příborská Podpora e-tržiště Gemin Po-Pá: hod.

14 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Informace k e-tržišti Gemin"

Podobné prezentace


Reklamy Google