Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ"— Transkript prezentace:

1 PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje

2 Sjednocení analytických účtů PO
Dne byl neškolským příspěvkovým organizacím zřízeným Jihomoravským krajem (dále jen PO) zaslán návrh jednotného systému účetní analytiky k připomínkování. PO byly požádány o zaslání případných připomínek do termínu Dne byl PO zaslán s vypořádáním připomínek s přílohami „Připomínky k analytickým účtům“ a „Sjednocení analytických účtů neškolských příspěvkových organizací pro rok 2011“ s možností zaslání případných připomínek do termínu

3 Rada Jihomoravského kraje usnesením č. 6458/10/R 86 na své 86
Rada Jihomoravského kraje usnesením č. 6458/10/R 86 na své 86. schůzi konané dne uložila ředitelům příspěvkových organizací zřízeným Jihomoravským krajem v oblasti kultury, sociálních služeb, zdravotnictví, dopravy a vnějších vztahů zabezpečit s účinností od přechod na účtový rozvrh se čtyřmístnou analytikou dle metodiky zpracované odborem ekonomickým. Dne byly ředitelé PO dopisem ředitele Krajského úřadu informováni o tomto úkolu. .

4 V současné době oddělení ekonomické podpory neškolských příspěvkových organizací připravuje metodické sdělení „Přechod na účtový rozvrh se čtyřmístnou analytikou pro příspěvkové organizace zřízené Jihomoravským krajem v oblasti kultury, sociálních služeb, zdravotnictví, dopravy a vnějších vztahů (neškolské PO) od “, přílohou kterého bude „Účtový rozvrh na rok 2011 pro neškolské příspěvkové organizace zřízené Jihomoravským krajem“. Metodické sdělení bude neškolským PO sděleno v termínu do

5 Vybraná problematika k analytickým účtům Poslední pozici AÚ – u majetkových účtů účtové třídy 0, účtové skupiny 01,02,03,06,07a 08 Majetek zřizovatele, který v souladu s § 27 odst. 2 písm. e) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů předává zřizovatel na základě zřizovací listiny příspěvkové organizaci k hospodaření. Dále příspěvková organizace v souladu s § 27 odst. 4 nabývá majetek pro svého zřizovatele, nestanoví – li tento zákon jinak. Vlastní majetek příspěvkové organizace, který nabyla příspěvková organizace do svého vlastnictví dle § 27 odst. 5 písm. a) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů bezúplatným převodem od svého zřizovatele. Svěřený majetek (analytický účet 0XX1) Vlastní majetek předaný bezúplatně zřizovatelem (analytický účet 0XX2)

6 Ostatní vlastní majetek (analytický účet 0XX3)
Majetek příspěvkové organizace, který nabyla příspěvková organizace: dle § 27 odst. 5 písm. b) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů darem s předchozím písemným souhlasem zřizovatele, dle § 27 odst. 5 písm. c) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů děděním, bez předchozího písemného souhlasu zřizovatele je příspěvková organizace povinna dědictví odmítnou, dle § 27 odst. 5 písm. d) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů jiným způsobem na základě rozhodnutí zřizovatele. Ostatní vlastní majetek (analytický účet 0XX3)

7 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google