Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE určená pro malé a střední podnikatele.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Jak na to? Povinné přílohy a Elektronická žádost Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Grantové schéma Plzeňského kraje na podporu podnikání Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Seminář Regionální podpora podnikání SROP 14. října 2004 Plzeň.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Krajský úřad Plzeňského kraje Oddělení Sekretariát Regionální rady soudržnosti Škroupova 18, Plzeň Společný regionální operační program seminář.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Zpracování žádosti a projektu Grantové schéma „Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje“
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
odbor politiky bydlení
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje 2. kolo výzvy

 CÍL GRANTOVÉHO SCHÉMATU Grantové schéma reaguje na příležitost využití finančních prostředků SROP v rámci priority 1 (Regionální podpora podnikání) a vytváří podmínky pro možnou podporu vybraných drobných podniků a malých a středních podniků (dále jen „MSP“) ve vymezených problémových regionech Plzeňského kraje. Cílem grantového schématu je rozvoj stávajících podniků a vytvoření nových pracovních míst v hospodářsky slabých a strukturálně postižených oblastech Plzeňského kraje.

 VYBRANÉ PROBLÉMOVÉ REGIONY REGION SE SOUSTŘEDĚNOU PODPOROU STÁTU: území okresu Tachov (spádové obvody pověřených obcí): Tachov Tachov Planá Planá Bor Bor Stříbro Stříbro Bezdružice Bezdružice REGIONY VYMEZENÉ KRAJEM (spádové obvody pověřených obcí): Kašperské Hory Kašperské Hory Sušice Sušice Poběžovice Poběžovice Kralovice Kralovice Manětín Manětín Všeruby (ORP Nýřany) Všeruby (ORP Nýřany) Radnice Radnice

 PODPOROVANÉ AKCE A.rozšíření stávající produkční kapacity v podnicích vyrábějících výrobek (službu) s perspektivou dlouhodobé konkurenceschopnosti B.zavedení výroby nových výrobků (služeb) s perspektivou dlouhodobé konkurenceschopnosti v podnicích, jejichž stávající podnikatelské aktivity jsou výdělečné, ale nemusí mít dlouhodobou perspektivu

 DEFINICE ZPŮSOBILÉHO ŽADATELE I DROBNÍ, MALÍ A SŤEDNÍ PODNIKATELÉ, kteří mají uzavřeno účetnictví min. za poslední 3 účetní období  Drobní podnikatelé zaměstnávají méně než 10 zaměstnanců zaměstnávají méně než 10 zaměstnanců jejich aktiva uvedené v rozvaze nebo čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahují 2 mil. EUR jejich aktiva uvedené v rozvaze nebo čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahují 2 mil. EUR splňují další kritéria stanovená pro drobné podnikatele v rámci nařízení Komise (ES) č. 70/2001 a č. 364/2004 splňují další kritéria stanovená pro drobné podnikatele v rámci nařízení Komise (ES) č. 70/2001 a č. 364/2004   Malí a střední podnikatelé zaměstnávají méně než 250 zaměstnanců jejich aktiva uvedená v rozvaze nepřesahují 43 mil. EUR nebo mají čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahující 50 mil. EUR splňují další kritéria stanovená pro malé a střední podnikatele v rámci nařízení Komise (ES) č. 70/2001 a č. 364/2004

 DEFINICE ZPŮSOBILÉHO ŽADATELE II PODPOROVANÉ OBORY PODNIKÁNÍ Rozhodující je obor podnikání definovaný dle Oborové klasifikace ekonomických činností (OKEČ), pod který spadá podporovaná akce. Není rozhodující, zda podnik má ještě další aktivity spadající pod jiný obor. Přípustné OKEČ: 15, 17-37Zpracovatelský průmysl 45 Stavebnictví 50.2Opravy a údržba motorových vozidel 72Činnosti v oblasti výpočetní techniky 73.10Výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd technických věd 74.30Technické zkoušky a analýzy

 ZÁVAZEK ŽADATELE Projekt se musí týkat investičního rozvojového záměru podniku spojeného s vytvářením nových pracovních míst - závazek zvýšit počet zaměstnanců u podniku: do 9 zaměstnanců - min. 1 pracovní místo do 9 zaměstnanců - min. 1 pracovní místo od 10 do 49 zaměstnanců - min. 3 pracovní místa od 10 do 49 zaměstnanců - min. 3 pracovní místa od 50 do 250 zaměstnanců - min. 10 pracovních míst od 50 do 250 zaměstnanců - min. 10 pracovních míst K navýšení počtu zaměstnanců musí dojít nejpozději do 1 roku po ukončení realizace akce. Závazek udržení této zvýšené zaměstnanosti musí trvat minimálně 5 let od podpisu Smlouvy o financování akce.

 FINANČNÍ PODPORA V rámci 2. výzvy se bude rozdělovat ,- Kč Forma podpory – nevratná přímá podpora (dotace), která může dosáhnout max. 46% celkových uznatelných nákladů. Minimální výše dotace pro drobné podnikatele je Kč (tzn. minimální celkové uznatelné náklady projektu musí být Kč) Minimální výše dotace pro malé a střední podnikatele je Kč (tzn. minimální celkové uznatelné náklady projektu musí být ,- Kč) Maximální výše dotace pro drobné podnikatele je 3 mil. Kč, pro malé a střední podnikatelé 10 mil. Kč Požadovaná výše dotace v přepočtu na 1 vytvořené pracovní místo musí činit max. 1 mil. Kč

 ŽÁDOST I Termín pro předkládání žádostí Termín pro předkládání žádostí : – , 14 h Žádosti se předkládají pouze osobně – tzn. žádost musí být doručena žadatelem nebo statutárním zástupcem žadatele; pokud je doručena jinou osobou, musí tato osoba mít plnou moc k předání žádosti vystavenou žadatelem či statutárním zástupcem žadatele. MÍSTO PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ: CzechInvest – regionální kancelář pro Plzeňský kraj Business Center Bohemia Plzeň Anglické nábřeží Plzeň

 ŽÁDOSTII NÁLEŽITOSTI OBÁLKY SE ŽÁDOSTÍ: obálka je zalepena a na místech spojů opatřena podpisem statutárního zástupce žadatele obálka je zalepena a na místech spojů opatřena podpisem statutárního zástupce žadatele v levém horním rohu je uveden název a adresa žadatele v levém horním rohu je uveden název a adresa žadatele v levém dolním rohu je uveden nápis „Grantové schéma na podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje – ŽÁDOST“ v levém dolním rohu je uveden nápis „Grantové schéma na podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje – ŽÁDOST“ další nutné náležitosti obálky jsou: další nutné náležitosti obálky jsou: adresa CzechInvestu (CzechInvest – regionální kancelář pro Plzeňský kraj, Business Center Bohemia Plzeň, Anglické nábřeží 1, Plzeň), adresa CzechInvestu (CzechInvest – regionální kancelář pro Plzeňský kraj, Business Center Bohemia Plzeň, Anglické nábřeží 1, Plzeň), číslo výzvy (2. výzva) číslo výzvy (2. výzva) název akce název akce

 ŽÁDOST III OBSAH ŽÁDOSTI: CD (disketa) s formulářem žádosti vygenerovaným programem ELZA ve formátu.xml (k vygenerování formuláře dojde po jeho finálním uložení); CD (disketa) s formulářem žádosti vygenerovaným programem ELZA ve formátu.xml (k vygenerování formuláře dojde po jeho finálním uložení); 3 paré vytištěné žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie); 3 paré vytištěné žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie); 3 paré seznamu povinných příloh žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie); 3 paré seznamu povinných příloh žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie); 3 paré povinných příloh žádosti (1x originál nebo úředně ověřená kopie + 1x prostá kopie). 3 paré povinných příloh žádosti (1x originál nebo úředně ověřená kopie + 1x prostá kopie). Žádost a její přílohy musí být sešity v levém horním rohu. Žádost a její přílohy musí být sešity v levém horním rohu.

 POSTUP ADMINISTRACE Ukončení přijímání žádostí Kontrola formálních náležitostí Kontrola přijatelnosti Hodnocení kvality akce Hodnotící komise Rada Plzeňského kraje Zastupitelstvo Plzeňského kraje Ex-ante kontrola vybraných akcí Podpis Smlouvy o financování akce

 DALŠÍ INFORMACE A KONZULTACE Podrobné a informace pro kvalitně zpracovanou žádost jsou obsaženy v Pokynech pro žadatele a metodických postupech uveřejněných na www stránkách Plzeňského kraje. (  Fondy a programy EU  SROP Grantová schémata Plzeňského kraje  Grantové schéma Opatření 1.1.) KONZULTACE: osobní konzultace - je možné sjednat kdykoliv v předem dohodnutém termínu osobní konzultace - je možné sjednat kdykoliv v předem dohodnutém termínu ové dotazy ové dotazy telefonické dotazy telefonické dotazy

Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU - Oddělení grantových schémat Škroupova 18, Plzeň DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Jan Přibáň tel.: mob.: fax.: