Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise."— Transkript prezentace:

1 Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise

2 „Sdělení EK“ Small Business Act pro Evropu (SBA), http://www.enterprise-europe-network.cz/. http://www.enterprise-europe-network.cz/ Akt je kombinace legislativních opatření, politických závazků a konkrétních praktických kroků, které EK považuje za stěžejní pro růst MSP, zlepšení jejich přístupu na trhy a k financím. Mezi jeho cíle patří zjednodušení přístupu MSP na vnitřní trh EU i na trhy třetích zemí, přístupu ke kapitálu, inovacím a eko- inovacím a snížení administrativní zátěže.

3 Ministerstvo průmyslu a obchodu Koncepce rozvoje malého a středního podnikání v letech 2007 — 2013. V intencích představ EK. Obsahuje: -analýzu současného podnikatelského prostředí, -hodnocení dosažených výsledků, které přinesla předchozí politika podpory MSP, -nastiňuje koncepci rozvoje MSP v dalším období, -formuluje způsob realizace a finanční rámec podpory MSP.

4 Hodnocení podnikatelského prostředí Světovou bankou „Doing Business“ udává pořadí zemí podle toho, jaké podmínky pro podnikání v zemi vytváří. K měření a vyhodnocení využívá deseti indikátorů, kterými hodnotí podmínky k podnikání v dané zemi.

5

6 Střední podnik Je to podnik, který a) zaměstnává méně než 250 zaměstnanců, b) jeho aktiva, uvedená v rozvaze, nepřesahují korunový ekvivalent částky 43 mil. EUR nebo má čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahující korunový ekvivalent 50 mil. EUR

7 Malý podnik a) zaměstnává méně než 50 zaměstnanců, b) jeho aktiva, uvedená v rozvaze, nebo čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahují korunový ekvivalent 10 mil. EUR.

8 Drobný (mikro) podnik a) zaměstnává méně než 10 zaměstnanců b) jeho aktiva, uvedená v rozvaze (majetek), nebo obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahují korunový ekvivalent 2 mil. EUR. Všichni musí splňovat kritérium nezávislosti tj., že není vlastněn z 25 % a více subjektem, který definici MSP nesplňuje.

9 Výše uvedené definice mají význam zejména pro statistické účely a pro vymezení těch podniků, které mohou čerpat z podpor a výhod určených právě pro tento specifický sektor hospodářství


Stáhnout ppt "Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise."

Podobné prezentace


Reklamy Google