Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

odbor politiky bydlení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "odbor politiky bydlení"— Transkript prezentace:

1 odbor politiky bydlení
Podpora regenerace panelových sídlišť odbor politiky bydlení

2 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
příjemce – obec výše podpory – 70 % celkových uznatelných nákladů max. 4 mil. Kč

3 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Základní podmínky podprogramu ucelená část území obce zastavěná bytovými domy postavenými panelovou technologií o celkovém počtu nejméně 150 bytů schválený územní plán obce zastupitelstvem schválený projekt RPS pravomocné územní rozhodnutí, stavební povolení, atd. na úpravu, která je předmětem žádosti o dotaci podíl minimálně 30% vlastních finančních prostředků Poznámka: Způsob doložení dokladů dle zveřejněného Metodického pokynu na (Bytová politika, Programy/Dotace).

4 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok Ucelené území zastavěné panelovými domy o celkovém počtu nejméně 150 bytů

5 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Dotaci lze získat na: zkvalitnění technické a dopravní infrastruktury, parkovací stání, dětské hřiště, úpravy zeleně, budování veřejných rekreačních ploch a jiné v souladu s NV 494/2000 Sb.

6 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Náležitosti a přílohy žádosti vytištěný, vyplněný a podepsaný elektronický formulář žádosti; soupis příloh; projekt RPS nebo aktualizace dílčí etapy; doklad o vydání územního plánu obce; doklad o schválení projektu RPS zastupitelstvem obce; doklad prokazující vlastnictví staveb a pozemků – výpis z KN (vyznačené území pro r. 2012) pravomocné územní rozhodnutí, stavební povolení, atd. formulář „Specifické údaje“ – příloha Metodického pokynu

7 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Parametr akce: plocha regenerovaného sídliště (etapy pro rok 2012) m2

8 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Hodnocení žádostí – kritéria Kvalita projektu RPS – max. 70 bodů Hodnotí se kvalita projektu a soulad s nařízením vlády 494/2000 Sb. Hodnocení provádí ÚÚR – možnost konzultace projektu RPS Místo realizace – max. 10 bodů zvýhodnění projektu se soustředěnou podporou státu podle UV č. 141 ze dne Zatížení obce panelovou technologií – max. 20 bodů Hodnotí se poměr bytů vystavěných panelovou technologií ku celkovému počtu trvale obydlených bytů v obci. V případě stejného počtu bodů u více žádostí – datum doručení žádosti na MMR.

9 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Doplňující náležitosti žádosti o dotaci ( po oznámení o přidělení dotace + formulář „Registrace akce“) smlouva/y o dílo (pokud nebylo již součástí žádosti) doklad o tom, že obec má zajištěny prostředky na dofinancování akce (pokud došlo ke změně částky - navýšení) aktualizované údaje o akci (formulář EDS/ISPROFIN + specifické údaje)

10 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Podmínky pro použití dotace čerpání dotace je vázáno pouze na financování úprav, na které byla poskytnuta dotace je poskytována v souladu s vyhláškou č. 560/2006 Sb. a zákonem č. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech poskytování dotace – NV musí být v souladu se zvláštním zákonem upravujícím postup při posuzování slučitelnosti veřejné podpory…… (např. parkovací stání – nesmí být placené !!!!!)

11 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Často kladené dotazy Aktualizace projektu – projekt je nahrazen zprávou, která aktualizuje především ekonomickou část projektu obsahující popis realizovaných etap, upřesňující obsah a náklady na současnou etapu a obsah a náklady dalších etap. Ke zprávě je již přiložen výkres s vyznačením již realizovaných úprav, s etapou, na kterou je žádána dotace a s návrhem dalších etap podle schváleného komplexního projektu Termín realizace akce – uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace – závazný termín pro příjemce dotace pro vydání protokolu o „Předání a převzetí díla“ V rámci další etapy nutnost nové ankety ? NE !!!

12 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Možnost konzultace projektů RPS Kontakt Ústav územního rozvoje Jakubské nám Brno Ing. arch. Hana Halasová Tel.: E – mail:

13 Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012
Děkuji za pozornost Bc. Renáta Veisová Tel E – mail: Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 6 Praha 1


Stáhnout ppt "odbor politiky bydlení"

Podobné prezentace


Reklamy Google