Systém výběru a přiřazování externích expertů k projektům 1 Ústí nad Labem, 13. 2. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Výroční konference ROP Severozápad Systém hodnocení projektů.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
NOVINKY V DOKUMENTACI A SYSTÉMU HODNOCENÍ PROJEKTŮ 8. ŘÍJNA 2013.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
ministryně pro místní rozvoj
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Školení žadatelů 10. výzva MAS Leden 2014 Jiřina Bischoffiová.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev
Schvalovací proces Praha, 26. července 2017.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Interní postupy MAS Brdy
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Systém výběru a přiřazování externích expertů k projektům 1 Ústí nad Labem,

1.Cíl 2.Proces administrace 3.Výběr externích expertů 4.Přiřazování expertů k projektům 5.Pracovněprávní vztah Obsah - program 2

Představit systém hodnocení projektů tak, aby bylo zaručeno jednotné a kvalitní hodnocení předložených projektů. Na základě výsledku hodnocení budou vybrány projekty, které budou podpořeny. Cíl 3

 Smyslem hodnocení je vybrat kvalitní projekty splňující podmínky Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad, které jsou smysluplné, skutečně realizovatelné, přinesou novou přidanou hodnotu a pomohou k úspěšnému naplnění cílů programu, přičemž budou zároveň udržitelné.  Výběr projektů je založen na principu soutěže mezi předloženými projekty v rámci dané oblasti podpory a daného kola výzvy. Počet podpořených projektů je limitován výší alokace pro jednotlivou oblast podpory a dané kolo výzvy. Cíl 4

 Proces, který se skládá z administrativní kontroly (kontroly přijatelnosti a kontroly formálních náležitostí) a hodnocení předložených projektů dle výběrových kritérií.  V rámci větší transparentnosti a objektivního hodnocení provádějí hodnocení projektů dva typy hodnotitelů, přičemž každý z nich vyplňuje pouze tu bodovací tabulku, která mu přísluší. Konečný výsledek je součtem všech bodů těchto hodnotitelů. Proces administrace projektových žádostí 5

 Při výběru projektů probíhají tři typy posouzení  posouzení přijatelnosti,  posouzení formálních náležitostí,  hodnocení projektu (výběrová kritéria/bodovací tabulky) I. fáze – hodnocení pracovníky OAP, II. fáze – hodnocení externími experty. Proces administrace projektových žádostí 6

 Do seznamu expertů (naší databáze) jsou experti zařazování na základě výběrového řízení provedeného standardním způsobem, jaký je používán při výběru nových zaměstnanců.  Informace na našich webových stránkách. Systém výběru již znáte. Výběr externích expertů 7

 Výběr expertů probíhá na základě hodnocení následujících kritérií:  Odborná způsobilost a profesní zkušenosti v dané profesní oblasti,  Znalosti a zkušenosti v oblasti ekonomiky,  Zkušenosti s přípravou nebo hodnocením projektů,  Nezávislost a nepodjatost. Výběr externích expertů 8

 Požadavky – expert musí mít předepsané a doložené znalosti zkušenosti v jedné z těchto oblastí:  Regenerace brownfields včetně řešení dekontaminace,  Cestovní ruch,  Stavby pro potřeby cestovního ruchu,  Datové sítě,  Doprava,  Místní rozvoj,  Stavebnictví s doprovodnou infrastrukturou,  Pozemní a dopravní stavby,  Školství,  Zdravotnictví. Výběr externích expertů 9

 Další požadavky – nezávislost a nepodjatost expertů  Nesmí mít podepsanou pracovní smlouvu s RR,  Nesmí být členy VRR a Monitorovacího výboru ROP SZ,  Nesmí být žadatelem o dotaci z ROP SZ,  Nesmí být poradcem jiného žadatele o dotaci z ROP SZ v dané oblasti podpory,  Musí podepsat „Etický kodex“. ! V případě střetu zájmů nebo podjatosti musí tuto skutečnost neprodleně oznámit. Výběr externích expertů 10

 Experty vybrané ve výběrovém řízení schvaluje VRR. Výběr externích expertů 11

 Přiřazování jednotlivých expertů k hodnocení předložených projektů probíhá na základě náhodného výběru – losem a to za účasti notáře.  Před samotným losováním se připraví seznam expertů, který obsahuje jména expertů, jejichž profesní zaměření odpovídá zaměření projektů.  Dále se připraví seznam přidělovaných projektů z daného kola výzvy a oblasti podpory. Přiřazování expertů k projektům 12

 Za přítomnosti notáře vloží vedoucí ÚORP do prvního osudí obálky s lístky se jmény všech expertů relevantních pro hodnocení projektů z dané oblasti podpory a kola výzvy (se jménem a příjmením experta). Poté vedoucí ÚORP vloží do druhého osudí obálky s lístky s registračními čísly a názvy projektů z dané oblasti podpory a kola výzvy.  Vedoucí ÚORP vylosuje z osudí projektů postupně první a druhý projekt. Poté losuje z osudí lístek se jménem 1. experta, který bude jako 1. expert hodnotit první vylosovaný projekt a jako 2. expert bude hodnotit druhý vylosovaný projekt. Následně vylosuje z osudí lístek se jménem 2. experta, který bude jako 2. expert hodnotit první vylosovaný projekt a jako 1. expert bude hodnotit druhý vylosovaný projekt. Postup bude opakován do vylosování a přiřazení všech projektů expertům. Přiřazování expertů k projektům 13

 Přiřazování expertů k projektům se mohou zúčastnit zástupci NOK, PCO, AO.  Z výsledku losování včetně vylosovaných jmen bude vyhotoven Zápis o losování hodnotitelů, který podepisuje vedoucí ÚORP a notář. Přílohou tohoto zápisu o losování hodnotitelů bude stejnopis notářského zápisu o průběhu losování, který vypracuje přítomný notář.  Informace o tom, který projekt hodnotí konkrétní expert, nesmí být žádným způsobem zveřejněny a nesmí být sdělen ani žadateli. Přiřazování expertů k projektům 14

 Po přiřazení expertů k projektům, je s experty uzavřen pracovně právní vztah - sepsána dohoda o provedení práce.  Odborný posudek musí být zpracován do 10 pracovních dnů od předání projektu. Pracovně právní vztah 15

 Výše odměny je stanovena dle složitosti projektu: ! Z odměny bude zaměstnavatel srážet zálohu na daň z příjmu fyzických osob Pracovně právní vztah 16 Typ/hodnota projektu (způsobilé výdaje)Výše odměny (v Kč) Neinvestiční projekt (především oblast podpory 2.1, 4.3) 3 000,- Investiční projekt do 20 mil. Kč5 000,- Investiční projekt nad 20 mil. Kč do 80 mil. Kč7 000,- Investiční projekt nad 80 mil. Kč9 500,-

 Expert je současně seznámen s obsahem Etického kodexu, který musí podepsat.  Expert dále podepisuje Prohlášení o nepodjatosti, nestrannosti a zachování mlčenlivosti.  Prohlášení o nepodjatosti, nestrannosti a zachování mlčenlivosti  Etický kodex  Vzor DPP Pracovně právní vztah 17

Děkuji za pozornost! Závěr 18