Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy 16. 5. 2017 Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy 16. 5. 2017 Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1."— Transkript prezentace:

1 - ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1

2 Žádost o dotaci musí být vygenerována
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Vygenerování žádosti Žádost o dotaci musí být vygenerována z účtu žadatele na Portálu farmáře.

3 Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi!

4 Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi!
Vygenerování žádosti

5 Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi!

6 Formulář žádosti vyplnit, vytisknout, zatím NEPODEPISOVAT!
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Příjem žádostí Formulář žádosti vyplnit, vytisknout, zatím NEPODEPISOVAT! Výtisk vyplněné žádosti včetně povinných příloh musí žadatel předat v kanceláři MAS v termínu příjmu žádostí dle výzvy, tj. ve dnech – v době úředních hodin a vždy po předchozí telefonické domluvě s upřesněním času, který je nutno rezervovat. Volejte na tel nebo na další telefonní čísla, uvedená v textu výzvy. Za datum podání žádosti o dotaci na MAS se považuje datum podpisu žádosti před pracovníkem MAS.

7 Další administrativní průběh
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Další administrativní průběh Žádost je možné nejprve konzultovat na MAS (nejlépe ještě v období před příjmem žádostí). Žadatel může předat v rámci jedné fiche pouze jednu žádost o dotaci. Fiche obsahují podrobnější popis oblasti podpory včetně preferenčních kritérií , minimální a maximální výši způsobilých výdajů a minimální počet bodů. Další podmínky najdete v Pravidlech Podpora provádění operací v rámci SCLLD. Pozor! Pro každé kolo (výzvu) se formuláře liší, stahovat je vždy nově (totéž platí i pro fiche).

8 Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi!
Součástí Výzvy č. 1 jsou tyto dokumenty (ke stažení pod příslušnou výzvou na internetových stránkách MAS): - text výzvy instrukce pro vygenerování žádosti o dotaci na Portálu farmáře - Pravidla - vyhlášené fiche Interní směrnice MAS s manuálem pro podání, hodnocení a výběr žádostí o dotaci, etický kodex pro osoby, podílející se na hodnocení a výběru žádostí o dotaci Klasifikace ekonomických činností CZ-NACE (pro fichi 117 Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností) formulář Prohlášení o zařazení podniku do příslušné kategorie (mikropodnik, malý podnik střední podnik) a instrukce pro jeho vyplnění - pravidla povinné publicity - čestné prohlášení žadatele o podporu v režimu de minimis - vzory dalších povinných příloh obsahují Pravidla

9 Další administrativní průběh
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Další administrativní průběh Žadatel obdrží od MAS písemné potvrzení o podání žádosti o dotaci na MAS ihned po jejím podpisu před pracovníkem MAS. Nejpozději do 5 pracovních dnů od ukončení příjmu žádostí je MAS povinna na svých internetových stránkách uveřejnit seznam přijatých žádostí v rozsahu: název (jméno) žadatele, IČ, místo realizace projektu (NUTS 5), název projektu, název nebo číslo fiche. Po uzávěrce příjmu žádostí provede MAS administrativní kontrolu a kontrolu přijatelnosti všech žádostí o dotaci.

10 Další administrativní průběh
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Další administrativní průběh Na základě provedené administrativní kontroly a kontroly přijatelnosti vyzve MAS písemně žadatele (pro urychlení em, případně doporučeným dopisem) při zjištění nedostatků k opravě nebo doplnění žádosti o dotaci nebo povinných příloh. Ve výzvě k opravě nebo doplnění bude stanoven termín, do kterého musí žadatel opravu nebo doplnění žádosti provést, minimálně to bude 5 pracovních dnů. Žadatel může provést opravu maximálně dvakrát.

11 Další administrativní průběh
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Další administrativní průběh V případě nedoplnění nebo nedostatečné opravy žádosti ze strany žadatele ve stanoveném termínu ukončí MAS administraci dané žádosti z důvodu nesplnění podmínek Pravidel. Pracovník MAS provádí záznam do formuláře žádosti o dotaci o všech krocích administrace a o dokumentech přijatých/odeslaných v rámci procesu administrace žádosti o dotaci.

12 Další administrativní průběh
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Další administrativní průběh Komunikací se žadatelem je pověřena kancelář MAS. Při komunikaci se žadatelem jsou využívány tyto možnosti: a) osobní jednání v kanceláři MAS v úřední době nebo po vzájemném sjednání termínu jednání. Z jednání je vyhotoven zápis. b) webové stránky MAS c) datová schránka d) doporučená pošta e) f) telefonicky g) Portál farmáře (základní komunikační nástroj mezi MAS a žadatelem)

13 Hodnocení žádostí o dotaci
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Hodnocení žádostí o dotaci Podrobný popis pro hodnocení žádostí o dotaci výběrovou komisí MAS je podrobně popsán v Pravidlech a v Interní směrnici MAS SCLLD/PRV 1. Věcné hodnocení se provádí podle stanovených preferenčních kritérií. Ke každému kritériu je uvedeno jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Veřejná obhajoba žádostí se již neprovádí. Na základně bodového hodnocení sestaví výběrová komise seznam projektů v pořadí podle počtu dosažených bodů a sestaví seznam vybraných žádostí v souladu s alokací.

14 Hodnocení žádostí o dotaci
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Hodnocení žádostí o dotaci Věcné hodnocení bude ukončeno do 20 pracovních dnů od ukončení administrativní kontroly a kontroly přijatelnosti. Během věcného hodnocení žádosti nesmí členové VK komunikovat se žadateli. Vybrané žádosti o dotaci včetně příloh postoupí MAS žadatelům. Oznámení o výsledku hodnocení obdrží každý žadatel od MAS písemně. Seznam vybraných a nevybraných žádostí s dalšími povinnými dokumenty předá MAS na RO SZIF v Ústí nad Labem ve stanoveném termínu.

15 Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi!
MAS je povinna uveřejnit na svém webu seznam vybraných a nevybraných žádostí v rozsahu: název (jméno) žadatele, IČ, název projektu, místo realizace projektu (NUTS 5), název nebo číslo fiche a bodový zisk, a to do 5 pracovních dnů od výběru žádostí v MAS. Nevybrané žádosti o dotaci včetně těch, které nevyhověly při administrativní kontrole, je MAS povinna zaslat prostřednictvím Portálu farmáře do 5 pracovních dnů od termínu registrace na RO SZIF, stanoveného ve výzvě.

16 Doba udržitelnosti projektu je 5 let od data převedení dotace na účet.
Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Doba udržitelnosti projektu je 5 let od data převedení dotace na účet. Veškerá komunikace mezi MAS a žadatelem je založena do příslušné složky žádosti o dotaci (projektu) a archivována v MAS. MAS je povinna uchovávat veškeré doklady, týkající se administrace žádostí o dotaci (vybraných i nevybraných) min. do konce roku 2023.

17 Děkuji za Vaši pozornost!
MAS Český sever, z. s. Národní 486, Varnsdorf, telefon: , mail:


Stáhnout ppt "- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy 16. 5. 2017 Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google