Závěrečný seminář INTERREG IIIA Česká republika – Polsko 2004 -2006 16.2.2007, Olomouc, Hotel Flóra Seminář je spolufinancován EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Fond mikroprojektů Euroregionu Silesia Závěrečný seminář INTERREG IIIA ČR-Polsko , Olomouc, Hotel Flóra.
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Interní postupy MAS Brdy
Druhy kontrol projektu:
Závěrečná konference projektu
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Závěrečný seminář INTERREG IIIA Česká republika – Polsko , Olomouc, Hotel Flóra Seminář je spolufinancován EU

Úspěšnost žadatelů z Libereckého kraje Typy úspěšných žadatelů v Libereckém kraji Podíl Interreg III A v Kč% Počet projektů kraj ,0012,63%1 euroregion ,0011,12%2 město, obec ,0021,80%5 NNO ,0018,19%3 příspěvkové organizace ,0035,67%2 komora ,000,59%1 CELKEM ,00100,00%14 V Libereckém kraji bylo přijato celkem 24 projektových žádostí, z toho 14 jich bylo doporučeno k financování z programu INTERREG IIIA ČR-Polsko; 10 projektů bylo zamítnuto, nesplnili formální náležitosti projektu či nebylo již dostatek finančních prostředků v daném opatření.

Zaměření projektů z Libereckého kraje Opatření Podíl Interreg III A v KčPočet projektů 1.1. Podpora infrastruktury , Infrastruktura zaměřená na ochranu ŽP , Infrastruktura pro podnikání a CR , Rozvoj cestovního ruchu , Podpora iniciativ místních komunit , Rozvoj a podpora přeshr.org. struktur ,002 Celkem ,0014

Konzultace se žadateli informační semináře za spoluúčasti JTS Olomouc, projektový list určený pro přípravu na konzultaci, umístit na web (vhodnost žadatele, záměr, výstupy, partner aj.), vedení evidence konzultací, našich doporučení, důležitých ových zpráv, stanovení podstatných bodů v rámci konzultace (zvláštní účet projektu, upřesnění nákladů - zdůvodnění, přílohy, doložení prostředků na předfinancování aj.), jak dokládat výdaje – doporučuji konzultaci s CRR, upozornit žadatele na povinnost vše platit ze zvláštního účtu.

Postup hodnocení, kontroly žádostí sestavení „vlastního“ postupu činností (hodnotící komise, podpůrná vyjádření příslušných odborů, práce s MONIT aj.) – propracovanost do detailů, doplnění formálních náležitostí – je nutné kontrolovat úplnost projektu (posouzení vlivu na životní prostředí – ve vyjádření zkontrolovat výčet všech parcel; most přes řeku – souhlas Povodí, které je majitelem pozemku; silnice přes vlakové koleje – souhlas Českých drah, a.s.; kulturní památky – závazné stanovisko dotčených orgánů) ► vyžádání si doplňujících informací od žadatele.

Doporučení podrobný rozpočet se zdůvodněním jednotlivých položek, polský partner – povinné kontaktní údaje ( , web), bodové hodnocení úplnosti a kvality studie proveditelnosti a jejích výstupů, detailnější žádost v souladu s kritérii hodnocení, zajistit školení pro zástupce krajů o formách dokládání jednotlivých výdajů ze strany MMR, možnost uzamčení žádosti jako bylo doposud možné v Monit. Martina Hozáková, odbor hospodářského a regionálního rozvoje KÚLK tel.: