Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko 2004-2006 16.02.2007, Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko 2004-2006 16.02.2007, Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován."— Transkript prezentace:

1 Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko 2004-2006 16.02.2007, Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován EU

2 Program IS INTERREG IIIA ČR - Polsko Celkem ve třech výzvách pro předkládání projektů Žadatelé z Dolního Slezska předložili 95 projektových žádostí v hodnotě překračující 110 mln PLN (netýká se žádostí Euroregionů a žádostí TP) 18 žádostí neprošlo formální kontrolou 42 projektových žádostí v hodnotě překračující 31 mln PLN bylo spolufinancováno z ERDF v celkové částce 21.294 423,91 PLN

3 Opatření 1.1 Podpora infrastruktury přeshraničního významu 9 projektů ve výši částky spolufinancování více než 8,7 mln PLN PLN - modernizace a přestavba silnic (7 projektů) - výstavba nebo výměna silničního osvětlení (2 projekty) Opatření 1.2 Infrastruktura na ochranu životního prostředí a prevenci záplav 4 projekty v celkové částce více než 3,7 mln PLN. - odpadové hospodářství a podpora záchranných služeb Opatření 1.3 Zajištění infrastruktury na podporu podnikání a cestovního ruchu 9 projektów v celkové částce více než 5,6 mln PLN. - podpora infrastruktury pro cestovní ruch, modernizace objektů pro podporu podnikání atd. Dolnoslezské projekty (1)

4 Opatření 2.1 Rozvoj cestovního ruchu 14 projektów v celkové částce více než 2,3 mln PLN - propagační akce služeb a turistických produktů Opatření 2.3 Rozvoj a podpora přeshraničních organizačních struktur a sítí 6 projektów za více než 770 tis. PLN - vytváření partnerské spolupráce s paralelními strukturami na druhé straně hranice. Dolnoslezské projekty (2)

5 Pořádání školení a konferencí pro potenciální žadatele. Proběhlo 26 školení týkajících se mj. programu, generátoru ELZA, přípravy žádosti, propagace projektu, vypracovávání zpráv o projektu atd., jejichž počet účastníků překročil 820 osob. Účastníky školení byli zástupci STS, NGO, záchranných služeb, kulturně-osvětových institucí, Okr. úřadu práce a jiných. Příprava informačně-propagačních materiálů a podkladů pro školení (mj. brožury, letáky, zpravodaje). Poradenství v RKM (více než 1300 telefonních rozhovorů, 75 individuálních setkání s příjemci). Provozování internetových stránek www.interreg3a.dolnyslask.pl, na kterých byly pro zájemce umisťovány aktuální informace o programu. Aktivity realizované UMWD

6 Závěr (1) Hodnota předkládaných projektů z Dolnoslezského vojvodství překročila polskou alokaci rozpočtu programu. Hlavními příjemci programu jsou jednotky územní samosprávy. Největší zájem byl o aktivity spojené s infrastrukturou, což vyplývá z vysoké poptávky v této oblasti. Znepokojující je nízký zájem o program u edukačních, vědecko-výzkumných a kulturních institucí.

7 Nezbytná je širší propagace programu přeshraniční spolupráce mezi jednotkami vědecko-výzkumného a vzdělávacího sektoru (především se jedná o vysoké školy). Nutnost pořádání školení týkajících se mj.: pravidel pro realizaci projektů (pravidla vedoucího partnera, vysvětlení pojmu „přeshraniční charakter projektu“). Před vyhlášením I. výzvy pro předkládání projektů dopracování všech dokumentů a směrnic nezbytných pro žadatele. Vyhlašování ročních harmonogramů zasedání Řídících výborů. Závěr (2)

8 Děkuji za pozornost Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství


Stáhnout ppt "Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko 2004-2006 16.02.2007, Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován."

Podobné prezentace


Reklamy Google