Sächsische Aufbaubank -Förderbank- Infrastruktura a rozvoj měst Postup proplácení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Realizace projektu Společný technický sekretariát.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Kapitola 3 směrnice 36/INA-VOK Zásad vztahů Změny navrhované OE
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Setkání regionálních výrobců
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Ověření a udržitelnost malého projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Sächsische Aufbaubank -Förderbank- Infrastruktura a rozvoj měst Postup proplácení

Obsah 2.Kontrola splnění podmínek k výplatě finančních prostředků 3.Podklady pro platbu a finanční toky 4.Závěrečné poznámky 1.Úvod / Plán plateb Postup proplácení

Postupy  Žádost o platbu dotačních prostředků podává Lead partner SAB - v běžném rozpočtovém období nejpozději do 30. listopadu.  Poslední Žádost o platbu musí podat Lead partner SAB nejpozději do 6 měsíců po skončení projektu.  O proplacení prostředků lze žádat průběžně na základě plánu plateb (podle Smlouvy o poskytnutí dotace,§ 9 Oznamovací povinnost), zpravidla čtyřikrát ročně.  Výplata probíhá vůči Lead partnerovi na principu náhrady. Postup proplácení 1. Úvod

Poznámky  Dotační prostředky pro jednotlivé roky (§3, Bod 5) ve Smlouvě o poskytnutí dotace jsou základem pro plánování plateb. Postup proplácení 1. Roční plán plateb  Zjistí - li Lead partner během plánování, že v důsledku časových prodlev dojde ke změnám, je nutno zaslat na JTS Žádost o změnu.

Příklad:  Předložení řádně vyplněné Soupisky výdajů všemi KP u příslušných kontrolorů podle článku 16 v 02/2013 za monitorovací období do Postup proplácení 1. Roční plán plateb  Vystavení Osvědčení o kontrole podle článku 16 během 3 měsíců cca 04/2013  Podání Žádosti o platbu 05/2013  Proplacení dotačních prostředků po kontrole Žádosti o platbu 05/ , , , , , , , , , , , ,50

Postup proplácení 2. Kontrola splnění podmínek k výplatě finančních prostředků

Zprostředkující subjekt Certifikačního orgánu (ZGB) Orgán pro kontrolu splnění podmínek k výplatě finančních prostředků Zprostředkující subjekt Certifikačního orgánu (ZGB) Postup proplácení 2. Kontrola splnění podmínek k výplatě finančních prostředků • Kontrola požadované a disponibilní částky k platbě • Plánování čerpání finančních prostředků • formální a obsahová kontrola předložených podkladů k platbě • Dopis: Výsledek kontroly splnění předpokladů k výplatě finančních prostředků • Vyplacení prostředků EU a saských prostředků kofinancování (zemské prostředky) • Dopis: Avízo platby Pro státní kooperační partnery potvrzení účtované částky

dopis: Výsledek kontroly splnění podmínek k výplatě prostředků Provedení kontroly splnění podmínek k výplatě finančních prostředků: •Kontrola a hodnocení Žádostí o platbu z hlediska úplnosti, správnosti a věrohodnosti ve vztahu k podmínkám stanovených ve Smlouvě o poskytnutí dotace, •Kontrola, že výdaje všech partnerů, účastnících se v projektu, byly potvrzeny kontrolorem podle čl. 16, •Stanovení výše plateb, •Sledování splnění podmínek výplaty, •Závěrečná kontrola na základě smlouvy o poskytnutí dotace a Zpráv o průběhu projektu, zda byl splněn účel projektu, zda byl projekt v plánované formě zrealizován a zda byl zákon dodržen Postup proplácení 2. Kontrola splnění podmínek k výplatě finančních prostředků

Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

1.Osvědčení o kontrole podle článku 16, Soupisky výdajů 2.Společná, dvojjazyčná Zpráva o průběhu projektu 3.Žádost o platbu 4.Souhrnná soupiska účetních dokladů se Závěrečnou zprávou Podklady od Lead partnera k Žádosti o platbu: Zprostředkujícímu subjektu Certifikačního orgánu

1.) Osvědčení o kontrole podle článku 16, Soupiska výdajů  Je nutno předložit kopie dvojjazyčného Osvědčení národních kontrolorů podle čl. 16 spolu s příslušnými zkontrolovanými soupiskami úč. dokladů  Jednotlivé zkontrolované soupisky je nutno předložit v kopii a v elektronické formě  Kopie uvedených podkladů musí Lead-Partner ověřit razítkem a podpisem osoby, oprávněné k zastupování  Nepředkládat: Zprávy o průběhu projektu jednotlivých kooperačních partnerů, které byly zkontrolovány příslušným kontrolorem podle čl. 16 Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

2.) Zpráva o průběhu projektu  Zpráva o průběhu projektu je podkladem k Žádosti o platbu jako dvoujazyčná dílčí/ závěrečná zpráva  Příslušný formulář najdete na internetové stránce:  Nutno vyplnit: Bod 1 -Údaje o projektu Bod 2 -Údaje o žadateli Bod 3 -Označení druhu zprávy Bod 4 -Dosažené kvantitativní výsledky Bod 5 -Propagační opatření Bod 6 -Zpráva o realizovaných opatřeních Bod 7 -Údaje o průběhu projektu přeshraničního charakteru Bod 8 -Zadávání zakázek třetím subjektům * Bod 9 -Financování Bod 10 -Prohlášení * vyplňují jen kontroloři podle článku 16 Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky vždy LP výběr v bodě 3.2 Viz Projektová žádost vyplňuje se jen pro kontrolu podle článku 16

 Zohledněte:  Uvádějte aktivity všech kooperačních partnerů za dané období  Lead Partner je povinen dohodnout se všemi partnery, kteří se na projektu podílejí, závazná a jednotná zúčtovací období. Jednotlivá zúčtovací období na úrovni projektu na sebe musejí navazovat. O dohodnutých zúčtovacích obdobích je nutno informovat příslušné kontrolory podle čl. 16.  V bodech 5.1 a 6 je nutno aktivity uvést vzestupně (publikační opatření / pracovní celky). Kromě toho je nutno uvést, kým byla daná aktivita prováděna (počínaje "LP:..." příp. "PP1:..." příp. "LP, PP1:..."). Dále je třeba uvádět odchylky od plánu, uvedeného v Projektové žádosti (například plánované, ale nerealizované pracovní celky s odůvodněním a předpokládaným zpožděním)  Poznámky k Závěrečné zprávě (předložit nejpozději 6 měsíců po ukončení projektu) : viz  Tato zpráva se předává na vědomí příslušnému kontrolorovi podle článku 16 na české straně. Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

21.258, , ,528 Prostředky EU a zemské prostředky nejsou zaokrouhlovány Způsobilé výdaje od počátku projektu krát dotační sazba prostředků EU dle Smlouvy o poskytnutí příspěvku z ERDF 2.501, ,00 Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky (šedivá pole se automaticky načítají)

60, , , ,19  Prostředky pro financování rozdílu mezi způsobilými a celkovými výdaji  zpravidla financování výdajů, které nebyly kontrolorem podle čl. 16 uznány za způsobilé výdaje. (šedivá pole se automaticky načítají) Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

 Rozpis částky k výplatě za jednotlivé kooperační partnery 3.) Žádost o platbu Následující údaje jsou povinné: Název Lead partnera : Název Projektového partnera 1 : 7.650, ,19 Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky schválená dotační sazba dle Smlouvy o poskytnutí dotace z ERDF krát způsobilé výdaje, uznané kontrolorem podle čl. 16 minus již vyplacená částka

Následující údaje jsou povinné:  Výše celkové částky k výplatě včetně veřejných národních prostředků ze SR ČR ,19 1. Auszahlung SN-CZ/1. platba z SN-CZ  bankovní spojení Lead partnera v SN  bankovní spojení Lead partnera v ČR Žádost o platbu Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

Lead partner v ČR :  L ead partner zmocní Saskou rozvojovou banku dle § 8 Smlouvy o poskytnutí dotace: Dle § 8 Smlouvy o poskytnutí dotace je SAB zmocněna českým Lead partnerem k proplacení národních veřejných prostředků Svobodného státu Sasko přímo příslušným německým partnerům. Pro tento případ platí bod 4.2. v Žádosti o platbu: Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

Lead Partner ČR SAB A MMR Projektový partner SN Projektový partner ČR Národní veřejné spolu- financování SN EFRE SN a ČR Národní veřejné spolufinancování ČR Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

Státní KP v SN:  Lead partner se zřekne přijetí prostředků: Státní instituce obdrží od SMWA odpovídající Oprávnění pro nakládání s prostředky pro určitou rozpočtovou položku. Dle § 8 Smlouvy o poskytnutí dotace se Lead partner zřekne proplacení prostředků příslušných státních projektových partnerů. Pro tento případ platí bod 4.3. v Žádosti o platbu: Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

Každé pracoviště, které plní úlohu Lead partnera, zřídí při Hlavní pokladně Svobodného státu Sasko pro účely příjmu finančních prostředků, určených pro převod Projektovým partnerům, odpovídající transferovou položku pod příslušným číselným kódem pracoviště. Na tuto transferovou položku lze inkasovat pouze finanční prostředky, které Saská rozvojová banka vyplatí Lead partnerovi za účelem převedení Projektovému partnerovi. Tuto transferovou položku je nutno oznámit prostřednictvím státního Lead partnera Saské rozvojové bance, aby Saská rozvojová banka mohla převést platbu na účet Hlavní pokladny Svobodného státu Sasko s uvedením transferové položky jako variabilního symbolu. Hlavní pokladna Svobodného státu Sasko zašle po přijetí platby dotčenému pracovišti avízo platby. Příslušné pracoviště pak musí přijatou částku obratem odeslat příslušnému Projektovému partnerovi. Při výplatě přijaté částky příslušným pracovištěm je nutno uvést transferovou položku, z níž má být odpovídající částka vyplacena. Tím, že nedojde k zaúčtování příjmu do rozpočtu Svobodného státu Sasko (průběžná položka) nedojde ani k porušení principu uvádění navzájem oddělených příjmů a výdajů v plné výši. Kontaktní osoba na Hlavní pokladně Svobodného státu Sasko (příslušná pro vládní okres Drážďany) Paní Silvia Eickstädt Vedoucí referátu, LFF, odbor IV: Hlavní pokladna Svobodného státu Sasko, referát 42/D: Účetní evidence Drážďany Stauffenbergallee 2; 1099 Dresden; Telefon: 0351/ V případě, že jsou dotčeny jiné vládní okresy, obrátí se příslušné pracoviště buď na svého příslušného pracovníka na Hlavní pokladně Svobodného státu Sasku nebo na paní Eickstädtovou. Tento pracovník předá v daném případě dotazy na příslušného referenta. Státní LP v SN: Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky

 Souhrnnou soupisku realizovaných výdajů kooperačních partnerů je nutno předložit jak v elektronické formě (na adresu tak i v tištěné a podepsané / orazítkované formě pouze při ukončení projektu současně se Závěrečnou zprávou, případně na Postup proplácení 3. Podklady pro platbu a finanční toky 4.) Souhrnná soupiska úč. dokladů

 v tištěné formě:  Osvědčení o kontrole podle článku 16, Soupisky výdajů kooperačních partnerů  Souhrnná soupiska úč. dokladů  Zpráva o průběhu projektu  Žádost o platbu  v elektronické formě (format excel):  Soupisky výdajů kooperačních partnerů  Souhrnná soupiska úč. dokladů  fakultativně: Předložení všech podkladů (viz tištěná podoba) dodatečně em Postup proplácení 3. Podklady pro platbu - Shrnutí

Děkuji za pozornost!