Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina"— Transkript prezentace:

1 Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Inka Bromová

2 Finanční vypořádání Finanční vypořádání dotací kapitoly 333 (MŠMT) za rok 2016 Vyhláška č. 367/2015 Sb., o zásadách a lhůtách finančního vypořádání vztahů se státním rozpočtem, státními finančními aktivy a Národním fondem. Pokyn z MŠMT k finančnímu vypořádání č.j. MSMT /2016-1 Pokyn od Krajského úřadu Kraje Vysočina, odboru školství, mládeže a sportu k finančnímu vypořádání – (bude rozeslán na PO počátkem ledna 2017).

3 Finanční vypořádání Transfery z MŠMT – tabulka 1A
Kraj – zprostředkovatel (průtokový transfer) - PO = konečný příjemce Pro PO = Krátkodobý transfer s vypořádáním (ČÚS 703 bod 5.3.) Účtování u PO (Metodické sdělení č. 4/2013 bod 2.1) 1) V průběhu účetního období: MD Dal - příjem zálohy na dotaci na účet xx - dohad na dotaci ve výši nákladů xx x (POZOR! Ne ve výši přijaté zálohy!) Podrozvahové účty - Krátkodobé transfery - dle významnosti nastavené vnitřním předpisem i na účtu – Ostatní krátkodobé podmíněné pohledávky z transferů (ČÚS č. 703 bod 4.6.) – snižujeme současně s přijetím zálohy na transfer.

4 Finanční vypořádání 2) K datu finančního vypořádání dotace tj. k MD Dal - zpřesnění dohadu dle vynaložených nákladů a předpis pohledávky vůči poskytovateli dotace xx xx - zúčtování přijaté zálohy s pohledávkou xx xx 3) Nevyčerpaná výše zálohy zůstane k naúčtovaná na účtu xx a bude v lednu vrácena dle pokynu KrÚ na příslušný účet kraje - vrácení nevyčerpané dotace na účet kraje xx 241 Doporučení: Používat účelové znaky jednotlivých dotačních titulů dle číselníku MF ČR. ( – o ministerstvu – informační systémy – číselník účelových znaků) Partner transakce pro PO odevzdávající PAP je MŠMT (IČO )

5 Finanční vypořádání Předběžný termín pro odevzdání finančního vypořádání a zaslání nevyčerpaných prostředků na účet Kraje Vysočina: Finanční vypořádání doručit do Finanční prostředky na účet kraje vrátit do Odpovědný pracovník za finanční vypořádání dotací MŠMT pro PO zřizované Krajem Vysočina je Jitka Kafková (tel ), Adresa pro odeslání tabulky FV = Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor školství, mládeže a sportu, paní Kafková Jitka, Žižkova 57, Jihlava. Vyplňování tabulek finančního vypořádání: Částky dotací musí být vyplněny v korunách (případně na dvě desetinná místa) a ne v tisících. Při vyplňování částek nepoužívat čárku, pomlčku apod. V součtových řádcích jsou nastaveny vzorce – nedoplňovat do nich součty ručně. Vyplnit všechny dotační tituly podléhající finančnímu vypořádání – před vyplněním tabulky zkontrolovat v účetnictví jak výši přijatých prostředků, tak čerpání za jednotlivé účelové znaky (na účtu 672; příp. 374 a v nákladech).

6 Finanční vypořádání V hlavičce nad tabulkou vždy vyplnit název organizace. Pod tabulkou vždy vyplnit dva odpovědné pracovníky (sestavil a kontroloval) včetně čísla telefonu k řešení případných chyb v tabulce, nezapomenout na podpisy obou odpovědných pracovníků. Vratku dotace, která byla vrácena v průběhu roku 2016 je třeba uvádět ve 2. sloupci – vráceno v průběhu roku na účet kraje. K originálu tabulky s vykázanou vratkou přikládat komentář se zdůvodněním nevyčerpání dotace. Dodržet termín pro zaslání originálu tabulky dle pokynu k finančnímu vypořádání. V případě zaslání tabulky datovou schránkou, je třeba zprávu elektronicky podepsat.

7 Finanční vypořádání Pokud není zpráva elektronicky podepsaná, je třeba vložit tabulku finančního vypořádání v nascenované podobě se dvěma podpisy. Finanční vypořádání dotací poskytnutých na projekty spolufinancované z rozpočtu Evropské unie a z prostředků finančních mechanismů (výzva 56 a 57) – bylo vypořádáno k To znamená, že se tabulka 1B nebude za rok 2016 vyplňovat. V případě vratky nevyčerpaných prostředků nezapomínat na avízo k identifikaci platby - stačí em na adresu Při převodu vratky na účet kraje - do variabilního symbolu uvádět účelový znak dotace (UZ) a do spec. symbolu číslo organizace (ORG).

8 Různé Metodika, kterou poskytuje Kraj Vysočina zřizovaným PO
(metodická sdělení, dotazy + odpovědi, pravidla rady kraje + účtový rozvrh atd.) Portál PO Metodická pomoc Účetnictví Tato prezentace bude zveřejněna na stránkách Kraje Vysočina veřejné služby - školský portál - ekonomika školství - informace


Stáhnout ppt "Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina"

Podobné prezentace


Reklamy Google