1 Grantové schéma : Podpora podnikání ve vybraných regionech SROP Podprogram č. 1 : Podpora drobných podnikatelů Podprogram č. 2 : Podpora malých a středních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Povinné přílohy žádosti pro 5. Výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Martin Škréta Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
1 Grantová schémata vyhlašovaná Libereckým krajem v rámci SROP.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
1 Grantová schémata vyhlašovaná Libereckým krajem v rámci SROP Grantové schéma v rámci podopatření Podpora infrastruktury cestovního ruchu pro podnikatele.
Grantové schéma Plzeňského kraje na podporu podnikání Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
1 Grantové schéma – Podpora služeb cestovního ruchu seminář Liberecký kraj.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Grantová schémata vyhlašovaná Libereckým krajem v rámci SROP.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Povinné přílohy k žádosti.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

1 Grantové schéma : Podpora podnikání ve vybraných regionech SROP Podprogram č. 1 : Podpora drobných podnikatelů Podprogram č. 2 : Podpora malých a středních podnikatelů

2 Jak budou žádosti hodnoceny? Podkladem pro hodnocení Podkladem pro hodnocení

3 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel nebo pověřený zástupce na adresu: osobně žadatel nebo pověřený zástupce na adresu: Czech Invest Czech Invest regionální kancelář nám. Dr. E. Beneše 4/12 nám. Dr. E. Beneše 4/ Liberec Liberec (naproti radnici) (naproti radnici) V 1. kole výzvy bude uvolněno VŠECH 100% finančních prostředků prostředků. V 1. kole výzvy bude uvolněno VŠECH 100% finančních prostředků prostředků. 2.kolo bude vyhlášeno pouze v případě nedočerpání finančních prostředků 2.kolo bude vyhlášeno pouze v případě nedočerpání finančních prostředků Celkem k dispozici 12, 147 mil.Kč Celkem k dispozici 12, 147 mil.Kč

4 Žádost 3 výtisky z elektronické žádosti, stránky pevně spojené, poslední strana podepsaná žadatelem 3 výtisky z elektronické žádosti, stránky pevně spojené, poslední strana podepsaná žadatelem 1 CD nebo disketu s elektronickou verzí žádosti 1 CD nebo disketu s elektronickou verzí žádosti 3 x seznam příloh s uvedením počtu stran jednotlivých příloh, podepsaný žadatelem 3 x seznam příloh s uvedením počtu stran jednotlivých příloh, podepsaný žadatelem řádně očíslované povinné přílohy (musí odpovídat seznamu příloh) ve třech výtiscích (1 x originál nebo ověřená kopie, 2 x kopie) řádně očíslované povinné přílohy (musí odpovídat seznamu příloh) ve třech výtiscích (1 x originál nebo ověřená kopie, 2 x kopie) 3x písemně formuláře pro finanční hodnocení žadatele a projektu 3x písemně formuláře pro finanční hodnocení žadatele a projektu 1x disketa nebo CD s elektronickou verzí finančních výkazů 1x disketa nebo CD s elektronickou verzí finančních výkazů

5 Obálka – přední strana

6 Obálka – zadní strana

7 Příjem žádosti pracovník Czech Invest : zkontroluje náležitosti na obálce, případně vyzve žadatele k doplnění zkontroluje náležitosti na obálce, případně vyzve žadatele k doplnění vystaví žadateli potvrzení o příjmu žádosti se jménem žadatele, názvem akce, datem a časem převzetí žádosti vystaví žadateli potvrzení o příjmu žádosti se jménem žadatele, názvem akce, datem a časem převzetí žádosti

8 ZDROJE INFORMACÍ POKYNY PRO ŽADATELE PRO GRANTOVÁ SCHÉMATA vyhlašovaná Libereckým krajem ve SROP včetně povinných příloh k žádosti o finanční podporu POKYNY PRO ŽADATELE PRO GRANTOVÁ SCHÉMATA vyhlašovaná Libereckým krajem ve SROP včetně povinných příloh k žádosti o finanční podporu v záhlaví je odkaz Grantová schémata ve SROP v záhlaví je odkaz Grantová schémata ve SROP Pokyny obsahují výčet všech povinných příloh, které musí žadatel doložit ke své žádosti Pokyny obsahují výčet všech povinných příloh, které musí žadatel doložit ke své žádosti FORMULÁŘ ŽÁDOSTI ELZA – k dispozici také na stránkách Libereckého kraje FORMULÁŘ ŽÁDOSTI ELZA – k dispozici také na stránkách Libereckého kraje

9 KDO MŮŽE BÝT ŽADATELEM? Podprogram č. 1 Podprogram č. 1 - FO + PO, které zaměstnávají méně než 10 pracovníků a splňují další kritéria stanovená pro drobné podnikatele v rámci nařízení Komise (ES) č. 70/ Sídlo v ČR - existující podnikatelé, kteří mají uzavřeno účetnictví minimálně za poslední tři účetní roky Podprogram č. 2 - FO + PO, které zaměstnávají 10 až 249 pracovníků a splňují další kritéria stanovená pro malé a střední podnikatele v rámci nařízení Komise (ES) č. 70/ Sídlo v ČR - existující podnikatelé, kteří mají uzavřeno účetnictví minimálně za poslední tři účetní roky

10 ÚZEMNÍ LOKALIZACE JEDNOTLIVÝCH AKCÍ Ve vybraných regionech Libereckého kraje: Ve vybraných regionech Libereckého kraje: Cvikovsko (Cvikov, Svor, Krompach, Kunratice u Cvikova, Mařenice), Cvikovsko (Cvikov, Svor, Krompach, Kunratice u Cvikova, Mařenice), Doksko (Tuhaň, Dubá, Blatce, Ždírec, Luka, Okna, Bezděz, Tachov, Vrchovany, Doksy, Skalka u Doks, Chlum), Doksko (Tuhaň, Dubá, Blatce, Ždírec, Luka, Okna, Bezděz, Tachov, Vrchovany, Doksy, Skalka u Doks, Chlum), Frýdlantsko (Dětřichov, Bílý Potok, Hejnice, Višňová, Černousy, Habartice, Pertoltice, Frýdlant, Bulovka, Krásný les Raspenava, Dolní Řasnice, Horní Řasnice, Heřmanice, Kunratice) Frýdlantsko (Dětřichov, Bílý Potok, Hejnice, Višňová, Černousy, Habartice, Pertoltice, Frýdlant, Bulovka, Krásný les Raspenava, Dolní Řasnice, Horní Řasnice, Heřmanice, Kunratice) Chrastavsko (Chrastava, Kryštofovo údolí, Bílý Kostel nad Nisou, Nová Ves, Oldřichov v Hájích, Mníšek), Chrastavsko (Chrastava, Kryštofovo údolí, Bílý Kostel nad Nisou, Nová Ves, Oldřichov v Hájích, Mníšek), Nové město pod Smrkem (Nové Město pod Smrkem, Lázně Libverda, Jindřichovice pod Smrkem), Nové město pod Smrkem (Nové Město pod Smrkem, Lázně Libverda, Jindřichovice pod Smrkem), Ralsko. Ralsko.

11 AKTIVITY, KTERÉ JE MOŽNO PODPOROVAT rozšiřování, modernizace a rekonstrukce existujících objektů a zařízení, které umožní rozšíření existující produkce rozšiřování, modernizace a rekonstrukce existujících objektů a zařízení, které umožní rozšíření existující produkce pořízení a adaptaci budov, případně na výstavbu nových výrobních objektů a zařízení potřebných pro zřizování výrobních jednotek a linek pro výrobu nových a dlouhodobě konkurenceschopných produktů pořízení a adaptaci budov, případně na výstavbu nových výrobních objektů a zařízení potřebných pro zřizování výrobních jednotek a linek pro výrobu nových a dlouhodobě konkurenceschopných produktů obnovu, modernizaci, rozšíření a nákup moderních technologií na restrukturalizaci, racionalizaci či technickou modernizaci provozu podniku obnovu, modernizaci, rozšíření a nákup moderních technologií na restrukturalizaci, racionalizaci či technickou modernizaci provozu podniku zavádění technologických inovací do podniků, na zlepšování pracovních podmínek a výrobních procesů, které mají příznivý dopad na ŽP zavádění technologických inovací do podniků, na zlepšování pracovních podmínek a výrobních procesů, které mají příznivý dopad na ŽP rozvoj tradičních řemesel s využitím místních zdrojů rozvoj tradičních řemesel s využitím místních zdrojů zavádění ICT zavádění ICT

12 FINANCOVÁNÍ – PODPROGRAM Č. 1 : DROBNÍ PODNIKATELÉ minimální výše celkových uznatelných nákladů = ,-Kč minimální výše celkových uznatelných nákladů = ,-Kč maximální výše celkových uznatelných nákladů = neomezeno maximální výše celkových uznatelných nákladů = neomezeno minimální částka grantu: ,-Kč minimální částka grantu: ,-Kč maximální částka grantu : ,-Kč maximální částka grantu : ,-Kč Přičemž poskytnutý grant nesmí překročit 46,66% z celkových uznatelných nákladů Přičemž poskytnutý grant nesmí překročit 46,66% z celkových uznatelných nákladů

13 FINANCOVÁNÍ – PODPROGRAM Č. 2 MALÍ A STŘEDNÍ PODNIKATELÉ minimální výše celkových uznatelných nákladů = minimální výše celkových uznatelných nákladů = ,-Kč ,-Kč maximální výše celkových uznatelných nákladů = neomezeno maximální výše celkových uznatelných nákladů = neomezeno minimální částka grantu: ,-Kč minimální částka grantu: ,-Kč maximální částka grantu : ,-Kč maximální částka grantu : ,-Kč Přičemž poskytnutý grant nesmí překročit 46,66% z celkových uznatelných nákladů Přičemž poskytnutý grant nesmí překročit 46,66% z celkových uznatelných nákladů

14 ZÁVAZEK PRO DEFINITIVNÍ PŘIZNÁNÍ GRANTU Podprogram č. 1 Podprogram č. 1 Závazek činí minimálně 1 zřízené a obsazené pracovní místo Závazek činí minimálně 1 zřízené a obsazené pracovní místo Ke zvýšení zaměstnanosti musí dojít v místě realizace akce a nesmí jí být dosaženo přesunem pracovníků z jiných provozoven. Ke zvýšení zaměstnanosti musí dojít v místě realizace akce a nesmí jí být dosaženo přesunem pracovníků z jiných provozoven. Místo musí být udržitelné 5 let od podpisu smlouvy Místo musí být udržitelné 5 let od podpisu smlouvy Podprogram č. 2 Závazek činí minimálně 3 zřízená a obsazená pracovní místa u podnikatelů od 10 do 49 zaměstnanců a 10 zřízených a obsazených pracovních míst u podnikatelů od 50 do 249 zaměstnanců Ke zvýšení zaměstnanosti musí dojít v místě realizace akce a nesmí jí být dosaženo přesunem pracovníků z jiných provozoven. Místo musí být udržitelné 5 let od podpisu smlouvy

15 DOBA REALIZACE AKCÍ Jednotlivé akce musí být dokončeny nejpozději do Jednotlivé akce musí být dokončeny nejpozději do Upřednostněny budou akce s termínem ukončení do , žádost o provedení platby pak musí být zaslána LK do Upřednostněny budou akce s termínem ukončení do , žádost o provedení platby pak musí být zaslána LK do akce musí být zahájeny do 6 měsíců od podpisu smlouvy s Libereckým krajem. akce musí být zahájeny do 6 měsíců od podpisu smlouvy s Libereckým krajem. uznatelnost nákladů lze počítat nejdříve dnem registrace akce regionálním pracovišti CZECH INVEST. uznatelnost nákladů lze počítat nejdříve dnem registrace akce regionálním pracovišti CZECH INVEST.

16 Přehled povinných příloh

17 Elektronická žádost ELZA ELZA v záložce Přílohy je možno elektronicky připojit resp. oskenovat přílohy. ELZA v záložce Přílohy je možno elektronicky připojit resp. oskenovat přílohy. Přílohy sem do el. žádosti prosím nepřipojujte. Při finálním uložení že pak soubor příliš velký a při administraci může nastat problém s transportem žádosti. Přílohy sem do el. žádosti prosím nepřipojujte. Při finálním uložení že pak soubor příliš velký a při administraci může nastat problém s transportem žádosti. Přílohy můžete elektronicky připojit, ale v samostatném souboru. Přílohy můžete elektronicky připojit, ale v samostatném souboru.

18 2. Čestné prohlášení o bezdlužnosti tato příloha bude vytištěna jako součást elektronické žádosti ELZA tato příloha bude vytištěna jako součást elektronické žádosti ELZA žadatel prohlašuje, že nemá ke dni vypracování žádosti žádné dluhy a závazky PO TERMÍNU splatnosti vůči finančnímu úřadu, zdravotním pojišťovnám, pojistnému na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti (ČSSZ), Celní správě, Fondu národního majetku ČR, PF ČR a státním fondům (SFDI, SFRB, SFŽP) žadatel prohlašuje, že nemá ke dni vypracování žádosti žádné dluhy a závazky PO TERMÍNU splatnosti vůči finančnímu úřadu, zdravotním pojišťovnám, pojistnému na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti (ČSSZ), Celní správě, Fondu národního majetku ČR, PF ČR a státním fondům (SFDI, SFRB, SFŽP) Nutno podepsat! Nutno podepsat!

19 3. Podklady pro ekonomické hodnocení akce Jedná se o : zjednodušená studie proveditelnosti, základní studie proveditelnosti, Analýza nákladů a přínosů-CBA, Jedná se o : zjednodušená studie proveditelnosti, základní studie proveditelnosti, Analýza nákladů a přínosů-CBA, Osnovy těchto ekonomických studií (analýz) jsou povinné, metodiky mají doporučující charakter. Osnovy těchto ekonomických studií (analýz) jsou povinné, metodiky mají doporučující charakter.

20 Úroveň náročnosti I II III od výše investice do výše investice Typ ekonomického hodnocení akce Minimální velikost akce 3 mil. Kč Zjednodušená studie proveditelnosti 3 mil. Kč 10 mil. Kč Základní studie proveditelnosti 10 mil. Kč 90 mil. Kč Základní SP + Základní CBA IV 90 mil. Kč Základní SP + R CBA

21 4. Doklady o právní subjektivitě žadatele U podnikatelských subjektů výpis z živnostenského rejstříku U podnikatelských subjektů výpis z živnostenského rejstříku U právních subjektů, zapsaných v obchodním rejstříku, také výpis z Obchodního rejstříku. U právních subjektů, zapsaných v obchodním rejstříku, také výpis z Obchodního rejstříku. Doklady nesmí být starší 90 dní Doklady nesmí být starší 90 dní Osoba, která podniká na základě jiného než živnostenského oprávnění podle zvláštních předpisů (§ 2 odst. 2 písm. c) zákona č.513/1991 Sb., Obchodní zákoník) předloží ověřené osvědčení stanovené v tomto zvláštním předpisu. Osoba, která podniká na základě jiného než živnostenského oprávnění podle zvláštních předpisů (§ 2 odst. 2 písm. c) zákona č.513/1991 Sb., Obchodní zákoník) předloží ověřené osvědčení stanovené v tomto zvláštním předpisu.

22 5. Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele Daňová přiznání za období posledních tří let existence podniku potvrzená finančním úřadem včetně zprávy auditora (poklud existuje). Daňová přiznání za období posledních tří let existence podniku potvrzená finančním úřadem včetně zprávy auditora (poklud existuje). Nutno originál potvrzujícího razítka FÚ (nelze fotokopii) Nutno originál potvrzujícího razítka FÚ (nelze fotokopii) Účetní závěrky za předcházející tři uzavřená účetní období (rozvaha, výkaz zisku a ztráty). Účetní závěrky za předcházející tři uzavřená účetní období (rozvaha, výkaz zisku a ztráty). Finanční formuláře dle typu subjektu žadatele, který je dostupný na webové stránce CzechInvestu. Finanční formuláře dle typu subjektu žadatele, který je dostupný na webové stránce CzechInvestu.

23 Finanční výkazy jsou dostupné na následujících adresách: Finanční plán projektu: Finanční plán projektu: Finanční výkaz pro podnikatele vedoucí účetnictví: Finanční výkaz pro podnikatele vedoucí účetnictví: Finanční výkaz pro podnikatele s daňovou evidencí: Finanční výkaz pro podnikatele s daňovou evidencí: Vyplňujte finanční výkazy cca až po 20. únoru, kdy CzechInvest stávající uveřejněné výkazy bude aktualizovat.!! Vyplňujte finanční výkazy cca až po 20. únoru, kdy CzechInvest stávající uveřejněné výkazy bude aktualizovat.!!

24 6. Výpis z rejstříku trestů Pokud je žadatelem fyzická osoba – za osobu žadatele Pokud je žadatelem fyzická osoba – za osobu žadatele Pokud je žadatelem právnická osoba - za všechny statutární zástupce žadatele Pokud je žadatelem právnická osoba - za všechny statutární zástupce žadatele Výpis nesmí být starší 90 dní Výpis nesmí být starší 90 dní Žadatel nesmí mít v trestním rejstříku záznam o odsouzení pro trestný čin, jehož skutková podstata by souvisela s předmětem podnikání nebo pro trestný čin hospodářský nebo trestný čin proti majetku. Žadatel nesmí mít v trestním rejstříku záznam o odsouzení pro trestný čin, jehož skutková podstata by souvisela s předmětem podnikání nebo pro trestný čin hospodářský nebo trestný čin proti majetku.

25 7. Doklad k prokázání vlastnických vztahů výpis z katastru nemovitostí a snímek z katastrální mapy – zahrnují všechny nemovitosti dotčené realizací akce výpis z katastru nemovitostí a snímek z katastrální mapy – zahrnují všechny nemovitosti dotčené realizací akce doklady nesmí být starší než 90 dní před datem podání žádosti. doklady nesmí být starší než 90 dní před datem podání žádosti. Pokud žadatel realizuje akci na cizím pozemku či v budově dokládá navíc, nájemní smlouvu na dobu určitou, nejméně však 5 let od data podpisu smlouvy. V případě pronájmu (nebo spoluvlastnictví), pak i písemný souhlas pronajímatele (spoluvlastníka) s realizací akce (na jeho území nebo v jeho objektu). Pokud žadatel realizuje akci na cizím pozemku či v budově dokládá navíc, nájemní smlouvu na dobu určitou, nejméně však 5 let od data podpisu smlouvy. V případě pronájmu (nebo spoluvlastnictví), pak i písemný souhlas pronajímatele (spoluvlastníka) s realizací akce (na jeho území nebo v jeho objektu).

26 8. Doklad o posouzení akce na životní prostředí Pokyny podle kterých se postupuje jsou jako příloha č. 12 Pokynů pro žadatele Pokyny podle kterých se postupuje jsou jako příloha č. 12 Pokynů pro žadatele Doklad vydává na KÚLK, odbor životního prostřední, paní Ing. Magdalena Slavíková tel Doklad vydává na KÚLK, odbor životního prostřední, paní Ing. Magdalena Slavíková tel Žadatel musí vyplnit oznámení - části A, B a části C,D dle svých informací o projektu Žadatel musí vyplnit oznámení - části A, B a části C,D dle svých informací o projektu

27 9. Územní rozhodnutí resp. stavební povolení Varianta a) – platné územní rozhodnutí s nabytím právní moci Varianta a) – platné územní rozhodnutí s nabytím právní moci Varianta b) – jel-li územní a stavební řízení sloučeno, pak žadatel předloží při podání žádosti sdělení stavebního úřadu o sloučení územního a stavebního řízení Varianta b) – jel-li územní a stavební řízení sloučeno, pak žadatel předloží při podání žádosti sdělení stavebního úřadu o sloučení územního a stavebního řízení

Žádost o příspěvek z rozpočtu kraje Žádost generuje SW ELZA Žádost generuje SW ELZA Příspěvek Libereckého kraje ve výši 11,66% z celkových uznatelných nákladů akce činí ……. Příspěvek Libereckého kraje ve výši 11,66% z celkových uznatelných nákladů akce činí ……. Podpis žadatele Datum

Doklad o partnerství Dokladem o partnerství je považována smlouva nebo dohoda s partnery vymezující jejich úlohu v akci, práva a povinnosti. Dokladem o partnerství je považována smlouva nebo dohoda s partnery vymezující jejich úlohu v akci, práva a povinnosti. Tento doklad je vyžadován pouze tehdy, jsou-li do akce zahrnuti partneři (jeho přípravy, realizace, financování nebo provozování). Tento doklad je vyžadován pouze tehdy, jsou-li do akce zahrnuti partneři (jeho přípravy, realizace, financování nebo provozování).

Čestné prohlášení o dodržení pravidla „de minimis“ Prohlášení generuje SW ELZA Prohlášení generuje SW ELZA Co je to pravidlo pravidlo „de minimis“. Veřejná podpora malého rozsahu jednomu podniku je podporou, která v období tří let nepřesáhne částku v Kč odpovídající EUR. ; jedná se o hrubé částky, to znamená před srážkou přímé daně. Nová podpora de minimis může být poskytnuta teprve po přezkoumání, zda celková výše podpory de minimis v relevantním období tří let nepřesáhne výše uvedený limit. Podrobnosti stanoví nařízení Komise (ES) č.69/2001. Co je to pravidlo pravidlo „de minimis“. Veřejná podpora malého rozsahu jednomu podniku je podporou, která v období tří let nepřesáhne částku v Kč odpovídající EUR. ; jedná se o hrubé částky, to znamená před srážkou přímé daně. Nová podpora de minimis může být poskytnuta teprve po přezkoumání, zda celková výše podpory de minimis v relevantním období tří let nepřesáhne výše uvedený limit. Podrobnosti stanoví nařízení Komise (ES) č.69/2001. Týká se pouze DROBNÝCH PODNIKATELŮ, MSP uvedou, že se jich tato podpora netýká Týká se pouze DROBNÝCH PODNIKATELŮ, MSP uvedou, že se jich tato podpora netýká

Čestné prohlášení, že se jedná o drobný nebo malý a střední podnik Prohlášení generuje SW ELZA : Prohlášení generuje SW ELZA : a) Čestné prohlášení žadatele, že se jedná o drobný podnik v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 70/2001, které bylo novelizováno Nařízením Komise (ES) č. 364/2004, a) Čestné prohlášení žadatele, že se jedná o drobný podnik v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 70/2001, které bylo novelizováno Nařízením Komise (ES) č. 364/2004, nebo nebo b) Čestné prohlášení žadatele, že se jedná o malý a střední podnik v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 70/2001, které bylo novelizováno Nařízením Komise (ES) č. 364/2004 b) Čestné prohlášení žadatele, že se jedná o malý a střední podnik v souladu s Nařízením Komise (ES) č. 70/2001, které bylo novelizováno Nařízením Komise (ES) č. 364/2004

Čestné prohlášení o zajištění finančního krytí Přílohu generuje SW ELZA Přílohu generuje SW ELZA žadatel prohlašuje, že zajistí 100% finanční krytí akce, které předloží k podpisu smlouvy o finanční podpoře (grantu) a že na stejnou akci nebude čerpat v dalších českých nebo zahraničních programech. žadatel prohlašuje, že zajistí 100% finanční krytí akce, které předloží k podpisu smlouvy o finanční podpoře (grantu) a že na stejnou akci nebude čerpat v dalších českých nebo zahraničních programech.

Projektová dokumentace Tento doklad žadatel předloží spolu se žádostí nebo při podpisu smlouvy. Při předložení žádosti je vyžadována projektová dokumentace do úrovně k územnímu rozhodnutí Tento doklad žadatel předloží spolu se žádostí nebo při podpisu smlouvy. Při předložení žádosti je vyžadována projektová dokumentace do úrovně k územnímu rozhodnutí

Seznam příloh Seznam příloh předkládá žadatel s uvedením počtu stran jednotlivých příloh. Tento doklad je automatický generován elektronickou žádostí ELZA, kde zadává žadatel jen přesnou specifikaci přílohy a počet jejich stran. Seznam příloh předkládá žadatel s uvedením počtu stran jednotlivých příloh. Tento doklad je automatický generován elektronickou žádostí ELZA, kde zadává žadatel jen přesnou specifikaci přílohy a počet jejich stran. Seznam příloh musí být podepsán statutárním zástupcem žadatele. Seznam příloh musí být podepsán statutárním zástupcem žadatele.