Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program na podporu lesních ekosystémů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program na podporu lesních ekosystémů"— Transkript prezentace:

1 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Ing. František Malý Ing. Michal Školoud

2 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Program schválen Zastupitelstvem Olomouckého kraje dne usnesením UZ/8/57/2017. Dotace se poskytují pouze v lesích, které se nacházejí na území Olomouckého kraje. Administrativní úkony spojené s poskytováním dotace zabezpečuje odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Olomouckého kraje.

3 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Oplocení lesních porostů (výstavba oplocenek). Žadatelem může být vlastník lesa nebo jiný oprávněný uživatel lesních pozemků (pachtýř, nájemce – přikládá pachtovní - nájemní smlouvu). V případě, že lesní pozemky jsou ve spoluvlastnictví více osob, je žadatelem o dotaci vždy osoba, která: je většinovým spoluvlastníkem, nebo je zmocněna dalšími spoluvlastníky, kteří mají spolu se žadatelem na lesním pozemku většinový podíl počítaný podle velikosti podílů. Úvod – popis problematiky dané kapitoly Strategický cíl nebo cíle, vytyčené v kapitole Současný stav – popis aktuální situace, označení problematických oblastí, které koncepce řeší Seznam specifických cílů – výčet jednotlivých cílů, jejichž realizace bude pravidelně evaluována, stručný popis specifických cílů a označení nástrojů k úspěšné realizaci Příběh vězně – ilustrativní příklad typizovaného odsouzeného, tak jak by vypadal jeho život v případě pokračování současného stavu a nenaplnění cílů (pan Starý) a naopak při dosažení cílů (pan Nový), přiblížení cílů koncepce co nejširšímu okruhu osob

4 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Dotace jsou poskytovány sazbou na technickou jednotku. Minimální částka 5.000,- Kč. Maximální částka ,- Kč na jednoho žadatele. Oplocení lesních porostů – oplocenky ,- Kč za 1 km. Minimální výška pletiva použitého k oplocení porostu nebo dřevěné oplocenky je 160 cm. Minimální zastoupení melioračních a zpevňujících dřevin v oplocence je 30 % z celkového počtu jedinců.

5 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Žadatel podává pouze 1 žádost v roce! Příjem žádostí je od do daného roku. Na práce provedené od běžného roku, které jsou předmětem dotace, může být podána žádost v roce následujícím a finanční prostředky mohou být proplaceny Dotace nemůže být poskytnuta na základě žádosti doručené od do daného roku. V tomto rozmezí odbor životního prostředí a zemědělství žadateli jeho žádost vrátí.

6 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Žadatel kategorie velkého podniku (např. obce, církevní organizace, příspěvkové organizace obcí a další podniky nesplňující podmínky malého a středního podniku) podá Registraci žadatele před zahájením prací (před stavbou oplocenky) nejpozději však do Registrace žadatele je platná na daný rok např Registrace žadatele obsahuje plánované technické jednotky a předpokládané náklady, měsíc zahájení prací a měsíc ukončení prací. Datum ukončení prací v žádosti nesmí být dříve než byla podána registrace!

7 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020

8 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Dotace je poskytnuta na základě rozhodnutí příslušného orgánu kraje. Rada Olomouckého kraje rozhoduje o žádostech do ,- Kč. Zastupitelstvo Olomouckého kraje rozhoduje o žádostech u obcí a nad ,- Kč. Termín zasedání v září. Lhůta pro rozhodnutí o žádostech činí 120 dnů od ukončení příjmu žádostí. Žadatel bude vyrozuměn odborem ŽP o rozhodnutí o poskytnutí, částečném poskytnutí či neposkytnutí dotace nejpozději do 15 dnů po rozhodnutí ROK, ZOK písemně nebo prostřednictvím datové schránky žadatele, v případě zamítnutí nebo částečného poskytnutí dotace s uvedením důvodu. Po rozhodnutí je vyhotovena smlouva o poskytnutí dotace, která je zaslána k podpisu.

9 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Žadatel fyzická osoba podává: Žádost o poskytnutí dotace Přílohu k žádosti o poskytnutí dotace podepsanou odborným lesním hospodářem Žadatel právnická osoba podává: Čestné prohlášení právnické osoby

10 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Žadatel právnická osoba (obec, příspěvková organizace obcí, církevní organizace,… - velké podniky) podává: Registraci žadatele (před zahájením prací) do 30.4. Žádost o poskytnutí dotace Přílohu k žádosti o poskytnutí dotace podepsanou odborným lesním hospodářem Čestné prohlášení právnické osoby

11 Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020
Kontakty: Ing. František Malý – Ing. Michal Školoud –


Stáhnout ppt "Program na podporu lesních ekosystémů"

Podobné prezentace


Reklamy Google