Grantové schéma Plzeňského kraje na podporu podnikání Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Co je důležité znát pro realizaci projektu?
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Povinné přílohy žádosti pro 5. Výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Martin Škréta Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Jak na to? Povinné přílohy a Elektronická žádost Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Seminář Regionální podpora podnikání SROP 14. října 2004 Plzeň.
Jak na to? Povinné přílohy a Elektronická žádost Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Krajský úřad Plzeňského kraje Oddělení Sekretariát Regionální rady soudržnosti Škroupova 18, Plzeň Společný regionální operační program seminář.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Zpracování žádosti a projektu Grantové schéma „Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje“
1 Grantové schéma – Podpora služeb cestovního ruchu seminář Liberecký kraj.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
odbor politiky bydlení
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Grantové schéma Plzeňského kraje na podporu podnikání Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat

Co je grantové schéma??? Program kraje, v jehož rámci jsou podporovány jednotlivé akce (projekty). Program kraje, v jehož rámci jsou podporovány jednotlivé akce (projekty). GS je financováno z více zdrojů GS je financováno z více zdrojů - Strukturální fondy EU -ERDF - Strukturální fondy EU -ERDF - krajský rozpočet - krajský rozpočet - vlastní podíl žadatele. - vlastní podíl žadatele. SROP – Společný regionální operační program SROP – Společný regionální operační program GS vyhlášena na období GS vyhlášena na období

Oddělení grantových schémat KÚ Plzeňský kraj realizuje 6 grantových schémat Plzeňský kraj realizuje 6 grantových schémat 1.1 Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje Podpora rekonstrukce a budování místních komunikací v Plzeňském kraji 3.2 Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji Podpora malých a středních podniků při rozvoji služeb v cestovním ruchu v Plzeňském kraji Podpora veřejných subjektů při rozvoji služeb v cestovním ruchu v Plzeňském kraji 4.2.2Podpora malých a středních podniků při rozvoji regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu v Plzeňském kraji

1.1. Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje Cílem grantového schématu je rozvoj stávajících podniků a vytvoření nových pracovních míst v hospodářsky slabých a strukturálně postižených oblastech Plzeňského kraje. Cílem grantového schématu je rozvoj stávajících podniků a vytvoření nových pracovních míst v hospodářsky slabých a strukturálně postižených oblastech Plzeňského kraje.  rozšíření stávající produkční kapacity v podnicích vyrábějících výrobek (službu) s perspektivou dlouhodobé konkurenceschopnosti  zavedení výroby nových výrobků (služeb) s perspektivou dlouhodobé konkurenceschopnosti v podnicích, jejichž stávající podnikatelské aktivity jsou výdělečné, ale nemusí mít dlouhodobou perspektivu Finanční podpora – celkový objem cca 48 mil. Kč (zdroje strukturálních fondů a Plzeňského kraje)

Definice žadatele   drobní, malí a střední podnikatelé, kteří mají uzavřeno účetnictví min. za poslední 3 roky (podpora není určena začínajícím podnikatelům) Drobní podnikatelé :   Aktiva nebo čistý obrat nepřesahují 2 mil. EUR   Zaměstnávají méně než 10 zaměstnanců Malí a střední podnikatelé   Zaměstnávají méně než 250 zaměstnanců   Aktiva nepřesahují 43 mil. EUR nebo čistý obrat nepřesahuje 50 mil. EUR

Definice žadatele Obor podnikání, ve vztahu k realizovanému projektu Obor podnikání, ve vztahu k realizovanému projektu Přípustné OKEČ: 15, Zpracovatelský průmysl (s výjimkou výroby tabákových výrobků) 45Stavebnictví 50.2Údržba a opravy dvoustopých motorových vozidel (kromě motocyklů) 72Činnosti v oblasti výpočetní techniky 73.1Výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd 74.3 Technické zkoušky a analýzy

Podporované regiony Projekty musí být realizovány v následujících vybraných problémových regionech: Území okresu Tachov – spádové obvody pověřených obcí: Tachov, Planá, Bor, Stříbro, Bezdružice Spádové obvody pověřených obcí Kašperské hory, Sušice, Poběžovice, Kralovice, Manětín, Všeruby (ORP Nýřany) a Radnice

Lokalizace podpory na území Plzeňského kraje

Finanční podpora forma podpory – nevratná přímá pomoc (dotace), která může dosáhnout max. 46% celkových uznatelných nákladů forma podpory – nevratná přímá pomoc (dotace), která může dosáhnout max. 46% celkových uznatelných nákladů Minimální výše dotace pro drobné podnikatele je Minimální výše dotace pro drobné podnikatele je Kč (tzn. celkové uznatelné náklady projektu Kč) Minimální výše dotace pro malé a střední podnikatele je Minimální výše dotace pro malé a střední podnikatele je Kč (tzn. celkové uznatelné náklady projektu Kč) Drobní podnikatelé mohou získat podporu max. 3 mil. Kč a malí a střední podnikatelé max. 10 mil. Kč Drobní podnikatelé mohou získat podporu max. 3 mil. Kč a malí a střední podnikatelé max. 10 mil. Kč

Vytvoření nových pracovních míst Projekt se musí týkat investičního rozvojového záměru podniku spojeného s vytvářením nových pracovních míst - závazek zvýšit počet zaměstnanců u podniku: do 9 zaměstnanců - min. 1 pracovní místo do 9 zaměstnanců - min. 1 pracovní místo od 10 do 49 zaměstnanců - min. 3 pracovní místa od 10 do 49 zaměstnanců - min. 3 pracovní místa od 50 do 250 zaměstnanců - min. 10 pracovních míst od 50 do 250 zaměstnanců - min. 10 pracovních míst

Předkládání žádostí Termín pro předkládání žádostí: Termín pro předkládání žádostí: – (14 hodin) Osobně na CzechInvest - Regionální kancelář pro Plzeňský kraj, budova BCB, Anglické nábřeží 1, Plzeň Osobně na CzechInvest - Regionální kancelář pro Plzeňský kraj, budova BCB, Anglické nábřeží 1, Plzeň V zalepené obálce s následujícími požadavky: V zalepené obálce s následujícími požadavky:  na místech spojů je obálka opatřena podpisem statutárního zástupce žadatele;  v levém horním rohu je uveden název a adresa žadatele;  v levém dolním rohu je uveden název grantového schématu + nápis ŽÁDOST  adresa regionální kanceláře CzechInvestu, číslo výzvy a název akce  Žádost i její přílohy musí být sešity v levém horním rohu

Obálka se žádostí vždy obsahuje: Obálka se žádostí vždy obsahuje:  CD (disketu) s formulářem žádosti vygenerovaným programem ELZA ve formátu.xml (k vygenerování formuláře dojde po jeho finálním uložení);  3 paré vytištěné žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie);  3 paré seznamu povinných příloh žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie);  3 paré povinných příloh žádosti (1x originál nebo úředně ověřená kopie + 2x prostá kopie).

ELZA – Elektronická žádost

Povinné přílohy  Jejich nedodání znamená vyloučení již při kontrole formálních náležitostí.  Přílohy musí být očíslovány podle seznamu příloh a tento seznam je podepsán žadatelem nebo jeho oprávněným zástupcem.  V případě zjištění nedostatků bude žadatel vyrozuměn a má možnost do 2 pracovních dnů tyto nedostatky odstranit.

Povinné přílohy Předkládané se žádostí  Rozpočet projektu  Čestné prohlášení žadatele (automaticky generováno el. žádostí ELZA)  Podklady pro ekonomické hodnocení projektu: studie proveditelnosti, příp. CBA – povinné osnovy  Logický rámec projektu  Doklad o právní subjektivitě žadatele – výpis z živnostenského nebo obchodního rejstříku

Povinné přílohy Předkládané se žádostí  Podklady pro finanční hodnocení žadatele a projektu (CzechInvest) daňová přiznání daňová přiznání účetní závěrka účetní závěrka finanční plán projektu finanční plán projektu finanční výkaz - liší se podle typu žadatele ! finanční výkaz - liší se podle typu žadatele !

Povinné přílohy finanční plán projektu finanční výkaz - liší se podle typu žadatele ! pro podnikatele s daňovou evidencí pro podnikatele, kteří vedli daňovou evidenci a přešli na podvojné účetnictví pro podnikatele s podvojným účetnictvím

Povinné přílohy Předkládané se žádostí  Doklad o prokázání vlastnických vztahů  Výpis z rejstříku trestu  Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí  Územní rozhodnutí (nebo rozhodnutí staveb. úřadu o sloučení územního a stavebního řízení)  Soulad s rozvojovou strategií  Seznam příloh (s uvedením počtu listů) – generuje ELZA

Povinné přílohy Předkládané při podpisu Smlouvy o financování Stavební povolení Stavební povolení Smlouva o vedení účtu (podúčet se zvláštním výpisem) Smlouva o vedení účtu (podúčet se zvláštním výpisem) Doklady o zajištění finančního krytí projektu (vlastní prostředky - výpis z účtu, úvěrová smlouva, úvěrový příslib) Doklady o zajištění finančního krytí projektu (vlastní prostředky - výpis z účtu, úvěrová smlouva, úvěrový příslib) Spolu se žádostí nebo až při podpisu smlouvy se předkládá projektová dokumentace projektová dokumentace - do úrovně k územnímu rozhodnutí (se žádostí) - do úrovně k územnímu rozhodnutí (se žádostí) - do úrovně stavebního povolení (při podpisu smlouvy) - do úrovně stavebního povolení (při podpisu smlouvy) - pokud charakter projektu nevyžaduje projektovou dokumentaci, předložit např. dokumentaci k nakupované technologii - pokud charakter projektu nevyžaduje projektovou dokumentaci, předložit např. dokumentaci k nakupované technologii

Postup administrace Kontrola formálních nále ž itostí Kontrola p ř ijatelnosti Hodnocení kvality akce Výb ě rová komise Rada Plze ň ského kraje Zastupitelstvo Plze ň ského kraje Podpis Smlouvy o financování akce

Kontroly realizovaných projektů Předběžná - EX- ANTE u vzorku žádostí schválených Zastupitelstvem u vzorku žádostí schválených Zastupitelstvem seznam projektů a fyzickou kontrolu provádí OGS seznam projektů a fyzickou kontrolu provádí OGS před podpisem smlouvy o financování před podpisem smlouvy o financování na vědomí žadateli 48 hod. předem na vědomí žadateli 48 hod. předem Průběžná - INTERIM organizuje Oddělení grantových schémat organizuje Oddělení grantových schémat se žádostí o proplacení se žádostí o proplacení vzhledem k potřebě kontroly (dodatek ke smlouvě, změna projektu, kontrola postupu zadávání veřejné zakázky..) vzhledem k potřebě kontroly (dodatek ke smlouvě, změna projektu, kontrola postupu zadávání veřejné zakázky..) Následná - EX - POST u vzorku zrealizovaných projektů u vzorku zrealizovaných projektů kontrola dokumentů, výstupů projektu apod. kontrola dokumentů, výstupů projektu apod.

Osobní konzultace je možno sjednat kdykoli v předem dohodnutém termínu. Osobní konzultace je možno sjednat kdykoli v předem dohodnutém termínu. Podrobné informace pro kvalitně zpracovanou žádost jsou obsaženy v Pokynech pro žadatele a metodických postupech uveřejněných na www stránkách Plzeňského kraje. Podrobné informace pro kvalitně zpracovanou žádost jsou obsaženy v Pokynech pro žadatele a metodických postupech uveřejněných na www stránkách Plzeňského kraje. (Zahraniční vztahy  Region soudržnosti Jihozápad  Společný regionální operační program  Grantová schémata SROP) (Zahraniční vztahy  Region soudržnosti Jihozápad  Společný regionální operační program  Grantová schémata SROP)

Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU, Oddělení grantových schémat, Škroupova 18, Plzeň DĚKUJEME ZA POZORNOST Ing. Eva Jindrová, Ing. Eva Jindrová, Ing. Petr Hofman, Ing. Petr Hofman,