Administrace a realizace vzdělávacích aktivit v projektu Prohlubování vzdělávání nelékařů 10. 3. 2011 Mgr. Kateřina Hájková, MBA Mgr. Šárka Urbancová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
PUBLICITA Informační a propagační aktivity v rámci OP VK Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Pravidla publicity projektu
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Prohlubování vzdělávání nelékařů Seminář Ostrava Brno
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
RKC Regionální konzultační centra Vykazování nákladů Romana Žáková.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Vendula Hanzalová Publicita grantových projektů OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Schválením žádosti projekt nekončí
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Setkání regionálních výrobců
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Publicita v projektech
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Administrace a realizace vzdělávacích aktivit v projektu Prohlubování vzdělávání nelékařů Mgr. Kateřina Hájková, MBA Mgr. Šárka Urbancová

Jak administrovat vzdělávací aktivity v projektu: V souladu se smlouvou o poskytování služeb zaslat do 1 měsíce po podepsání smlouvy v elektronické podobě na ovou adresu koordinátora Projektu vzdělávání nelékařů vyplněné formuláře: Plán vzdělávací aktivity Kritéria výběru vzorku kontrol - rizikovost 2

Při zahájení vzdělávací aktivity jsou pracovníci akreditovaného pracoviště povinni zajistit od každého účastníka vzdělávací aktivity čestné prohlášení, a to v souladu s podmínkami OP LZZ.čestné prohlášení Prezenční listinaPrezenční listina účastníků musí obsahovat: název vzdělávací aktivity, název modulu, kód vzdělávací aktivity, realizátora vzdělávací aktivity, termín a místo konání, titul, jméno a příjmení účastníka, adresu účastníka, kolonku pro kontrolu odevzdání čestného prohlášení a podpis účastníka. Po celou dobu vzdělávací akce vedou pracovníci akreditovaného pracoviště třídní knihu.třídní knihu 3

Po ukončení vzdělávací akce jsou pracovníci akreditovaného pracoviště povinni zajistit od každého účastníka anonymní hodnotící dotazník vzdělávací akce a výsledky hodnotících dotazníků zpracovat v elektronické podobě do jednoduché tabulky „Vyhodnocení hodnotících dotazníků“, která je součástí souhrnné tabulky "Sledování indikátorů projektu"anonymní hodnotící dotazník"Sledování indikátorů projektu" Po ukončení vzdělávací akce rozdá akreditované pracoviště příslušné potvrzení o absolvování vzdělávací akce účastníkům akreditovaného kvalifikačního kurzu nebo certifikovaného kurzu.akreditovaného kvalifikačního kurzucertifikovaného kurzu 4

Po ukončení vzdělávací akce akreditované pracoviště zašle koordinátorovi projektu: fakturu čestná prohlášení účastníků prezenční listinu třídní knihu elektronicky zašle vyplněnou tabulku „Sledované indikátory projektu“ S ohledem na ekologii, snížení ekonomických nákladů a jednodušší archivaci i vyhledávání, je preferováno zaslání čestných prohlášení, prezenční listiny a třídní knihy v elektronické podobě. Není-li možné dokumenty naskenovat, pak v písemné podobě (kopie). 5

Každá vystavená faktura musí obsahovat: číslo faktury identifikaci Objednatele (IPVZ) podle Smlouvy identifikaci Poskytovatele (akreditovaného zařízení) označení banky a číslo účtu, na který má být platba zaplacena, včetně KS a VS den odeslání, den splatnosti a den uskutečnění zdanitelného plnění název a položkový popis poskytnutých služeb dle Smlouvy mezi AP a IPVZ účtovanou částku bez DPH vyčíslenou částku DPH celkovou částku včetně DPH registrační číslo projektu jakékoliv další údaje vyžadované pro účetní a daňový doklad příslušnými právními předpisy 6

Do faktury je důležité kromě dalších povinných údajů (viz. smlouva) uvést registr. číslo projektu (CZ.1.04/1.1.00/ ) a číslo klíčové aktivity (certifikované kurzy – číslo klíčové aktivity: A4, akreditované kvalifikační kurzy – číslo klíčové aktivity: A6). Odměna za poskytnutí služeb bude hrazena akreditovanému pracovišti v souladu s podmínkami smlouvy na základě řádně vystavených a doručených daňových dokladů – faktur. Fakturace bude probíhat dle podmínek specifikovaných ve smlouvě mezi IPVZ a akreditovaným pracovištěm, tzn. nejpozději do 5. dne následujícího měsíce, ve kterém došlo k ukončení dílčího kurzu (běhu). 7

Poskytovatel je povinen do 2 měsíců po ukončení posledního kurzu (běhu) vypracovat v elektronické podobě stručnou závěrečnou zprávu o průběhu vzdělávací aktivity a poslat ji na ovou adresu koordinátora projektu.závěrečnou zprávu Všechny zde jmenované formuláře jsou dostupné na: v sekci "Dokumenty ke stažení" 8

Akreditované pracoviště je povinno řádně uchovávat veškeré dokumenty související s realizací Projektu vzdělávání nelékařů v souladu s platnými právními předpisy České republiky a Evropských společenství, nejméně však po dobu 10 let od ukončení financování Projektu vzdělávání nelékařů. Kontakt na koordinátora příslušného certifikovaného kurzu je uveden v průvodním dopise ke smlouvě, v Klientském systému IPVZ u konkrétní vzdělávací akce a na webových stránkách 9

Publicita Dodržování a provádění publicity projektu dle stanovených pravidel OP LZZ je velmi důležité a bude předmětem kontrol. Pracovníci akreditovaného pracoviště jsou povinni uchovat veškeré doklady související s propagací projektu. V případě, že nebudou dodržena pravidla publicity, nebudou uznány žádné náklady spojené s vykazovanou vzdělávací aktivitou. 10

Publicita Do jednoho měsíce od podpisu smlouvy s IPVZ musí být zveřejněna stručná informace o projektu na webových stránkách akreditovaného pracoviště, které bude realizovat vzdělávací aktivitu (pokud akreditované pracoviště webovými stránkami disponuje). V téže lhůtě je akreditované pracoviště povinno umístit na své webové stránky odkaz na informační portál Všechny výukové místnosti (teoretické i praktické části), které navštěvují účastníci projektu, musí být označeny samolepkou projektu a názvem vzdělávací akce ve formátu A4 s logy projektu. 11

 Každou výukovou akci je nutno zahájit informací, že se jedná o akci financovanou z ESF (Evropský sociální fond). Stejné pokyny jako pro akreditovaná pracoviště platí pro případné subdodavatele akreditovaných pracovišť.  Doporučujeme: průběžně pořizovat fotodokumentaci vizuální identity akce (označení místností a interiéru učeben), a to alespoň 4x (např. záběr na lektora včetně viditelného umístění propagačních materiálů, záběr na účastníky včetně viditelného umístění propagačních materiálů, atd.). 12 Publicita

 Propagační letáky projektu musí být volně dostupné ve všech výukových prostorách, kam přicházejí účastníci projektu. V učebně musí být vlaječky ČR, Evropské unie a ESF.  Veškeré materiály vztahující se k projektu musí být označeny logy v souladu s pravidly vizuální identity ESF v ČR a OP LZZ. Výjimku tvoří materiály, na které nelze loga z technických důvodů vložit (informace na  Všechny dokumenty, týkající se projektu, musí být na hlavičkovém papíru. Existuje černobílá a barevná verze log. Při kontrole rozhoduje logo na originálu, proto doporučujeme pro tisk používat černobílá loga. 13 Publicita

Všechna povinná loga EU, ESF a OP LZZ, manuál vizuální identity, text s informací o spolufinancování projektu ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu, loga žadatele a názvu projektu a vzory hlavičkového papíru jsou dostupné na: v sekci "Publicita"."Publicita" 14 Publicita

Děkujeme za pozornost Mgr. Kateřina Hájková, MBA Mgr. Šárka Urbancová