Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory"— Transkript prezentace:

1 vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory

2 Obecné informace Metodika monitorovacích indikátorů OPVK verze č. 3
Povinné sledování! Vyplňují se kumulativně (tabulka v EXCELU i v elektronické MZ v Benefitu). Výše MI ve smlouvě je závazná - překročení možné – bez navýšení podpory - nesplnění = sankce

3 Sankce za nenaplnění MI
Sankce za nenaplnění jakéhokoliv indikátoru. Nenaplnění MI nejvýše o 15% → krácení o 3-5%. o % → krácení o 30-40%. o více než 50% → vrácení 100% dotace Ohrožení naplňování MI v průběhu realizace projektu - snížení MI – podstatná změna s vlivem na krácení rozpočtu.

4 Sledování MI: Benefit → EMZ (nadřazené indikátory se načítají automaticky na základě dílčích indikátorů). 2) Tabulka v excelu pro danou oblast podpory. Příloha je uveřejněna na: v části Pro příjemce  Monitorovací zpráva  Přílohy k Elektronické monitorovací zprávě – prioritní osa 1 Sledování dílčích indikátorů je povinné, ale nepodléhá sankcím.

5 Všechny vykazované indikátory musí být podloženy dokumentací
Dokladování MI Všechny vykazované indikátory musí být podloženy dokumentací Příklady dokladování některých MI Podpořené osoby (úspěšně podpořené osoby ) - Výuka, kurzy školení cílových skupin: prezenční listiny z každého dne výuky, kopie třídních knih, seznam účastníků, případně výpis z školní matriky, evidenční seznamy, osvědčení, certifikáty Poskytovatelé služeb – písemný doklad (smlouva, DPP a DPČ, faktura, prezenční listina z každého dne výuky, pracovní výkaz) Vytvořené produkty musí být k dispozici při kontrole MZ i při kontrole na místě v hmatatelné podobě, vykazují se v momentě, kdy s nimi začne pracovat CS

6 Náležitosti prezenční listiny
Název akce a organizátor, čas (od – do), místo, Jména a kontakty a podpisy zúčastněných, vyučujícího či lektora, Publicita. V případě, že daná akce trvá několik dnů, prezenční listina bude vyhotovena na každý den zvlášť.

7 Co není indikátorem Podpořenou osobou NENÍ
- Osoba, která se účastní podpory jednorázově (např. účastník konference o realizovaném projektu, návštěvník webového portálu). - Členové realizačního týmu, kteří se podílejí na projektu pouze administrací. Nově vytvořeným/inovovaným produktem NIKDY NENÍ - Nakoupené pomůcky a učebnice, nově vybavená třída nebo učebna, webové stránky informující o projektu, stáže, konference, exkurze, powerpointová prezentace, která vychází z nově vytvořeného/inovovaného produktu, tisková zpráva, článek, inzerát o realizaci projektu, akreditace produktu.

8 Děkuji za pozornost  Mgr. Jana Lavičková lavickova. jana@kr-ustecky
Děkuji za pozornost  Mgr. Jana Lavičková


Stáhnout ppt "vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory"

Podobné prezentace


Reklamy Google