Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009"— Transkript prezentace:

1 Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji Informace pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009

2 Doba poskytování sociálních služeb
1. smlouva uzavřena v lednu 2009 poskytování služby od 1. února do 31. prosince 2011 2. smlouva uzavřena v únoru 2009 poskytování služby od 1. března prosince 2011 do cena služby se krátí o 1/11 ceny za rok 2009

3 Dokumenty OP LZZ závazné pro poskytovatele služeb v rámci projektu
Manuál způsobilých výdajů (závazné vymezení způsobilých výdajů) Manuál publicity (alespoň ve stanoveném minimálním rozsahu)

4 Veřejné zakázky v projektu a dotace MPSV na rok 2009
Zásady: Poskytovatel služby se kterým byla uzavřena smlouva v rámci projektu, je povinen vrátit alikvotní část dotace MPSV (bude zakotveno v rozhodnutí MPSV o poskytnutí dotace). Z dotace MPSV lze financovat provoz služby v období nepokrytém v rámci projektu (veřejnou zakázkou). Na toto období může poskytovatel použít alikvotní část dotace MPSV na rok Zbylou část dotace je třeba vrátit MPSV. Podle dohody s MPSV budou vrácené dotace v roce 2009 použity ve prospěch sociálních služeb v kraji.

5 Výpočet alikvotní části dotace na poskytování služby v období nepokrytém z projektu
Služba je hrazena z projektu v plném rozsahu Poskytovatel zvolí jako základ pro výpočet části dotace MPSV, kterou může použít na provoz služby v období nepokrytém z projektu částku, která je pro něj výhodnější – buď dotaci MPSV na rok 2009, nebo dotaci MPSV na rok 2008 stav po dofinancován - tj v prosinci 2008. vzorec: P=(Z/12)xN kde P – použitelná částka Z – základ N – počet měsíců, po které bude služba financována z dotace MPSV

6 Výpočet alikvotní části dotace na poskytování služby v období nepokrytém z projektu
2. V projektu je hrazena pouze část kapacity poskytované služby Pro období hrazené pouze z dotace platí postup jako v první variantě. Pro další období lze dotaci použít pouze na poměrnou část kapacity služby nepokrytou v rámci projektu. Je však třeba MPSV doložit vyjádření kraje, že i poskytování této části služby je potřebné.

7 Služby hrazené v rámci projektu a dotace z dalších veřejných rozpočtů (obec, kraj)
Povinnost a podmínky vrácení odpovídající části dotace stanoví v právním aktu (rozhodnutí, smlouva) její poskytovatel. Realizaci zakázky v rámci projektu nelze dofinancovávat finančními prostředky z veřejných rozpočtů (riziko veřejné podpory – narušování veř. soutěže). Z veřejných rozpočtů však lze financovat část služby, která není součástí zakázky.

8 Monitorování služby Monitorovací zpráva se předkládá spolu s fakturou a soupiskou účetních dokladů vždy po skončení monitorovacího období (viz smlouva) Závazný formulář je k dispozici na Struktura zprávy: údaje o poskytovateli (organizaci) údaje o sociální službě údaje o personálním zajištění služby údaje o financování sociální služby textová část (změny, komentáře) údaje o výkonech a využívanosti služby Návod k vyplnění monitorovací zprávy je uveden ve vzoru. Jakékoli jiné zprávy a přílohy nebudou akceptovány. Chybné vyplnění zprávy je důvodem pro neproplacení další zálohové faktury.

9 Kontroly Ze strany krajského úřadu: Kontrola věcného plnění zakázky
provádějí pracovníci projektu, popř. další pracovníci odboru soc. věcí a zdravotnictví Finanční kontrola Provádějí pracovníci projektu, popř. další pověření pracovníci krajského úřadu (odbor kontroly). Další možné kontrolní orgány (v souvislosti s kontrolami realizace projektu): MPSV, MF, NKÚ, finanční úřad, … Povinnosti poskytovatelů služeb při kontrole (viz zákon o státní kontrole): poskytnout součinnost kontrolním orgánům ve stanoveném termínu napravit nedostatky - uchovávat doklady po dobu 10 let od ukončení projektu

10 Komunikace Věcná část zakázek, smlouvy, výkaznictví
Mgr. Jiří Mach tel.: , Bc. Naděžda Urbíková tel.: Finanční záležitosti Bc. Irena Kalinová tel.: Dokumenty týkající se projektu jsou zveřejněny na Cesta k dokumentům: Zdravotnictví a sociální péče – Rozvojové a strategické dokumenty – Sociální služby – Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji.

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009"

Podobné prezentace


Reklamy Google