Celní správa České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Advertisements

OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Propojení systémů ECS a EMCS
Aktuální informace z oblast TIR
PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
KONTROLY ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ prováděné orgány Celní správy ČR
OPRÁVNĚNÝ HOSPODÁŘSKÝ SUBJEKT AEO
Celní správa České republiky
Aktuální informace z oblasti NCTS
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
NCTS – aktuální informace z provozu
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Spolehlivý finanční partner exportu
Jíloviště Web Základní informační zdroj: Základní informační zdroj:
Obecná část rozpočtového práva III
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
CELNÍ AUDIT Harmonizace postupů v rámci EU. EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR „Snížení počtu kontrol ve fázi celního odbavování musí být v důsledku zjednodušování.
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Používání certifikátů z TARIC CZ
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Smíšená pracovní skupina Praha,
Zajištění celního dluhu a spotřební daně po modernizaci CS ČR
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Seznámení s projektem „Národní daňová a kriminální agentura“
POUŽITÍ REŽIMŮ 42 a 63 Celní správa České republiky Ing. Jiří Štrupl
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Ing. Jaroslava Syrovátková Katedra podnikové ekonomiky
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
VZÁJEMNÁ INFORMOVANOST V RÁMCI KONTROL PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Lenka Jelínková Harantová Odbor 21 G Ř C Fáze 4 NCTS – praktické zkušenosti
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Celní správa České republiky
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
Statistiky provozu systému e-Dovoz za 1-5/2012
Transfer Pricing Aktuální informace z pohledu České daňové správy
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Statistiky celních řízení CS ČR
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Celní audit. Není právními předpisy EU plně definován Pojem celní audit je použit pouze 2x v prováděcím nařízení k celnímu kodexu, není nijak podrobně.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Výsledky kontrolní akce ŠACH
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc.
Celní správa České republiky
Celní správa v ČR.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Transkript prezentace:

Celní správa České republiky www.celnisprava.cz Oprávněný hospodářský subjekt - poskytování výhod držitelům osvědčení AEO Ing. Jiří Martiš 4. 6. 2014, Praha

Počet vydaných (platných) osvědčení AEO k 4. 6. 2014: www.celnisprava.cz AEO v ČR Počet vydaných (platných) osvědčení AEO k 4. 6. 2014: AEOC - osvědčení AEO – zjednodušené celní postupy - 42 AEOS – osvědčení AEO - bezpečnost a zabezpečení - 5 AEOF - osvědčení AEO – zjednodušené celní postupy/ bezpečnost a zabezpečení - 90 Celkem AEO – 137   Bude aktualizováno k datu 30. 11. 2013

www.celnisprava.cz AEO v EU

VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO www.celnisprava.cz Výhody v souladu s NK č. 2454/93 snadnější přístup k celním zjednodušením uvedeným v článku 14b odst. 1 NK č. 2454/93 možnost předchozí zprávy (čl. 14b odst. 2 NK č. 2454/93) možnost sníženého počtu dat v souhrnném celním prohlášení (čl. 14b odst. 3 NK č. 2454/93) úlevy ve vztahu k fyzickým a dokladovým kontrolám provedení přednostní kontroly prováděné na základě analýzy rizik možnost požádat o provedení kontroly na specifickém místě

VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO www.celnisprava.cz Nepřímé výhody pro držitele osvědčení AEO uznání jako spolehlivý a bezpečný obchodní partner lepší vztahy s celními orgány lepší vztahy s jinými orgány státní správy a uznávání těmito orgány – aktuální stav vyjednávání vzájemné uznávání osvědčení AEO se třetími zeměmi – prezentace MRA Výhody poskytované pro držitele osvědčení AEO na úrovni České republiky přednostní odbavení v rámci celního řízení – Rozkaz GŘ zohlednění postavení držitele osvědčení AEO u stanovení procenta zajištění celního dluhu v rámci povolovacích řízení

VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO www.celnisprava.cz Snadnější přístup k celním zjednodušením uvedeným v článku 14b odst. 1 NK č. 2454/93 Většina držitelů osvědčení AEO je současně držitelem vydaných povolení zjednodušených postupů V rámci povolovacího řízení o vydání příslušných zjednodušených postupů přímé zohlednění plnění podmínek držitele osvědčení AEO

VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO www.celnisprava.cz Možnost předchozí zprávy podle článku 14b odst. 2 NK č. 2454/93 Vstup zboží na celní území Společenství – společný rámec rizik Možnost autentifikace předchozí zprávy pro případy, kdy držitel osvědčení AEO podává vstupní/výstupní souhrnné celní prohlášení – vyrozumění držitele osvědčení AEO, pokud byla zásilka v důsledku analýzy rizik v oblasti bezpečnosti a zabezpečení vybrána k další fyzické kontrole Výhoda je cílena především na společnosti působící ve velkých přístavech a umožňuje lepší plánování své činnosti

VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO www.celnisprava.cz VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO Možnost sníženého počtu dat v souhrnném celním prohlášení podle článku 14b odst. 3 NK č. 2454/93 Využití v souladu s implementovaným společným rámcem rizik – automatické vyhodnocení platnosti a úplnosti deklarovaných údajů ze strany držitele osvědčení AEO Možnost požádat o provedení kontroly na specifickém místě Výhoda realizována vždy na základě požadavku držitele osvědčení AEO V podmínkách Celní správy ČR není tato výhoda často využívána s ohledem na skutečnost, že velká část držitelů osvědčení AEO je současně i držitelem povolení zjednodušených postupů

VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO www.celnisprava.cz VÝHODY PRO DRŽITELE OSVĚDČENÍ AEO Méně fyzických kontrol a kontrol dokumentů (čl. 14b odst. 4 NK č. 2454/93) Všechny kategorie AEO U AEO se provádí méně fyzických kontrol a kontrol dokumentů než u jiných hospodářských subjektů Nižší vyhodnocení rizika v systému řízení rizik Postavení AEO vždy příznivě zohledněno, míra snížení se může lišit v závislosti na roli a odpovědnosti AEO v daném dodavatelském řetězci

Méně fyzických kontrol a kontrol dokumentů (čl. 14b odst. 4 NK č www.celnisprava.cz DOVOZ

Méně fyzických kontrol a kontrol dokumentů (čl. 14b odst. 4 NK č www.celnisprava.cz VÝVOZ

Méně fyzických kontrol a kontrol dokumentů (čl. 14b odst. 4 NK č www.celnisprava.cz TRANZIT

Celní správa České republiky www.celnisprava.cz KONTAKTNÍ OSOBY Celní úřad pro Jihočeský kraj Kasárenská 6/1473 370 21 České Budějovice tel: +420 386 714 223 e-mail: j.martis@cs.mfcr.cz datová schránka: jz5nz4j Generální ředitelství cel Oddělení Metodiky celního řízení Budějovická 7 140 96 Praha 4 Tel: +420 261 332 117 e-mail: t.kocourek@cs.mfcr.cz datová schránka: 7puaa4c

www.celnisprava.cz Děkuji za pozornost!