Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CELNÍ AUDIT Harmonizace postupů v rámci EU. EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR „Snížení počtu kontrol ve fázi celního odbavování musí být v důsledku zjednodušování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CELNÍ AUDIT Harmonizace postupů v rámci EU. EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR „Snížení počtu kontrol ve fázi celního odbavování musí být v důsledku zjednodušování."— Transkript prezentace:

1 CELNÍ AUDIT Harmonizace postupů v rámci EU

2 EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR „Snížení počtu kontrol ve fázi celního odbavování musí být v důsledku zjednodušování a usnadňování obchodu kompenzováno větším počtem auditů a v relevantních případech audity před udělením povolení“.

3 PROJEKTOVÁ SKUPINA EU Cíl: Stanovit jednotný postup při provádění celních auditů v rámci EU

4 DEFINICE CELNÍ AUDIT:  Celní audit je systémový a cílený proces, jehož účelem je získání, vyhodnocení a ověření důkazů týkající se správnosti a úplnosti dat hospodářského subjektu a jeho fungování.  Celní audit je typem celní kontroly nebo ověření hospodářského subjektu celními orgány za účelem ujištění, zda činnost tohoto hospodářského subjektu je plně v souladu s požadavky Evropské unie a požadavky národní legislativy ve všech oblastech týkající se celní problematiky.

5 HARMONIZOVANÝ SYSTÉMU PROVÁDĚNÍ AUDITŮ V EU AUDIT PRE AUDIT AUDIT PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ KONTROLA PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ AUDIT SYSTÉMU AUDIT TRANSAKCÍ MIX

6 DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Petr Schummer Odbor 21GŘC


Stáhnout ppt "CELNÍ AUDIT Harmonizace postupů v rámci EU. EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR „Snížení počtu kontrol ve fázi celního odbavování musí být v důsledku zjednodušování."

Podobné prezentace


Reklamy Google