Dokumentace k zajištění BOZP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznatky z kontrolní činnosti ČBÚ
Advertisements

Nedostatky v BOZ a BOZP ve školách a školských zařízeních
3. Povinnosti zaměstnavatele v oblasti BOZP
Digitální učební materiál
Státní odborný dozor nad oblastí BOZP
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Jednotky požární ochrany
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Úvod do předmětu Technologie
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
Nedostatky v BOZ a BOZP ve školách a školských zařízeních Zjištěné při kontrole na místě.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
ASOCIACE SAMOSTATNÝCH ODBOR Û ČESKÁ REPUBLIKA. Stav a vývoj kontroly bezpečnosti a ochrany zdraví při práci za rok 2011 v odborových organizacích Asociace.
RLZ - Personalistika Romana Pavelková Skalský Dvůr
Výrobce a prodejce v EU – praxe v oblasti ochrany spotřebitele Ing. Zbyněk Jančík
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
Školení zaměstnanců v oblasti BOZP
ASOCIACE SAMOSTATNÝCH ODBOR Ů ČESKÁ REPUBLIKA. Stav a vývoj kontroly bezpečnosti a ochrany zdraví při práci za rok 2010 v odborových organizacích Asociace.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Č. 561/2004 Zákon o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Posuzování bezpečnosti u provozovaných strojů
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
3. PŘEDNÁŠKA ü   Zákoník práce struktura hlava pátá první tři paragrafy.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Dokumentace k zajištění BOZP
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Odborně způsobilá osoba v požární ochraně Tel: Tuto prezentaci bez výkladu autora nelze brát jako odborný závazný.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
BOZP při práci ve výškách
Živnostenský zákon Podnikání.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Interní předpisy hotelu
Koncepce nového zákona o VTZ
Poznatky z kontrol agentur práce
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Požární ochrana v obcích
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
Stavební právo.
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Kontrola prací s cytostatiky
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Povolení pro práce se zvýšeným rizikem
Transkript prezentace:

Dokumentace k zajištění BOZP Ing. Lucie Václavková, Ph.D.

Osnova přednášky Právní úprava Povinnosti zaměstnavatele Doporučení pro vedení dokumentace Jakou dokumentaci vést Přehled dokumentace

1. Právní úprava Zákon č. 262/2006 Sb. zákoník práce Zákon č. 309/2006 Sb., o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Zákon č. 251/2005 Sb. o inspekci práce Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně

2. Povinnosti zaměstnavatele Vést dokumentaci podle požadavků právních a ostatních předpisů a dokladovat svoji činnost v oblasti BOZP. Umožnit zaměstnanci nahlížet do evidence, která je o něm vedena v souvislosti s BOZP.

3. Doporučení pro vedení dokumentace Veškerá dokumentace týkající se BOZP v organizaci na jednom místě (písemně + elektronicky). Třídění podle dané problematiky. Vedení provozní dokumentace po celou dobu životnosti zařízení. Originály dokumentů neopouštějí složku  pořizování kopií.

4. Jakou dokumentaci vést?  obsah dokumentace k zajištění BOZP vedené v podniku vyplývá zejména: z oboru podnikání, z vykonávaných pracovních činností, z používaného technického zařízení, zaměstnanec x OSVČ, aj.  nutno vyhodnotit požadavky právních předpisů vztahujících se ke konkrétnímu podnikání (samostatně x poradenská firma)

5. Přehled dokumentace dokumentace v oblasti organizace a řízení dokumentace pro pracovně-právní oblast a pracovní podmínky provozní dokumentace dokumentace z oblasti pracovního prostředí dokumentace bezpečnosti pracovních činnosti dokumentace týkající se nakládání s chemickými látkami dokumentace k zajištění požární ochrany

5.1 Dokumentace v oblasti organizace a řízení Směrnice k zajištění BOZP - řídící dokument (ZP § 103), Podniková politika BOZP a další bezp. předpisy Pracovní a organizační řád  Kolektivní smlouva  Předepsaná oprávnění na vykonávanou činnost Havarijní plány  Záznamy kontrol a mimořádných událostí BOZP (Kniha BOZP) (ZP § 102)  Záznam z prověrek BOZP (ZP § 108)  Zápisy z kontrol, rozhodnutí a stanoviska kontrolních orgánů.

5.2 Dokumentace pro pracovně-právní oblast a pracovní podmínky Pracovní smlouvy a pracovní náplně zaměstnanců a vedoucích zaměstnanců  Doklady o odborné způsobilosti pracovníků obsluhy všech technických zařízení používaných v podniku Záznamy o zdravotní způsobilosti zaměstnanců (ZP § 103) Záznamy o seznámení (proškolení) zaměstnanců externích firem s bezpečnostními předpisy (ZP §102) Dokumentace o školení zaměstnanců v oblasti BOZP (ZP §103) Dokumentace k prevenci rizik v podniku (ZP § 102) Kategorizace prací (zákon č. 258/2000 Sb., § 37)   Dokumentace o přidělování osobních ochranných pracovních pomůcek (OOPP) zaměstnancům (ZP § 102; NV č.495/2001 Sb.; NV č. 21/2003 Sb.)  Dokumentace související s pracovními úrazy a nemocemi z povolání (ZP §105, NV č. 494/2001 Sb.)  Traumatologický plán + dokumentace o vybavení lékárniček (ZP § 102 odst.6) 

5.3 Provozní dokumentace Průvodní dokumentace, provozní deníky , záznamy  k používaným technických zařízením (např. výrobní stroje, elektrická zařízení aj.)  Doklady o uvedení zařízení do provozu Revizní knihy, doklady o provádění předepsaných prohlídek, zkoušek a revizí   Doklady o provozu motorových vozidel a motorových vozíků Dokumentace k používanému ručnímu nářadí, strojů a technických zařízení (§ 4 z. č. 309/2006).

5.4 Dokumentace z oblasti pracovního prostředí Doklady o výsledcích měření škodlivin v pracovním prostředí Doklady o rizikových pracovištích Provozní řád, provozní předpisy (ZP §103 ; § 349) Projektová dokumentace staveb Projektová dokumentace výrobních a provozních prostorů

5.5 Dokumentace bezpečnosti pracovních činnosti Technologická dokumentace a pracovní postupy Dokumentace při stavebních pracích

5.6 Dokumentace týkající se nakládání s chemickými látkami Seznamy nebezpečných látek Bezpečnostní listy  +dokumentace vyplývající z právních předpisů

5.7 Dokumentace k zajištění požární ochrany Posouzení požárního nebezpečí Směrnice k zajištění PO Požární řád  Požární poplachová směrnice  Požární evakuační plán Dokumentace zdolávání požáru Řád ohlašovny požáru Dokumentace o školení PO Požární kniha Dokumentace o požární hlídce Dokumentace obsahující podmínky požární bezpečnosti Zápisy kontrolních orgánů Zákon č. 133/1985 Sb.