Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Interní předpisy hotelu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Interní předpisy hotelu"— Transkript prezentace:

1 Interní předpisy hotelu

2 Požární poplachové směrnice
(dle § 32 vyhl. č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci))

3 Požární poplachové směrnice
vymezují činnosti zaměstnanců, popřípadě dalších osob při vzniku požáru. obsahují: - postup činnosti osoby, která zpozoruje požár, - způsob a místo ohlášení požáru (např. osobně v recepci hotelu), - způsob vyhlášení požárního poplachu pro zaměstnance - postup osob při vyhlášení požárního poplachu (např. zajištění evakuace a pomoci při zdolávání požáru), - telefonní číslo ohlašovny požárů (pokud je zřízena), - telefonní čísla tísňového volání, - telefonní čísla pohotovostních a havarijních služeb dodavatelů elektrické energie, plynu a vody. Požární poplachové směrnice se zveřejňují tak, aby byly dobře viditelné a trvale přístupné pro všechny osoby vyskytující se v daném prostoru (v místě provozované činnosti).

4 PPS prověřuje se účinnost opatření uvedených v požárních poplachových směrnicích nejméně jednou za rok formou cvičného požárního poplachu. Vyhlášení se předem oznámí příslušnému operačnímu středisku hasičského záchranného sboru kraje. Cvičný požární poplach se vyhlašuje pro osoby, které jsou v pracovním poměru nebo obdobném pracovním vztahu k provozovateli činnosti. Dokumentaci zpracovává, popř. vede odborně způsobilá osoba. Dokumentaci schvaluje: - statutární orgán právnické osoby nebo jím pověřený vedoucí zaměstnanec, - podnikající fyzická osoba nebo její odpovědný zástupce před zahájením činnosti, k níž se dokumentace vztahuje.

5 Požární řád Požární řád obsahuje:
stručný popis vykonávané činnosti a charakteristiky požárního nebezpečí provozované činnosti, stanovení podmínek požární bezpečnosti k zamezení vzniku a šíření požáru nebo výbuchu s následným požárem, vymezení oprávnění a povinností osob při zajišťování stanovených podmínek požární bezpečnosti, a to pro zahájení, průběh, přerušení a ukončení činnosti, stanovení podmínek pro bezpečný pobyt a pohyb osob a způsob zabezpečení volných únikových cest, jméno a příjmení odpovědného vedoucího zaměstnance.

6 Požární kniha Požární kniha slouží k záznamům o všech důležitých skutečnostech týkajících se požární ochrany, např. - o provedených preventivních požárních prohlídkách, tzn. vlastních kontrolách na pracovištích, - o provedeném školení vedoucích zaměstnanců a ostatních zaměstnanců, školení osob pověřených zabezpečování požární ochrany, školení externích pracovníků, - o provedené odborné přípravě preventivních požárních hlídek, - o všech vzniklých požárech, - o uskutečnění cvičného požárního poplachu, - o kontrole dokumentace požární ochrany, - o kontrole, údržbě nebo opravě požárně bezpečnostního zařízení


Stáhnout ppt "Interní předpisy hotelu"

Podobné prezentace


Reklamy Google