Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
N AŘÍZENÍ O EVROPSKÉM PLATEBNÍM ROZKAZU (EPR) Prezentace 2016.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 Stav bezpečnostní dokumentace podle zákona o prevenci závažných.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 KOMUNIKACE Vnitřní předpisy ČIŽP Martin Baranyai ČIŽP – Hradec.
ŽIVNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.
EGonovi tluče srdce!!!. Revoluce ve veřejné správě! Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
EIA novela 2015 STAVEBNÍ ÚŘADY Novela zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (viz zákon č. 39/2015 Sb.,), účinná.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 SMĚRNICE O NÁRODNÍCH EMISNÍCH STROPECH Gijs van Luyn InfoMil.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 Vodní hospodářství EU – výkon státní správy na regionální.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Příprava novely stavebního zákona
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Zahájení a průběh správního řízení
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
NÁLEŽITOSTI ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ
Regionální environmentální centrum ČR
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Zpráva o uplatňování ÚP
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Stavební uzávěra základní informace
Občanské soudní řízení I.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Název materiálu
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Mimořádné opravné a dozorčí prostředky
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Odpovědnost za poškození životního prostředí
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Název projektu: Moderní škola
Roční seminář pro vodoprávní úřady
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Přehled nejdůležitějších novinek
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
STAVEBNÍ ZÁKON.
Zvládání sucha a stavu nedostatku vody
Kódování studijních programů
Občanské soudní řízení II.
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Legislativní otázky (část 1)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Občanské soudní řízení I.
Matriční úřad.
Občanské soudní řízení I.
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Transkript prezentace:

Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 2 Provozovatel zařízení Postoupení žádosti o integrované povolení Krajský úřad Ověření úplnosti žádosti (20 dní) Konzultace s povolujícím úřadem (dobrovolné – není stanoveno v našem zákoně o IPPC) Žádost nebyla doplněna = řízení je zastaveno Žádost není úplná Žádost je úplná Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 3 Obsah žádosti podle vyhlášky č. 554/ Obsah žádosti 2. Identifikace provozovatele zařízení 3. Informace vztahující se k vydání integrovaného povolení 4. Informace vztahující se ke změně vydaného integrovaného povolení 5.Popis zařízení a přímo spojených činností 6.Stručné netechnické shrnutí údajů uvedených v žádosti Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 4 7.Popis surovin a pomocných materiálů, dalších látek a energie, které jsou/budou používány v zařízení a jsou/budou zařízením produkovány 8.Emise a jejich zdroje; jiné dopady ze zařízení 9.Charakteristika stavu a ovlivnění dotčeného území 10. Popis dosavadních nebo uvažovaných opatření k předcházení vzniku, úpravě, využívání či odstraňování odpadu 11.Popis dosavadních a uvažovaných opatření k měření a monitorování emisí vypouštěných do životního prostředí Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana Popis dalších plánovaných opatření k zajištění plnění povinností preventivního charakteru 13.Návrh závazných podmínek provozu zařízení a jejich časové plnění 14. Rozhodnutí, stanoviska, vyjádření a souhlasy 15. Další podklady 16. Seznam použitých zkratek 17.Závěr Přílohy k žádosti Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 6 Zveřejnění na portálu veřejné správy a vyvěšení na úřední desce po dobu 30 dní Poslat žádost během 7 dní - Účastníci řízení - Příslušné správní úřady - MŽP - v případě přeshraničních vlivů Pošlou vyjádření během 30 dní Pošle vyjádření během 30 dní Veřejnost Krajský úřad Odborně způsobilá osoba/Agentura IP Pošle vyjádření během 5 dní Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 7 Účastnící řízení (zákon IPPC § 7) a.provozovatel zařízení b.obec, na jejímž území se zařízení nachází c.kraj, na jehož území se zařízení nachází d.občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, zaměstnavatelské svazy nebo hospodářské komory e.obce/kraje, jejichž území může být dotčeno f.účastnící řízení podle speciálních předpisů Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 8 Svolaní úřad Zveřejnění vyjádření na portálu veřjené správy a na úřední desce po dobu 30 dní Nařídí ústního projednání během 5 dní Krajský úřad - během 45 dní rozhodne o vydání integrovaného povolení -Provozovatel - Účastnící řízení - Příslušné správní úřady - Odborně způsobilá osoba Vyjádření k žádosti a k vyjádřením účastníků; projednání s provozovatelem (75 dní) Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01

Strana 9 Provozovatel Odvolání proti rozhodnutí Zveřejnění integrovaného povolení na portálu veřejné správy a na úřední desce po dobu 60 dní Účastníci řízení Nabytí právní moci rozhodnutí Ministerstvo životního prostředí Integrované povolení Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01