Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stavební uzávěra základní informace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stavební uzávěra základní informace"— Transkript prezentace:

1 Stavební uzávěra základní informace
vymezuje parcely, na kterých se dočasně zakazuje nebo omezuje stavební činnost dočasná povaha a pouze nezbytně nutný rozsah pouze pokud by mohla ztížit nebo znemožnit budoucí využití území nebo jeho organizaci podle připravované územně plánovací dokumentace do nabytí účinnosti nového ÚP nevztahuje se ze zákona na udržovací práce můžou být další výjimky ze SÚ Omezení SÚ jen na některé aktivity (např. SÚ se nevztahuje na výstavbu RD) Následně povolované ze strany obce - SÚ může stanovit podmínky (např. výjimky budou povoleny na výstavbu RD, apod.)

2 Stavební uzávěra Návrh
připraví obec (obcí vybraný odborný zpracovatel) identifikuje konkrétní pozemky, kterých se týká (parcely) uvádí rozsah, v jakém se stavební činnost omezuje (úplný zákaz, jen na některý druh výstavby, podmínky,…) důkladné odůvodnění doba, na kterou se uzávěra vyhlašuje

3 Stavební uzávěra postup
návrh se zašle dotčeným orgánům ke stanovisku (30 dní) se vyvěsí na úřední desce po dobu 15 dní každý, kdo se cítí dotčen na svém právu, může podat připomínky (musí být vypořádány) do 30 dní od zveřejnění návrhu mohou podat námitky vlastníci nemovitostí, kterých se SU přímo týká zástupce veřejnosti spolek pro ochranu přírody a krajiny může být svoláno veřejné projednání (oznámení na úřední desce min. 15 dní předem) zpracován finální text SU, včetně rozhodnutí o námitkách (součást odůvodnění) schvaluje rada obce/zastupitelstvo SU vyvěšena na úřední desce, účinnost 15 dní od vyvěšení

4 Stavební uzávěra Mýty, aneb v hospodě mi chlapi říkali …
SKUTEČNOST v obci se nebude dát vůbec stavět SÚ se týká jen přesně určených pozemků, ostatních se SÚ vůbec týkat nebude na mém pozemku se vyhlásí SÚ a deset let tam nic nepostavím Proti návrhu SÚ můžu podat námitky, obec se s nimi musí vypořádat a rozhodnout o nich SÚ je dočasná do přijetí nového ÚP SÚ může umožňovat výjimky (za předem daných podmínek) stávající ÚP stanovuje pravidla a je nefér je měnit v průběhu hry prostřednictvím SÚ SÚ je dočasným opatřením, kterým může obec omezit výstavbu, která by znemožnila nebo ztížila budoucí využití území podle připravovaného nového ÚP. Pokud chce obec něco dělat s předimenzovanou výstavbou, tak SÚ umožní zavčasu vyřešit nejproblematičtější území dřív, než na nich bude stát výstavba.

5 STAVEBNÍ UZÁVĚRA MÝTY, ANEB V HOSPODĚ MI CHLAPI ŘÍKALI …
SKUTEČNOST Obec bude muset platit astronomické náhrady Náhrada náleží jen tehdy, pokud vlastníkovi skutečně byla stavební uzávěrou způsobena majetková újma. Záleží na velkém množství okolností (fáze projektu, doba omezení, intenzita omezení, atd.). Cílem je, aby skutečná újma na straně vlastníků byla buď nulová nebo minimální.


Stáhnout ppt "Stavební uzávěra základní informace"

Podobné prezentace


Reklamy Google