Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Roční seminář pro vodoprávní úřady

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Roční seminář pro vodoprávní úřady"— Transkript prezentace:

1 Roční seminář pro vodoprávní úřady
Odpovědi na dotazy Roční seminář pro vodoprávní úřady Skalský dvůr, října 2017

2 Odpovědi na dotazy V ust. § 115 odst. 6 vodního zákona je uvedeno, že:
„Občanské sdružení, jeho cílem je podle jeho stanov ochrana životního prostředí, je oprávněno být informováno o zahajovaných správních řízení vedených podle tohoto zákona, pokud o tyto informace vodoprávní úřad požádá, s výjimkou stavebních řízení vedených podle § 15 a řízení navazujících na posuzování vlivů na životní prostředí podle § 3 písm. g) zákona o posuzování vlivů na životní prostředí.“ Spolek má ve svých stanovách uvedenu ochranu přírody a krajiny. Má právo být informováno o stavebních řízeních dle § 15 vodního zákona? Z režimu odst. 6 § 115 vodního zákona je stavební řízení dle § 15 téhož zákona vyjmuto. Vyjmuta jsou i jiná řízení, pokud jim předcházelo posuzování vlivů na životní prostředí.

3 Odpovědi na dotazy Dle ustanovení § 11a vyhlášky č. 432/2001 Sb. - Doklady pro vydání kolaudačního souhlasu k užívání vodních děl je pod písm. c) požadavek dokladu o zajištění souborného zpracování dokumentace geodetických prací. Je v některém právním předpise uvedeno, co je obsahem takového dokladu? Může vodoprávní úřad vyžadovat i výškové zaměření, např. u koruny jezu, hráze rybníka? Jak má vodoprávní úřad postupovat, když stavebník nechce výškové zaměření doložit? Obsah geodetické části dokumentace skutečného provedení stavby je uveden v ust. § 13 odst. 1 písm. c) zákona č. 200/1994 Sb (tj. geometrické, polohové a výškové určení dokončené stavby nebo technologického zařízení)

4 Odpovědi na dotazy 3) Lze ohlášenou stavbu ČOV dle ust. § 15a vodního zákona provést svépomocí? Ohlášenou stavbu ČOV dle ust. § 15a vodního zákona nelze provádět svépomocí. Nejedná se o stavbu uvedenou v ust. § 160 odst. 3 stavebního zákona.

5 Odpovědi na dotazy 4) Je v případě povolení k odběru povrchové vody z vodního toku vlastník pozemku, na kterém sice není umístěno vodní dílo, ale je na něm umístěno „technické zařízení“ – hadice, sací koš, účastníkem řízení? Vlastník takto dotčeného pozemku není účastník řízení při nakládání s povrchovými vodami – jejich odběru z vodního toku.

6 Odpovědi na dotazy Dešťové kanalizace a povolení k nakládání s vodami
povoluje se nakládání s vodami dle § 8 odst. 1 písm. a) bod 5. vodního zákona a co by mělo být obsahem – max. kapacita? Vyžaduje zasakování dešťových vod vsakovacím objektem (vsakovací studnou) také povolení k nakládání s vodami  dle § 8 odst. 1 písm. a) bod 5. vodního zákona a co by mělo být obsahem - max. zasakované množství dle nějakého výpočtu? V případě, že se jedná o vodní dílo, povoluje vodoprávní úřad jiné nakládání s povrchovými vodami a to v maximálním množství, které kanalizací proudí při volné hladině. Vodním dílem je kanalizace většinou v případě, že ústí do vodního toku. V případě, že jsou vody vsakovány, zpravidla se o vodní dílo nejedná. V pochybnostech rozhodne příslušný vodoprávní úřad.


Stáhnout ppt "Roční seminář pro vodoprávní úřady"

Podobné prezentace


Reklamy Google