Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kódování studijních programů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kódování studijních programů"— Transkript prezentace:

1 Kódování studijních programů
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1 • tel.:

2 Nevyhovující struktura původního kódu
Nový způsob kódování studijních programů Představen zástupcům vysokých škol na semináři ke kódování studijních programů dne Nevyhovující struktura původního kódu stejný název – stejný kód – jiný obsah, stejný obsah – jiný název – jiný kód. Pro studijní programy akreditované dle novely popisuje obsah, nezávislý na pojmenování, každý jednotlivý studijní program = jiný kód, jednotlivý studijní program dán rozhodnutím o akreditaci/schválení v rámci IA (nevztahuje se na prodloužení a rozšíření akreditace).

3 Kód popisuje základní charakteristiky studijního programu:
Struktura kódu Kód popisuje základní charakteristiky studijního programu: typ studijního programu (B, M, N, P), kód 3. úrovně mezinárodní standardní klasifikace vzdělání ISCED-F 2013 (např. 0713), profil studijního programu (A, P; pro doktorský - D), převládající oblast vzdělávání (01-37), pořadí studijního programu (se stejnými údaji v předchozích položkách; čtyřmístné). Kód akademicky zaměřeného bakalářského studijního programu Sociologie: B0314A250001

4 Nutnost upravit informační systémy,
Dopady na vysoké školy Nutnost upravit informační systémy, snížení administrativní zátěže pro vysoké školy při přidělení kódu, zvětšení participace vysokých škol na tvorbě obsahu kódu.

5 a) do žádosti o akreditaci nebo
Proces přidělení kódu studijního programu 1. Vysoká škola uvede návrh kódu klasifikace oboru vzdělání ISCED-F 2013 spolu s krátkým zdůvodněním a) do žádosti o akreditaci nebo b) v rámci předání informace Národnímu akreditačnímu úřadu pro vysoké školství (prostřednictvím příslušného formuláře) o schváleném studijním programu vysokou školou v rámci institucionální akreditace.

6 Proces přidělení kódu studijního programu
2. Ministerstvo (odbor vysokých škol) ověří správnost návrhu kódu klasifikace ISCED-F 2013 (v případě nesprávného určení návrh ve spolupráci s vysokou školou upraví), doplní zbylé položky kódu studijního programu, stanovený kód zanese do ministerstvem spravovaných databází a číselníků, také do Registru vysokých škol a uskutečňovaných studijních programů, který bude i zdrojem informací o přiděleném kódu pro vysokou školu. Cílem je zveřejnění kódu studijního programu v uvedeném registru maximálně do třiceti dní od získání akreditace, respektive předání informace o schváleném studijním programu od vysoké školy NAÚ.

7 Kontakt a informace Mgr. Dušan Hrstka, tel.: , Webové stránky s detailními informacemi:


Stáhnout ppt "Kódování studijních programů"

Podobné prezentace


Reklamy Google