Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb."— Transkript prezentace:

1 Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Zdeněk Jelínek

2 Důvody novely vyhlášky
Návrh novely vyhlášky reaguje na požadavky praxe a na aktuální znění mezinárodních norem a doporučení přijatých organizací ICAO (údaje o překážkách a terénu) a také na změny, které zavádí nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 ze dne 4. července 2018 o společných pravidlech v oblasti civilního letectví a o zřízení Agentury Evropské unie pro bezpečnost letectví […], které vstoupilo v platnost dne 11. září 2018 (změna charakteristik SLZ).

3 Důvody – charakteristika SLZ
Návrh vyhlášky mění a rozšiřuje charakteristiky jednotlivých kategorií sportovních létajících zařízení, a to v návaznosti na článek 2 odst. 8 a Přílohu I nařízení 2018/1139. obecně 600 kg MTOM, resp. 650 kg MTOM (použití na vodě) nové kategorie SLZ (UL balón, UL vzducholoď)

4 Důvody – údaje o překážkách a terénu
Návrhem vyhlášky dále dochází k úpravě ustanovení upravujících předávání údajů o překážkách a terénu nacházejících se v území letiště způsobilého k přijímání letů podle přístrojů a v jeho blízkosti, a to v návaznosti na aktuální znění mezinárodních norem a doporučení přijatých organizací ICAO ve smyslu čl. 37 Úmluvy o mezinárodním civilním letectví. Cílem navrhované právní úpravy je nové vymezení území, které je z hlediska předávání údajůo překážkách a terénu relevantní, a dále okruhu předávaných údajů a jejich členění. Pozn.: povinnost sběru údajů je již dlouhodobě ukotvena v ZCL

5 Dotčené subjekty Dotčenými subjekty navrhované právní úpravy jsou zejména příslušné správní orgány v oblasti civilního letectví, tj. Úřad pro civilní letectví, Ministerstvo dopravy, a rovněž příslušná právnická osoba pověřená přeneseným výkonem státní správy ve věcech sportovních létajících zařízení, tj. Letecká amatérská asociace České republiky, z.s., dále Řízení letového provozu ČR, s.p., Ministerstvo obrany, provozovatelé sportovních létajících zařízení, provozovatelé některých letišť a další osoby zúčastněné na civilním letectví.

6 Konzultace a postup prací
Konzultace provedeny ŘLP ČR, s.p. Dotčená letiště (způsobilá k přijímání letů podle přístrojů) LAA ČR ÚCL Nyní jsme ve fázi těsně před zasláním návrhu novely vyhlášky Legislativní radě vlády (LRV).

7 Účinnost novely vyhlášky
ke konci února 2019

8 Děkuji za pozornost…


Stáhnout ppt "Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb."

Podobné prezentace


Reklamy Google