Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most +420 476 706 696 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Advertisements

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
Charakteristika rybího masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Provozovny společného stravování
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výroba pěnových cukrovinek
Odraz světla na rovinném zrcadle
Technické prostředky v požární ochraně
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Předběžná příprava drůbeže
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vytápění Tepelné ztráty
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: Moderní škola
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Název projektu: Moderní škola
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Závislost elektrického odporu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Transkript prezentace:

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmětTechnologie přípravy pokrmů Tematický okruhÚvod do gastronomie Ročník1.-2. ročník Jméno autoraIng. Roman Sejval Období tvorby DUMčerven 2012 Označení DUMRozdělení gastronomie 1 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Žák je seznámen s pojmem gastronomie, z čeho se gastronomie skládá, jak se rozděluje a co ji v současné době nejvíce ovlivňuje.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ GASTRONOMIE: 1.KLASICKÁ gastronomie 2.TRADIČNÍ gastronomie 3.MODERNÍ gastronomie 4.ZÁŽITKOVÁ gastronomie (FUN FOOD) 5.ETNICKÁ gastronomie (ETHNO FOOD) 6.FAST FOOD 7.OSTATNÍ GASTRONOMIE

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ OSTATNÍ GASTRONOMIE: SLOW FOOD BIO-PRODUKTY A ORGANIC FOOD SOUTĚŽNÍ gastronomie FUSION FOOD RŮZNÉ VÝŽIVOVÉ SMĚRY…

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 1.KLASICKÁ francouzská gastronomie Klasická gastronomie je postavena na základech francouzské národní kuchyně. Staré klasické technologické postupy se vyznačovaly velkou pracností a složitostí. Byl rozepsán každý detail, potravinami se rozhodně nešetřilo a jídla byla velice pečlivě připravována. Kniha R. Escoffiera „Kuchařský rádce“ je stálým základem kuchařského umění, neboť autor dal každému jednání pevný řád, organizaci a detailní receptury.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 1. KLASICKÁ francouzská gastronomie V dnešní době se již méně připravují složitá a pracná jídla, nejedlé dekorace a hlavně zmizely omáčky, které se vařily několik dní. Naopak stále stejné je základní rozdělení vyráběných pokrmů, smysl pro kolektivní práci, pořádek, hygienu, hospodaření i šetření surovinami. Pro složitost a značnou nákladnost lze jen stěží použít vše v současné době. Klasická francouzská gastronomie dala základ hotelové kuchyni nejen v Evropě, ale téměř po celém světě.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 2. TRADIČNÍ česká gastronomie Tradiční česká gastronomie dodržuje regiony, tradice a sezónní pokrmy daného státu. Česká republika je prezentovaná staročeskou kuchyní. Ta je ovlivněna převážně svátky, ve kterých se podávají tradiční pokrmy. V českých zemích jsou to převážně: Velikonoce, Vánoce, Nový rok, masopust, posvícení, dožínky atd.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 2.TRADIČNÍ česká gastronomie Jedna z prvních kuchařek, která byla sepsaná v Českých zemích, byla Domácí kuchařka. Napsala ji Magdalena Dobromila Rettigová a představovala první sjednocené informace o vaření u nás. Dnes je tato kniha spíše raritou a jen vzácně slouží svému původnímu účelu. Nicméně v současné době dochází k obnově a tradiční česká gastronomie dostává novou podobu.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

ČESKÁ KUCHYNĚ V SOUČASNÉ DOBĚ ZAŽÍVÁ NESKUTEČNOU ZMĚNU… MODERNÍ JE VAŘIT TRADIČNÍ ČESKÉ POKRMY… NAVRACÍME SE K RECUPTŮM NAŠICH PŘEDKŮ… KLADEME VĚTŠÍ DŮRAZ NA MÍSTNÍ SUROVINY A LOKÁLNÍ RECEPTY…

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA