Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most •  706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Zeměpis cestovního ruchu Tematický okruh Cestovní ruch v Evropě Ročník 2. a 3. ročník Jméno autora Mgr. Petr Lovaš Období tvorby DUM červenec 2012 Označení DUM VY_32_INOVACE_04PL_Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace je určená k opakování učiva.

2 Předpoklady cestovního ruchu - všeobecný test
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

3 ANOTACE DUM je určen pro studenty II. a III. ročníků v rámci opakování látky Předpoklady cestovního ruchu Tento DUM je nejlépe využitelný pro samostatnou činnost studenta Každý ze studentů má vlastní pracovní list, kam píše správné odpovědi DUM by měl sloužit také jako forma opakování získaných znalostí Pouze jedna odpověď je správná „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

4 Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test
Pracovní list číslo otázky odpověď 1 6 2 7 3 8 4 9 5 10 „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

5 Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test
Otázka č. 1 Do jakého podnebného pásu patří ČR? mírný polární subtropický „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

6 Jak je základní dělení předpokladů cestovního ruchu?
Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Otázka č. 2 Jak je základní dělení předpokladů cestovního ruchu? realistické, lokální, selektivní selektivní, lokalizační, realizační dopravní, cestovní, objektivní „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

7 Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test
Otázka č.3 Který druh dopravy patří celosvětově mezi nejbezpečnější a nejrozšířenější pro přepravu osob? silniční vodní letecká „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

8 Kolik památek zapsaných na seznam UNESCO je v České republice
Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Otázka č.4 Kolik památek zapsaných na seznam UNESCO je v České republice 8 10 12 „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

9 Co patří mezi materiálně technické předpoklady cestovního ruchu?
Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Otázka č.5 Co patří mezi materiálně technické předpoklady cestovního ruchu? Vyjadřují další vybavení dané oblasti pro lepší vyžití Vyjadřují druhy připojení k internetu a GSM síti Vyjadřují jaké dopravní prostředky se používají v dané oblasti „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

10 Jak se jmenuje největší mezinárodní letiště v České republice?
Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Otázka č.6 Jak se jmenuje největší mezinárodní letiště v České republice? Letiště Leoše Janáčka Letiště Mošnov Letiště Václava Havla „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

11 Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test
Otázka č.7 Z jakého důvodu je jižní Evropa nejvíce navštěvovanou částí Evropy z hlediska turismu? je zde dobrá infrastruktura příjemné klima, moře, historické památky ceny hotelů jsou levnější než ve zbytku Evropy „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

12 Jak se dělí selektivní předpoklady?
Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Otázka č.8 Jak se dělí selektivní předpoklady? přírodní, kulturní objektivní, subjektivní dopravní, materiálně-technické „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

13 Které české řeky pramenící na území ČR se vlévají do moře?
Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test Otázka č.9 Které české řeky pramenící na území ČR se vlévají do moře? Labe, Morava Odra, Dyje Labe, Odra „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

14 Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test
Otázka č.10 Jak se nazývá prostor, ve kterém je možné cestovat, aniž by jsme museli stavět na hranicích země? Schengenský prostor Evropská unie Vyšegrádský prostor „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

15 Správné odpovědi: Předpoklady cestovního ruchu – všeobecný test
Pracovní list číslo otázky odpověď 1 A 6 C 2 B 7 3 8 4 9 5 10 „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

16 Použité zdroje http://upload. wikimedia
Použité zdroje k.svg „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google