Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Lenka Bombera Piskačová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Lenka Bombera Piskačová"— Transkript prezentace:

1 Ing. Lenka Bombera Piskačová
Evidence pracovníků

2 Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV37 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět Odborný výcvik Tematická oblast Provoz obchodu Téma Evidence pracovníků Ročník 2. Jméno autora Ing. Lenka Bombera Piskačová Datum tvorby Srpen 2012 Anotace Žáci se seznámí s evidencí pracovníků na prodejně.

3 Evidence pracovníků Informace získané evidencí pracovníků jsou nástrojem kontroly hospodaření s pracovními zdroji. Evidence pracovníků je rozsáhlá a tvoří ji několik složek.

4 Evidence pracovníků Složky evidence pracovníků: A) osobní evidence
B) mzdová evidence C) evidence docházky

5 Evidence pracovníků A) osobní evidence
- základem je osobní spis pracovníka. Hlavní složkou tohoto spisu je osobní karta, která obsahuje všechny osobní údaje pracovníka, stav, počet dětí, kvalifikace, pracovní zařazení.

6 Evidence pracovníků Do osobní karty se zapisují všechny změny, které nastanou v průběhu pracovního poměru. Osobní spis dále obsahuje pracovní smlouvu, osobní dotazník, případně dohodu o hmotné odpovědnosti.

7 Evidence pracovníků B) mzdová evidence
- je součástí účetnictví. Patří do ní zúčtovací a výplatní listina, mzdový list, evidenční list o době zaměstnání a přehled o výdělku, evidence práce neschopných pracovníků pro nemoc.

8 Evidence pracovníků Osobní a mzdovou evidenci je možné vést na společné kartě osobní a mzdový list.

9 Evidence pracovníků C) evidence docházky
Zapisuje se do tiskopisů, které mohou mít různou formu ( evidence docházky. Pracovní lístek apod.). Zapisuje se datum, práce od –do, odpracované hodiny celkem, z toho práce přesčas, v noci, o svátcích, neodpracované hodiny ( dovolená, svátky, paragraf, náhradní volno atd. )

10 Kontrolní otázky 1.) Jaké složky tvoří evidenci zaměstnanců v prodejně ? 2.) Co vše obsahuje mzdová evidence a čeho se týká ? 3.) Jakým způsobem se eviduje docházka obecně, jak se eviduje docházka na tvém pracovišti OV ?

11 Použitá literatura Fr.Kaplová, Obchodní provoz pro SOU, obor prodavač
Nakladatelství Olomouc,s.r.o, r.2001 ISBN


Stáhnout ppt "Ing. Lenka Bombera Piskačová"

Podobné prezentace


Reklamy Google