Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska"— Transkript prezentace:

1 Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska Anotace: Prezentace seznamuje žáky s požadavky na výrobní středisko a s jeho dělením na jednotlivé části. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: výrobní středisko, ergonometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_07

3 Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska

4 Výrobní středisko patří k nejsložitějším střediskům PSS
je nutné dodržet: - hygienické předpisy, aby nedocházelo ke křížení tzv. čistých a špinavých cest - bezpečnost práce - ergonometrii práce (aby stroje a zařízení byly v optimální vzdálenosti tak, aby pracovníci kuchyně zbytečně nepřecházeli a nevykonávali zbytečné pracovní úkony)

5 Rozdělení výrobního střediska
hrubá přípravna brambor a zeleniny hrubá přípravna masa čistá přípravna brambor a zeleniny čistá přípravna masa přípravna těst teplá kuchyně studená kuchyně kávová kuchyně cukrářská výroba umývárna černého nádobí umývárna bílého nádobí

6 Obrázek č. 1

7 Obrázek č. 2

8 Obrázek č. 3

9 Obrázek č. 4

10 Obrázek č. 5

11 Kuchyně orientovány k severu, severovýchodu nebo severozápadu
stěny obloženy obklady do výšky min. 1,80 m podlaha beze spár, dobře čistitelná s protiskluzovou úpravou

12 Obrázek č. 6

13 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska"

Podobné prezentace


Reklamy Google