Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení"— Transkript prezentace:

1 Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Autor: Vít Michalec Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení Anotace: Materiál seznamuje s výstupním zařízením počítače. Zaměřuje se na rozdělení tiskáren a míchání barev. Klíčová slova: základní barvy, subtraktivní míchání barev Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Výuka nového tisíciletí Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 29 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPAG1_12

3 Výstupní zařízení počítače – tiskárny

4 Výstupní zařízení počítače – tiskárny
Tiskárny - výstupní zařízení počítače. Prostřednictvím tiskárny je možné data uchovaná v elektronické formě vytisknout. Obr.1

5 Výstupní zařízení počítače – tiskárny
Rozdělení tiskáren podle typu tisku – jehličková, inkoustová, laserová, tepelná podle rychlost tisku – počet stran vytisknutých za minutu nebo počet znaků za sekundu podle kvality tisku – počet bodů vytisknutých na jeden palec podle barevnosti – barevný nebo černobílý tisk pořizovací náklady – nákupní cena náklady na tisk – cena papíru a tiskové náplně (páska, inkoust, toner)

6 Výstupní zařízení počítače – tiskárny
Tiskárny využívají pro tisk míšení tří až čtyř základních barev. Míchání barev subtraktivní (CMYK) indigově modrá (Cyan) fialová (Magenta) žlutá (Yellow) černá (blacK) Z těchto barev vznikají všechny ostatní.

7 Výstupní zařízení počítače – tiskárny
Subtraktivní míchání barev Obr.2

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje [1] Zůna, P., Informatika a výpočetní technika, 184 stran, Grada 1993 [2] WIKIPEDIE Otevřená encyklopedie Obr1.: Somebody , /cit /,Soubor:Epson-inkjet-printer.jpg Dostupné z WWW: Obr.2: Quark67, 28. května /cit / Soubor:Synthese-.svg&page=1 Dostupné z WWW: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vít Michalec Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení"

Podobné prezentace


Reklamy Google