Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Způsoby připojení k internetu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Způsoby připojení k internetu"— Transkript prezentace:

1 Způsoby připojení k internetu
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Způsoby připojení k internetu Anotace: Seznámení s možnostmi připojení k internetu, uvědomit si klady a zápory jednotlivých připojení, uvědomit si jaké připojení mají žáci doma Klíčová slova: modem, DSL, wi-fi, satelitní síť, mobilní síť Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 12 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPKU3_04

3 Základní druhy připojení
Telefonní linka využívá se modem používá se DSL Přípojka kabelové televize Bezdrátová datová síť satelitní síť mobilní telefonní síť Wi-Fi Pomocí el. rozvodné sítě…… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Telefonní linka Co je to modem a DSL?
zařízení pro převod analogového signálu na digitální DSL-Digital Subscriber Line-technologie, která umožňuje přenos dat stávajícím vedením telefonu či kabelové televize Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Přípojka kabelové televize
ve velkých městech poměrně vysoké náklady potřebný kabelový modem a síťová karta rozdvojení kabelové přípojky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Bezdrátová datová síť Satelitní připojení
vhodné spíše pro větší firmy a společnosti umožňuje stahování velkého množství dat služba je tak určena zejména pro vládní účely – např. vojenské a záchranné operace, cestovatele po neosídlených územích, geology, těžařské společnosti, výzkumníky atd. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mobilní telefonní síť Vodafone Czech Republic a.s. U:fon T-Mobile Czech Republic a.s. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
WI-FI spojení Wireless Fidelity a v překladu do češtiny znamená Bezdrátová věrnost Jedná se tedy o bezdrátový přenos dat mezi počítači nebo jinými síťovými prvky. Mezi ně můžou patřit mobilní telefony, tiskárny, fotoaparáty a dnes dokonce i MP3 a MP4 přehrávače Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje KMOCH, Petr. Informatika a výpočetní technika. Aktualizované. Brno: Computer Press, s. ISBN ROHROVÁ,H.; Rohr,R. Práce s internetem a komunikace. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, s.ISBN NAVRÁTIL, Pavel. Počítačové vzdělávání: program Z. Aktualiz. 2. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2006, 120 s. ISBN [ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Způsoby připojení k internetu"

Podobné prezentace


Reklamy Google