Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu."— Transkript prezentace:

1 Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu

2 Připojení přes PROXY SERVER proxy server je běžný počítač, který je připojený do internetu a zprostředkovává přístup ostatním počítačům v síti je to prostředník mezi konkrétním uživatelem a internetem umožňuje propojit celou síť do internetu prostřednictvím jednoho fyzického připojení (školy)

3 Druhy připojení 1. Komutované – vytáčené dočasný způsob připojení k provideru (poskytovatel připojení do internetu) základním prostředkem pro komunikaci pomocí telefonní linky je modem neboli MOdulátor/DEModulátor. Převádí digitální signál na analogový, který může být přenášen po telefonních linkách přenosová rychlost až 56 kb/s nebo 64-128kb/s (ISDN).

4 2. Pevné – trvalé připojení Bezdrátové připojení předpokladem je přímá viditelnost mezi anténou poskytovatele Internetu a zákazníkem. Přenosové rychlosti od několika desítek kb/s až desítky Mb/s. Statické - k propojení dvojice nepohybujících se bodů (např. budov) Mobilní - technologie mobilního přístupu k Internetu

5 ADSL technologie technologie digitálních účastnických linek přenos dat je prováděn prostřednictvím modemů mezi uživatelem a telefonní ústřednou odkud data přechází vlastní digitální sítí dále přenosová rychlost od stovek kb/s po desítky Mb/s.

6 3. Další typy připojení Kabelová televize CATV Pomocí satelitu WiFi

7 Použitá literatura a zdroje: NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Vyd. 2. Bedihošť : Computer Media, 2002. 160 s. ISBN 80-902815-6-7.


Stáhnout ppt "Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu."

Podobné prezentace


Reklamy Google