JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Johnny Cash.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Fryderyk Chopin.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Linkin Park.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
VYPRACOVAL: Filip Olejník
Vývoj populární hudby v letech
The Rolling Stones.
Rolling Stones Rocková legenda.
Populární hudba ve světě v letech
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Povídání o Bachovi.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Wolfgang Amadeus Mozart Dětství a jeho cesty
Antonín Dvořák a jeho život
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Shakira.
Wolfgang Amadeus Mozart
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Písničkáři 2. poloviny 20. století
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
Reálie - bankovky.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Emil František Burian
Antonín Dvořák Základní informace. Antonín Dvořák Základní informace.
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Martin Malý Prima.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/11
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Justin Bieber.
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
Jimy Hendrix AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Funk Vítek Veverka Kvarta.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel Jeden z nejvlivnějších a nejznámějších kytaristů v rockové historii Narozen 27. listopadu 1942 v Seattlu jako Johny Allen Hendrix

NĚCO MÁLO O ŽIVOTĚ V době, kdy se narodil, bylo jeho matce pouhých 17 let. Oba rodiče byli profesionálními tanečníky. Po jejich rozvodu, vyrůstal Jimi se svým mladším bratrem Leonem pouze s otcem, který mu v roce 1946 nechal změnit rodné jméno na James Marshall Otec vystřídal řadu zaměstnání, a tak Jimi prošel celou řadou škol v Seattlu. V osmnácti letech opustil školu a začal se plně věnovat hře na kytaru. Celá rok pak musel strávit v armádě, odkud byl poté propuštěn.

POČÁTKY HUDEBNÍ KARIÉRY V období mezi lety 1963–1965 hrál s různými kapelami jako doprovodný kytarista a počátkem roku 1964 přišel do New Yorku, kde začal hrát se skupinou Isley Brothers. Později se zcela osamostatnil a začal působit v newyorské čtvrti Greenwich Village. V roce 1966 opustil New York a přesídlil do Londýna. Zároveň si změnil jméno na Jimi Hendrix. V říjnu 1966 byla založena skupina The Jimi Hendrix Experience, jejímiž členy byli: Jimi Hendrix, Mitch Mitchell Noel Redding Svoji premiéru absolvovala skupina ve slavné Olympii v Paříži. Roku 1967 se Hendrix ocitl na vrcholu své hudební kariéry.

HUDEBNÍ ŽIVOT Hendrix byl průkopníkem elektroakustického efektu nazývaného feedback („zpětná vazba“) Vzhlížel k rockovým, bluesovým a jazzovým kytaristům, které napodoboval. Snažil se propojit doprovodné bluesové, jazzové a funky rytmy („země“) s pronikavými psychedelické zvuky („vesmír“), které vznikaly jeho improvizováním při hře na kytaru. V roce 1992 byl Hendrix uveden do rock´n´rollové síně slávy, v roce 2005 do Britské hudební síně slávy. Od roku 1994 zdobí jeho hvězda Hollywoodský chodník slávy. Roku 2006 bylo jeho debutové album Are You Experienced zařazeno do Národního registru nahrávek Knihovny amerického Kongresu.

KONEC JIMIHO HENDRIXE V srpnu 1969 vystoupil Jimmi ve Woodstocku, kde hrál jako poslední, čímž uzavřel i celý Woodstock. Poslední koncert měl 6. září 1970 na ostrově Fehmarn v Německé spolkové republice. Dodnes je označován za nejlepšího kytaristu všech dob, přestože neuměl noty a na kytaru se učil úplně sám. Zemřel v pouhých 27 letech - 18. září 1970 v Londýně

HROB A PAMÁTNÍK J.H.

KONEC