Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LED ZEPPELIN Aktivní: 1968-1980 Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LED ZEPPELIN Aktivní: 1968-1980 Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock."— Transkript prezentace:

1 LED ZEPPELIN Aktivní: 1968-1980
Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.

2 ROBERT PLANT * 20.srpna 1948, West Bromwich
je anglický rockový zpěvák, který se stal známým svým účinkováním v legendární kapele Led Zeppelin. V osmdesátých letech, po zániku Led Zeppelin, zahájil sólovou kariéru a na některá svá alba nahrál s Jimmy Pagem, bývalým kytaristou Led Zeppelin. V roce 2002 založil kapelu Strange Sensation se kterou koncertuje a vydal s ní album .

3 JIMMY PAGE * 9. ledna 1944 je anglický hudebník považovaný za jednoho z nejlepších rockových kytaristů všech dob. V roce 1968 byl zakládajícím členem kapely Led Zeppelin. V letech 1966 až 1968 působil v The Yardbirds a předtím byl jedním z nejvyhledávanějších studiových hudebníků ve Velké Británii. V roce 2005 mu byl udělen Řád britského impéria. Je považovaný za praotce stylu "heavy metal", v rockové muzice nejen zvýšením, v té době akceptované hladiny zvuku elektrické kytary ale hlavně osobitými kytarovými riffy, novou metodou nahrávaní rytmických základů a precizní technikou při zpracovaní studiové produkce.

4 John Paul Jones John Paul Jones, je anglický hudebník, který působil jako klávesista a baskytarista v kapele Led Zeppelin od jejího vzniku až do jejího rozpuštění po smrti Johna Bonhama v roce Do Led Zeppelin přišel jako čtvrtý a poslední člen.

5 John Bonham Byl proslulý výkonnou a rychlou pravou nohou, charakteristickým zvukem a citem pro rockovou hudbu. Všeobecně je ostatními hudebníky a kritiky uznáván jako jeden z největších bubeníků v historii rockové hudby a jeden z nejdůležitějších a nejvlivnějších hudebníků své éry. Bonham se dožil věku 32 let a zemřel 25. září 1980 na následky plicního edému způsobeného vdechnutím zvratků ve spánku. Po jeho smrti se zbývající členové rozhodli Led Zeppelin rozpustit, protože Bonhama považovali za nenahraditelného bubeníka.

6


Stáhnout ppt "LED ZEPPELIN Aktivní: 1968-1980 Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock."

Podobné prezentace


Reklamy Google