Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tereza Látalová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tereza Látalová."— Transkript prezentace:

1 Tereza Látalová

2 Rock and Roll Zkratka R´n´R
Rock and Roll pochází z anglického houpání a válcování. Jedná se o odvětví hudebního stylu Blues, kdy začal vznikat v 50. letech v USA. Stal se základem pro rock.

3 Historie Žánr Rock and Roll má kořeny v Americe. Tento žánr byl určen pro černošské obyvatelstvo. Prvním významným představitelem se stal Bill Haley, který přezpíval první černošskou nahrávku Rock Around The Clock a v roce 1955 se stala světovým hitem. Další významnou písničkou byla Maybellene od kytaristy Chucka Berryho, která přispěla, i přes diskriminační zákony, ke zmizení rasismu. Maybellene:

4 Chuck Berry Byl to černoch, který byl oblíbený i u bělochů, což bylo kvůli tehdejšímu rasismu neobvyklé. V roce 1957 vydal svůj další hit Sweet Little Sixteen, který měl velký úspěch u posluchačů rádií. Začali ho zvát do televizních programů.

5 Elvis Presley Známý jako Král Rock´n´Rollu.
Je to americký zpěvák a herec. Během své kariéry překonal značnou řadu rekordů v prodeji desek nebo v návštěvnosti koncertů. Přes 100 jeho singlů bylo v TOP 40 v USA. I přes jeho úspěchy zažil 8-letou pauzu, která byla způsobena hlavně kvůli popularitě Beatles. Pak ale dostal svůj vlastní program v televizi 68 Comeback Special a začal znovu vystupovat.

6 Elvis Presley Mezi jeho nejúspěšnější hity se řadí například Can´t help falling in love, Love me tender nebo Jailhouse Rock. Jailhouse Rock:

7 Elvis Presley Jeho sídlo Graceland bylo po jeho smrti přestavěno na muzeum a stalo se druhým nejnavštěvovanějším místem v USA hned po Bílém domě.

8 Současnost V současnosti není známá čistě Rock and Rollová skupina.
Existují většinou jen imitátoři.

9 Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Tereza Látalová."

Podobné prezentace


Reklamy Google