Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rolling Stones Rocková legenda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rolling Stones Rocková legenda."— Transkript prezentace:

1 Rolling Stones Rocková legenda

2 Vznik kapely Kapela Rolling Stones vznikla roku 1962 v Londýně a hraje dodnes, proslavila se již v 60. letech jako protipól The Beatles. Na začátku jejich kariéry hráli především rock´n roll, skupinu pojmenovali Rolling Stones podle písně Muddy Waterse.

3 Členové Brian Jones – kytarista (†1969) Mick Jagger – zpěvák
Keith Richards - kytarista Charlie Watts – bubeník Ronnie Wood – kytarista (od roku 1976) Bill Wyman – basista Ian Stewart – pianista

4 Současní členové Ronnie Wood, Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts

5 Počátky… První koncert se odehrál 12. června 1962 v klubu Marquee
Chlapci měli image „zlých hochů“ a byli neustále terčem kritiky, že kazí mládež… Prvním singlem byla v roce 1963 cover verze písně Chucka Berryho – Come On. Od roku 1965 začal úspěch kapely strmě stoupat, v té době přišly na svět takové skvosty jakou jsou písně The Last Time či proslulá (I Can´t Get No) Satisfaction.

6 Hudební experimenty Čtvrtým albem, které Rolling Stones nahráli, bylo Aftermath z roku 1966 V písni Paint It Black hráli na sitár a je z ní patrný východní vliv V písni Lady Jane slyšíme dulcimer (strunný nástroj z Appalačských hor; USA) Marimba (jihoamerický hudební nástroj podobý xylofonu) byl užitý v písni Under My Thumb

7 dulcimer sitár marimba

8 Vývoj kapely Roku 1967 se objevují první nařčení z nelegálního užívání drog. V prosinci 1969 hrají Rolling Stones na festivalu v americkém Altamontu, kde je členem ochranky (Hells Angels) zabit fanoušek. Tento incident vyvolal řadu diskuzí na téma rocková hudba. Slavné logo s vyplazeným jazykem pochází z roku 1971.

9 Od 70. let… Od počátku 70. let začíná kapela pomalu ustupovat z předních míst hitparád, avšak nadále produkuje řadu alb a úspěšných písní. Členové se pokouší i o sólové projekty. V roce 1986 získávají Rolling Stones cenu Grammy za celoživotní úspěch. Kapela je stále koncertně aktivní. Zatím poslední album A Bigger Bang vydali roku 2005.

10 Rolling Stones u nás 17. srpna 1990 vystoupili na vyprodaném stadionu na Strahově, kde bylo více než lidí – přelomová událost. 1995, 1998, v Praze a naposledy roku 2007 při turné k albu The Bigger Bang v Brně.

11 Odkazy – obrázky, text, hudba
Obrázek na hlavní stránce: Obrázek kapely: Obrázek Rolling Stones a Václav Havel: Obrázek marimba: Obrázek dulcimer: Obrázek sitár: Text: Logo: Hudební ukázky: Under My Thumb, I Can´t Get No Satisfaction, Paint It Black – album Rolling Stones - Forty Licks, 2002. Lady Jane – album Rolling Stones – Flowers, 1967.


Stáhnout ppt "Rolling Stones Rocková legenda."

Podobné prezentace


Reklamy Google