Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje oblíbená punková a rocková skupina

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje oblíbená punková a rocková skupina"— Transkript prezentace:

1 Moje oblíbená punková a rocková skupina
Blink 182 Moje oblíbená punková a rocková skupina

2 Něco o nich Skupina Blink vznikla roku 1992 a po několika ne moc úspěšných demo nahrávkách podepsalo trio Mark Hoppus, Tom Delonge a Scott Raynor smlouvu s hudebním vydavadelstvím. Krátce po vydání alba museli ke svému názvu přidat ještě číslovku 182, protože kapela Blink už existovala. Po mnoha neshodách byl z kapely vyhozen bubeník Scott Raynor a na jeho místo přišel mnohem lepší Travis Baker. Poté vydali mnoho velmi úspěšných alb a byli moc slavní. V roce 2003 vyšlo velmi povedené album s názvem Blink – 182, ale bohužel se stalo poslední. Prvního listopadu 2005 vydala společnost Geffen records výběr hitů Blink 182 a o několik týdnů později skupina ohlašuje pauzu na neurčito!

3

4 Tom Delonge Zpěv a kytara
Narodil se v Kalifornii a byl velmi problematické dítě. Vyhodili ho ze školy, protože byl opilý při basketbalu ale potom se do školy stejně opět vrátil. Rodiče v noci budil ze spánku troubením na trumpetu, nezdálo se, že je hudebně nadaný, ale přes to se věnoval kytaře. Tom objevil punk na prázdninách v Oregonu u kamaráda a zamiloval si ho. Po střední škole spolu s kamarádem Markem založil kapelu Blink.

5 Mark Hoppus Mark chodil na střední školu v Kalifornii.
V Blink 182 působil jako baskytarista a a zpěvák. Byl to on, kdo se objevil nahý na jevišti na MTV, kde vystupovali s písničkou “What‘s my age again?“ a dokonce jednou při koncertě vzal nafukovací ovci a do zadku jí strčil bubnovací paličky a hodil ji mezi fanoušky. Umí ale úžasně psát songy: “Dammit“ složil za 5 minut a kluk, který spáchal sebevraždu ho inspiroval pro napsání písníčky “Adam‘s song“. Spolu s Tomem Delongem založil firmy Macbeth a Atticus. Nyní je ve skupině Plus 44.

6 Travis Baker Travis Baker ve skupině blink 182 hrál na bicí.
Žil v poměrně špatné čtvrti a v den, kdy nastupoval na střední školu mu zemřela matka na rakovinu, ale to ona ho přivedla k hudbe. Už ve čtyřech letech hrál na bicí a na smrtelné posteli mu řekla, aby dál hrál hudbu a splnil si své sny. Hrál v mnoha punkových skupinách, ale v Blink 182 se proslavil. Po celém těle má tetování a piercing a navenek není tak bláznivý jako Mark a Tom, ale pořád je to ten, co sedí za vším tím povykem na svém trůně. Nyní ještě s Markem Hoppusem hraje ve skupině +44.

7

8 Alba V roce 1993 nahráli Blink 182 první demo album Flyswattwer, avšak bez úspěchu. Ještě tento rok vydali nové demo album s názvem Budha,ale také bez úspěchu. Roku 1995 vyšlo album Cheshire Cat, potom následoval úspěch. Byl rok 1997 a bylo vydáno nové úspěšné album Dude ranch a v roce 1998 byla vydána reedice alba Budha. Roku 1999 vydali jedno z nejúspěšnějších alb Enema of state, díky kterému dostala skupina mnoho ocenění. V létě 2000 skupina vydala album s názvem The Mark, Tom and Travis show a poslední album Take of your pants and jacket dostalo Blink 182 na vrcholy hitparád.

9 Důvod rozpadu Travis Baker, bubeník skupiny tvrdí o rozpadu Blink 182, že viníkem je kytarista Tom Delonge. Ten chtěl totiž trávit víc času se svojí rodinou, a že už nechce hrát tento druh hudby. Zbývající dva členové skupiny už se s Tomem nevídají ani s ním nejsou v kontaktu. Založili novou skupinu, a to Plus 44.

10 PLUS 44 BLINK 182


Stáhnout ppt "Moje oblíbená punková a rocková skupina"

Podobné prezentace


Reklamy Google