Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Johnny Cash.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Johnny Cash."— Transkript prezentace:

1 Johnny Cash

2 Johnny Cash Narozen: 26 února 1932 Zemřel: 12 září 2003
Byl to: zpěvák, kytarista, skladatel, producent, filmař a hudebník Proslul díky: country & western Vychází z: blues, folku a rockabilly Nejznámější písně: „Hey Porter“, „Cry Cry Cry“ nebo „Folson Prison Blues“ Manželka: June Carter Cash Zajímavost: Na koncerty nosil vždy černé oblečení Získal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy

3 Životopis První country skupinu sestavuje v roce 1950.
V roce 1953 zveřejňuje svou první skladbu „Hey Porter“. O rok později v začíná spolupracovat se skupinou „The Tennessee Three“. Od r nahrávají pro firmu Sun. Prvním hitem u firmy Sun byla písnička „Cry Cry Cry“, skupina v té době spolupracovala s Elvisem Presleym a Carlem Perkinsem. V roce 1956 se Johnny Cash rozhoduje stát se profesionálem a s písničkou „I Walk The Line“ sklízí ve stejném roce úspěch . V roce 1958 přecházejí ke společnosti CBS a vydávají úspěšné album.

4 Životopis Počátkem 60. let se v jeho životě objevují rostoucí problémy s drogami a alkoholem. Na počátku 70. let se Johnny objevuje v několika filmových rolích a stává se uznávanou hvězdou americké pop music. Hrál v několika filmech a TV seriálech (Five Minutes To Live). V r dostal Grammy za celoživotní dílo.


Stáhnout ppt "Johnny Cash."

Podobné prezentace


Reklamy Google