Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

The Rolling Stones.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "The Rolling Stones."— Transkript prezentace:

1 The Rolling Stones

2 Satisfaction Toto je jedna z jejich nejlepších písní

3 Historie skupiny Anglická rocková skupina, vedle Beatles vůbec nejslavnější. Původně vyšli z rhythm’n’blues. Tento styl ale obohatili o řadu vlivů a vytvořili originální vlastní styl. M. Jagger (nar. 1943, vl. jm. Michael Philip Jagger) a K. Richard (nar. 1943, vl. jm. Keith Richards) se poprvé setkávají v r na základní škole v Dartfordu, poblíž Londýna. Kolem r spolu hrají v londýnské R&B skupině Little Boy Blue & The Blue Boys. V r se v Londýně objevuje B. Jones (nar. 1942, vl. jm. Lewis Brian Hopkin - Jones), který hraje s Alexisem Kornerem ve sk. Blues Incorporated, v níž se objevují i Ch. Watts a Jagger.

4 Rollin’ Stones v sestavě „Rolling Stones“ (1964) debutují 12. 7
Rollin’ Stones v sestavě „Rolling Stones“ (1964) debutují v klubu Marquee. V říjnu vznikají první nahrávky – ve složení „Album England’s Newest Hit Makers – The Rolling Stones“ (1964). V prosinci se přidává Bill Wyman (nar. 1936, vl. jm. William Perks), předtím ve sk. Cliftons. D. Taylor odchází a později zakládá Pretty Things. V lednu 1963 přichází Ch. Watts (nar. 1941, vl. jm. Charles Robert Watts) namísto Chapmana. V květnu se stává manažerem souboru Andrew Oldham a název se pozměňuje na Rolling Stones. Odchází Stewart, který poté působí jen jako výpomocný hudebník (zemřel v prosinci 1985).

5

6 V červnu 1963 vychází 1. singl - Come On (od Chucka Berryho)
V červnu 1963 vychází 1. singl - Come On (od Chucka Berryho). Následuje úspěšnější I Wanna Be Your Man (od Beatles). V r vychází 1. album znamenající vrchol amer. hitparády. Skupina tam rovněž poprvé koncertuje. V Anglii se stávají hity písně It’s All Over Now a Little Red Rooster (v obou případech 1. místo angl. hitp.). Hudebníci píší i pro zpěvačku Mariane Faithfull, v té době Jaggerovu přítelkyni. Prvním singlem s vlastní skladbou je v r The Last Time (1. v Anglii). Brzy následují hity Satisfaction a Get Off Of My Cloud (oba první v USA i v Anglii).

7 Členové

8 Mick Jagger Anglický rockový zpěvák (plus g, keyb, harm, perc) a skladatel, původem z Dartfordu, nar. 1943, vl. jm. Michael Philip Jagger. Ovlivněn především slavnými černošskými zpěváky (Chuck Berry, Muddy Waters, Little Richard, Fats Domino). Začínal ve sk. Little Boy Blue And The Blue Boys. Od r člen sk. Rolling Stones. V r hraje ve filmu Ned Kelly (film. soundtrack vyšel na zn. United Artists). Album Performance (1970) obsahuje hudbu k filmu, v němž hrál i sám Jagger. V r z něho vyšel i singl Memo

9 Mick Jagger

10 Keith Richards

11 Ronnie Wood

12 Charlie Watts

13


Stáhnout ppt "The Rolling Stones."

Podobné prezentace


Reklamy Google