Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová"— Transkript prezentace:

1 vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová
Populární hudba vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová

2 Za populární hudbu můžeme považovat většinu hudebních stylů kromě hudby klasické a lidové.
Je nejvíce propagovaná pomocí různých medií. Během dekád prošla vývojem a změnami, zahrnuje mnoho stylů.

3 Třicátá a čtyřicátá léta
V tomto období byl velice oblíben blues a country. Mezi bluesové umělce patří např. B. B. King nebo Ray Charles. Z country stylu jsou známí např. Johny Cash, Loretta Lynn, ze současných umělců Taylor Swift, František Nedvěd a mnoho dalších.

4 Padesátá léta V padesátých letech prvenství na hudebním poli zaznamenával jazz, swing a rock‘n‘roll. K velkým osobnostem těchto stylů patří Frank Sinatra, Peggy Leeová, Bobby Darin, Elvis Presley.

5 Šedesátá léta Toto období je známé především rock‘n‘rollem, jazzem a RnB. Mezi hvězdy patřili Aretha Franklinova, Steve Wonder a nesmrtelní Beatles.

6 Sedmdesátá a osmdesátá léta
V těchto letech bylo velice oblíbené disco, rock a také klavírní skladby především Eltona Johna. Mezi další významné umělce, kteří v tomto období začínali, patřili Bee Gees, ABBA, Michael Jackson a mnoho dalších.

7 Devadesátá léta a současnost
V dnešní době se v hudbě využívají snad všechny žánry, člověk si může vybrat z velkého množství stylů i umělců. Od chlapeckých a dívčích kapel, jako byly např. Backstreet Boys nebo Spice Girls se pozornost většinou mladší generace přesunula hlavně na jednotlivce, jako jsou Madonna, Justin Timberlake, Britney Spears nebo v současnosti na výherce různých pěveckých soutěží nebo filmů, jako je Justin Bieber, Zac Efron, z českých umělců Aneta Langerová, Martin Chodúr a další.

8


Stáhnout ppt "vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová"

Podobné prezentace


Reklamy Google