Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině."— Transkript prezentace:

1

2

3 AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině první singl (zpěv: Dave Evans) a v únoru 1975 první album High Voltage (Vysoké Napětí) . V létě stejného roku se také ustálila sestava skupiny v následující složení: Angus Young - sólová kytara, Malcolm Young - rytmická kytara (oba stály u zrodu kapely, jsou to bratři , narodili se v Glasgow ve Skotsku), Bon Scott - zpěv (také Skot), Mark Evans (baskytara), Phill Rudd (bicí).

4 Rock ‘n‘ Roll od roku 1975 do r a od roku 1995 dodnes

5 In The beginning V roce 1963 se William a Margaret Youngovi přestěhovali do Austrálie s osmi ze svých devíti dětí. Usadili se v Sydney, v Novém Jižním Walesu. Hned po přesunu rodiny Youngovi do této australské metropole George Young založil kapelu Easybeats s Harry Vadou (vlastním jménem Johannes Jacob Hendrickus Vandenberg). Kapela si rychle udělala dobré jméno na sydneyské scéně a stala se významnou kapelou šedesátých let. V roce 1966 se kapela přesunula do Velké Británie, kde vstoupili do povědomí místních. Nicméně, v roce 1970 se Easybeats rozešli, Vanda a Young se vrátili do Sydney, kde pracovali pro Teda Alberta v jeho nové firmě Albert Productions. Ale úspěch Easybeats měl velký dopad na bratry George Younga, Anguse a Malcolma.

6 Název skupiny, AC/DC, objevila Malcolmova sestra Margaret na zadní části vysavače. "AC/DC, to má něco společného s elektřinou," říká. Zkratka pro střídavý/stejnosměrný proud je elektrikářský pojem. V Británii je AC/DC slangovým výrazem pro bisexuály. Kapela však odmítá, že by někdo z nich byl na oboje pohlaví. První vystoupení AC/DC se odehrálo na Silvestra roku 1973, v malém sydneyském klubu Chequers. Hráli coververze Rolling Stones, Chucka Berryho a Beatles.

7 High Voltage

8 High Voltage V lednu 1975 AC/DC nahráli své debutové album "High Voltage"(Vysoké napětí) v sestavě Angus Young, Malcolm Young, Bon Scott, George Young (bas. kytara), Tony Currenti (bicí). Nahrávání zabralo deset dní a skončilo v únoru. Takže hudba byla zaznamenána a zbývalo jen, aby se Bon ponořil do svého zápisníku a napsal nějaké texty. "High Voltage" mělo v Austrálii okamžitý úspěch. První singl z alba, "Baby Please Don't Go", klasická bluesová skladba Joe Williamse, vstoupila do australské hitparády v březnu. V červnu 1975 kapela vydala singl "High Voltage", původně napsaný pro stejnojmenné album, ale nebyl včas dokončen a tak byl vydán až později. Jeho vydání se krylo s vystoupením v melbournské festivalové hale. Koncert AC/DC byl snímán čtyřmi kamerami a záběry z nich byly použity na videoklip k onomu singlu.

9 Členové

10 Angus Young (49) sólová kytara Členem od 1973

11 Brian Johnson (56) Zpěv Členem od 1980

12 Malcolm Young (51) Rytmická kyrara Členem od 1973

13 Phil Rudd Bicí členem od 1975 do r a od roku 1995 dodnes

14 Cliff Williams Basová kytara Členem od 1977

15 THE END


Stáhnout ppt "AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině."

Podobné prezentace


Reklamy Google