Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České."— Transkript prezentace:

1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2  Vzniká v 50. letech z černošského tance boogie woogie  Název vymýšlí discjockey Alan Freed  Bill Haley- píseň Rock Around The Clock  Rock Around The Clock Rock Around The Clock  Velký vliv na mladou generaci získává televize  „Králem“ rock´n rollu se stává Elvis Presley Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3  Ve své hudbě dokázal smíchat „bílou“ country & western s „černým“ rhytm & blues  Proslavil se v roce 1956 singlem Heartbreak Hotel  Objevuje se i ve filmu- Love Me Tender, Jailhouse Rock  Jailhouse Rock Jailhouse Rock Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1

5  Asi nejvýznamnější období ve vývoji populární hudby  Nástup kytarových kapel z Evropy  V USA hnutí hippies  Módní tanec- twist  Styly: rock, soul, hard rock, folk  The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Bob Dylan, The Doors, Jimi Hendrix,… Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6  Britská rocková kapela z Liverpoolu  Členové: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr  Za počátek tzv. beatelmánie se označuje rok 1963, kdy skupina vydala první album s názvem Please Please Me  Please Please Me (live) Please Please Me (live) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7  Mezi další významná alba patří: A Hard Day´s Night, Sgt. Pepper´s Hearts Club Band (označováno za jedno z nejlepších alb v historii rockové hudby), Yellow Submarine,...  Sgt. Pepper´s Hearts Club Band Sgt. Pepper´s Hearts Club Band  Natočili i několik filmů: A Hard Day´s Night, Help!, Magical Mystery Tour  1965 jsou vyznamenáni Řádem britského impéria  1970 je oficiálně ohlášen rozpad kapely Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 2

9  Britská rokenrolová skupina založená roku 1962 v Londýně  Členové: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood  Image „zlých hochů“- protipól k The Beatles  1963 vydávají první album- Come On  1971 vzniká logo s vyplazeným jazykem  Satisfaction (live) Satisfaction (live) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10  Srpen 1969  Tento hudební festival byl vrcholem protestu hnutí hippies proti válce ve Vietnamu a proti konzervativním hodnotám  Na festivalu vystoupili: Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix (největší hvězda festivalu, jeho vystoupení festival ukončilo) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Použité obrázky:  Obrázek spadá pod licenci public domain viz : http://commons.wikimedia.org/wiki/File:YoungElvisPresley.jpg  Obrázek spadá pod licenci public domain viz : http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Beatles,_Kennedy_Airport,_February_1964.jp g  Použitá videa jsou ze serveru www.youtube.com Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České."

Podobné prezentace


Reklamy Google