Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost."— Transkript prezentace:

1 Pavel Adam

2  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost s omezením bebopu  Free jazz se snažil změnit nebo rozšířit jazzovou konvenci: změnou akordu nebo tempa.  Free Jazzmani vytvořili progresivní hudbu, která čerpala z dřívějších stylů jazzu.

3  Saxofone  Trumpet  Trombone  Piano  Kytara  …

4  Narozen 9.3.1930  Americký saxofonista,trumpetista,zpěvák,sladatel …  Na škole hrál v kapele než byl propuštěn za improvizaci  Poté si založil vlastní kapelu s některými spolužáky  Po výstavě v Baton Rouge byl napaden  S albem Free Jazz: A Collective Improvisation z roku 1960 stanul u zrodu Free Jazzu  Ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=PpZkXrcRcAk

5

6  Narozen 13.9.1940 v Arkansad  Saxofonista a kapelník  V roce 1961 se přestěhoval do New Yorku kde žil na ulici  V roce 1965 se stal členem kapely Johna Coltranea, se kterým nahrál několik alb ale vydal také spostu svých  Ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=bOQz1R9dF1A

7

8


Stáhnout ppt "Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost."

Podobné prezentace


Reklamy Google