Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19"— Transkript prezentace:

1 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
   Název materiálu: Johny Cash Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík

2 Anotace Škola:Základní škola Brno, Jana Babáka 1 Vypracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík Období vzniku materiálu: školní rok 2011/2012 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Hudební výchova Ročník: VIII. ročník Klíčová slova: populární hudba – Johny Cash Předpokládané cíle vedoucí ke klíčovým kompetencím: charakterizuje hudební styl zpěváka, stručně hovorí o životě, zařazuje poznatky do širších souvislostí Použité výukové metody: frontální výuka, skupinová práce Předpokládané pomůcky: notebook, interaktivní tabule Popis prezentace materiálu: Prezentace Power Point Způsob hodnocení: ústní Bibliografie:

3 JOHNNY CASH h

4 Johnny Cash americký zpěvák, kytarista a skladatel.
Proslul především díky country, Podle mnoha hudebních kritiků se stal jedním z nejvýznamnějších amerických zpěváků 20. století. Byl dobře znám nejen svým černým oblečením a skromným pozdravem při zahajování svých koncertů „Hello, I'm Johnny Cash...“, ale je držitelem mnoha ocenění. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy a stal se nejmladším umělcem, který byl uveden do Country Music Hall of Fame.

5

6 Dětství Narodil se jako J. R. Cash. Rodiče mu dali jméno „J.R.“, protože se prý nemohli na žádném jménu shodnout, pouze na iniciálech. Během služby u Letectva Spojených států nemohla armáda přijmout J.R. jako jméno, přijal proto jméno John R. Cash. V roce 1955 si zvolil pseudonym Johnny Cash.

7 Nejznámější písně Mezi nejznámější písně, které nesou jeho rukopis, patří jeho prvotiny ve stylu country a rockabilly „Hey Porter“ nebo „Cry, Cry, Cry“, „Folson Prison Blues“ tvořící jeho image desperáta, hity „I Walk the Line“, „Ring of Fire“ a „Man in Black“, žertovná „A Boy Named Sue“, „Jackson“, duet s jeho druhou ženou, June Carter Cash z Carter Family, ale také coververze rockových písní jako „Hurt“, nebo „Personal Jesus“. Tématy mnoha Cashových písní, především pak těch z konce kariéry, jsou smutek a bolest, ale také naděje a vykoupení.

8

9 Odkazy http://www.youtube.com/watch?v=bksZ4Qu18kc <- Hey Porter
<- Cry,cry,cry <- Folson prison blues <- Iwalk the line <- Ring of fire <- Man in black <- Boy named Sue <- Jackson <- Hurt <- Personal jesus

10 Bibliografie http://cs.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash
cash2677.php 10


Stáhnout ppt "Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19"

Podobné prezentace


Reklamy Google