Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Hudba a drogy ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Žáci se formou prezentace seznámí s hudebními představiteli, kteří se ve svém životě setkali s drogou. Prostřednictvím úkolu si uvědomí, k jakým důsledkům může při užívání drog dojít.

3 HUDBA A DROGY

4 Drogy a alkohol Drogy a alkohol se do hudby a do života hudebníků zvláště některých žánrů dostaly až žalostně snadno a trvale. Hudba některých skupin v oblasti populární hudby je někdy svázána s užíváním drog. Hudba, která je podporována drogou, se nazývá acid rock (kyselý rock). Jejím představitelem byla například americká skupina The Doors.

5 OBĚTI DROGY Níže uvedení hudebníci buď přímo zemřeli na předávkování drogou, nebo se droga podílela na tom, že je výrazně oslabila. Jim Morrison Jimi Hendrix Elvis Presley a další…

6 ÚKOL Uveď další tři hudební hvězdy, do jejichž života zasáhly drogy a životní příběh jedné z nich.

7 ŘEŠENÍ Michael JACKSON Janis JOPLINOVÁ
Amy WINEHOUSEOVÁ (14. září července 2011) - Britská jazzová, soulová a rythm'n'bluesová zpěvačka byla považována ve své době za nejtalentovanější. Kariéru jí zničila závislost na drogách; zemřela poté, co vypila velké množství alkoholu.

8 CITACE Text je dílem autorky ze dne 22. 1. 2012.
Obrázky: otevřená galerie Microsoft Office


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google